Novetats de l'Associació

El càmping Cala Llevadó, de Tossa de Mar, rep el prestigiós DCC Europa Preis per la seva trajectòria i qualitat

El càmping Cala Llevadó, de Tossa de Mar,  ha estat guardonat aquest 2018, per la seva trajectòria i excel·lent qualitat, amb el prestigiós  DCC Europa preis per part del principal club de caravanistes alemany, el Deutscher Camping Club que compta amb uns 87.000 membres. A l’acte, que s’ha celebrat  a Essen (Alemanya), només han rebut aquest guardó tres càmpings més a tot Europa: un de Croàcia, un d’Alemanya i un d’Aústria. Els premis, que es concedeixen en base a les valoracions dels clients, s’han entregat en el marc de la fira Reise + Càmping, un certàmen internacional de turisme, càmping i caravaning.

Cala Llevadó és un càmping emblemàtic , que disposa de 612 parcel.les i 87 bungalous. Es va obrir l’any 1959 i està gestionat per la família Aromir Massaguer  que ha impulsat un establiment tranquil i familiar amb perfecta simbiosi amb el privilegiat entorn natural que l’envolta. En temporada alta arriba a concentrar uns 1.800 clients. L’establiment destaca per la seva aposta per la qualitat dels allotjaments i la seva integració dins la natura.  Cala Llevadó ha estat pioner  en la posada en marxa del concepte GLAMPING  en el món del càmping i també en impulsar els bungalous ecològics . Va crear un  espai exclusiu amb 45 bungalous ecològics dissenyats per Francesc Aromir, de l’estudi “dos arquitectes” de Barcelona, fets el 90 per cent amb fusta i revestiment de suro recuperat . El terreny on estan instal·lats és aterrossat i envoltat de pins i alzines sureres. Tots els elements estan pensats per aprofitar al màxim l’energia natural i reduir el consum energètic artificial. Estan  orientats al sud per aprofitar al màxim la llum solar, tenen ventilació creuada i façana de vidres. També incorporen sensors de presència i llums LED .

Aquest establiment  va rebre al 1997 de la prestigiosa Guia de Càmpings holandesa ANWB el “Best Camping of Year”. L’any 2000 va rebre el Diploma al Mèrit Turístic per part de la Generalitat de Catalunya. Al 2010 la prestigiosa guia britànica  Alan Rogers li va concedir el premi “Seaside Award” i l’any 2015, aquesta mateixa Guia  li va atorgar  premi a la innovació per la posada en marxa dels bungalous ecològics.  I l’any 2016, va ser escollit en un llistat de 75 càmpings de tot Europa pels treballadors de la revista KCK, l’oficial del Real Touring Club d’Holanda ANWB ( un dels més importants d’Europa), com un dels càmpings  millor situats i més agradables i memorables.

També cal destacar que el Càmping Cala Llevadó és posseïdor dels segells de qualitat ambiental  ISO 14001, EMAS i DGQA des de l’any 2001, sent un dels càmpings pioners en obtenir-los.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, remarca la gran importància d’aquest premi, que atorguen els propis clients d’un càmping, i el gran reconeixement obtingut un any més a l’àmbit europeu pels càmpings de les comarques de Girona, que ja sumen aquest 2018 catorze guardons procedents d’Alemanya, Holanda i Regne Unit, als que s’afegeix ara el del càmping Cala Llevadó.

També et pot interessar