Novetats de l'Associació

Càmping Digital Abril 2018



Butlletí mensual de l’Associació de Càmpings de Girona

Visualitza aquest butlletí en el navegador

CÀMPING DIGITAL
 Nº 85 – Abril 2018



Girocamping 2018 centrat en el turisme familiar, ciclista i sostenible 

El saló de referència del sector del càmping i parcs de vacances s’integra en aquesta edició al Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, la fira internacional de referència del ciclisme i donarà a conèixer una oferta que destaca per la seva sostenibilitat i del tot vinculada amb el turisme ciclista i familiar. La Fira se celebrarà del 8 al 10 de juny a la zona del Pavelló Municipal de Fontajau de Girona, on Girocamping disposarà d’un espai propi diferenciat.



Adhesió al projecte Europeu Anywhere
L’Associació de Càmpings de Girona ha aprovat en la junta celebrada aquest mes d’abril adherir-se al projecte europeu Anywhere  de prevenció de fenòmens climàtics extrems.




L’Associació considera que és un projecte d’interès per als càmpings ja que, entre d’altres aspectes, contempla implementar a escala europea els Serveis d’Alerta Primerenca d’Inundacions ( SAPI)

El projecte també  preveu desenvolupar una plataforma multirisc d’àmbit europeu que reculli tots els avenços en matèria de predicció per donar suport en la coordinació en temps real a les autoritats i gestors d’emergències anticipant els impactes abans que passin.



Gran èxit de les jornades “Viure amb Capacitats” 

Les segones jornades “Viure amb Capacitats”, impulsades pel Càmping Bassegoda Park, a Albayà, han tingut un gran èxit, amb més d’un centenar d’assistents i 470 euros de recaptació (entre el Bassegoda Park i el restaurant Agumas). Un cop més han servit per posar de manifest que es poden assolir els objectius tot i partir algun tipus de discapacitat i han suposat un gran suport a la integració. Durant les jornades es van exposar experiències molt valuoses i es va pronunciar ponències de gran nivell que serviran per continuar lluitant per a la igualtat d’oportunitats.


A les portes d’una nova temporada

Els càmpings gironins estan acabant de posar al dia les seves instal·lacions de cares a la nova temporada realitzant, en la majoria de casos, inversions molt importants per atendre la cada vegada més exigent demanda dels clients i continuar essent respectuosos amb l’entorn. Una temporada que deixa enrere una Setmana Santa marcada per una climatologia variable i que s’afronta amb bones sensacions pel bon ritme de reserves que, en general, s’està enregistrant.
Un any més els càmpings gironins ho tindran tot a punt per rebre uns turistes amb ganes de gaudir del gran nombre de serveis i activitats que ofereixen les seves instal.lacions . La qualitat i l’excel.lència marcaran novament la nova temporada als càmpings de la demarcació.



Es presenta a B-Travel la Confederació de càmpings  del Mediterrani 

La Confederació de càmpings del Mediterrani s’ha presentat en el marc del Saló Internacional de Turisme B-Travel, a Barcelona. La Confederació agrupa més de la meitat de l’oferta de places de càmping de Espanya, genera uns 18.000 llocs de treball directes i mou més de 25 milions de pernoctacions a l’any. La nova organització agrupa les associacions de càmpings d’Alacant, Castelló, València, Girona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i engloba la pràctica totalitat dels càmpings distingits a nivell  internacional per les principals associacions automobilístiques d’Europa. 



Expositors amb vins de la DO Empordà a una trentena de càmpings

Una trentena de càmpings gironins venen des d’aquest mes vins de la DO Empordà a les seves botigues i supermercats. Durant les últimes setmanes, s’han instal·lat als centres comercials dels càmpings uns expositors dissenyats amb la imatge de la DO Empordà que serviran per promocionar i vendre els vins empordanesos entre els clients d’aquests allotjaments turístics. La iniciativa forma part de l’acord de col·laboració impulsat per l’Associació de Càmpings de Girona, el Consell Regulador de la DO Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Més info aquí

El Blockchain, una tecnologia que guanya pes. 

El blockchain, per defugir la intermediació, està de moda i guanya cada cop més pes al món digital. Segons els experts, costa encara concebre quins avenços i millores comportarà i però es coincideix a destacar que ens afectarà molt en un futur proper. El blockchain és semblant a una base de dades gegant que es distribueix entre varies persones i que inclou un historial de transaccions. Es contemplen tot tipus d’actius i intercanvis, com pot ser els lloguers i reserves.


Il·luminació LED especial per gimnasos, vestidors i zones comunes del càmping

Que els càmpings s’il·luminin amb tecnologia LED implica estalvi energètic i econòmic i millora la sostenibilitat de les seves instal·lacions. Quelcom que no només afecta a la seva il·luminació exterior, sinó que també implica les zones comunes que són espais molt transitats on la il·luminació és un factor summament important.
Fabricada íntegrament amb materials plàstics, és una lluminària estanca, fiable i molt assequible. Les seves característiques tècniques estan disponibles a la web d’Ignialight. Incorpora l’opció de kit d’emergència antipànic que s’activa si en algun moment el càmping es queda sense llum. I la seva eficiència energètica i d’estalvi econòmic es pot incrementar amb la instal·lació de detectors de presència que garanteixen l’encesa únicament quan en aquests espais hi ha persones. Estalvi, comoditat i aposta ecològica de futur.

Nou Reglament de Protecció de Dades
Revisar les mesures de seguretat, disposar de procediments de notificació de violacions de seguretat, adequar els formularis a la nova normativa i adaptar la política de privacitat de les pàgines web. Són algunes de les actuacions que les empreses gironines i tots els professionals hauran de fer a partir del 25 de maig quan entri en  vigor el Nou Reglament Europeu de Protecció de Dades. Durant una jornada a la FOEG diferents experts van alertar que el nou marc exigeix més responsabilitat pel que fa al tractament de les dades i que caldrà demostrar implicació ”proactiva ” per fer les gestions correctament. També van recordar que les  empreses que no s’hi adaptin poden enfrontar-se a sancions de fins a 20 milions d’euros o el 4% de la facturació.


Nou panorama en la contractació i subcontractació mercantil.

L’article 60 del Conveni Col·lectiu del sector de la indústria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya per als anys 2017-2019 contempla millores en les condicions de les plantilles que estan subcontractades. L’advocada laboralista del despatx Cuatrecases, Isolda Coquard, assessora en temes jurídics de l’Associació de Càmpings de Girona, ha elaborat un article on aborda els aspectes que s’han de tenir en compte en el moment de contractar o subcontractar amb altres empreses la prestació de serveis per a restauració, cuina, recepció o consergeria entre d’altres.
Podeu llegir aquí el document



Interès per la tematització dels càmpings gironins al B –Travel

Els visitants que van passar per l’estand que l’Associació de Càmpings de Girona va instal.lar al saló B-Travel de Barcelona del 20 al 22 d’abril es van mostrar molt interessats per la tematització que ofereixen els càmpings gironins. En aquesta fira es va poder constatar un cop més que els turistes cada vegada escullen més el destí per passar les seves vacances en funció de les activitats que hi poden fer.
L’edició d’aquest any del B-Travel ha rebut més de 30 mil visitants un 10 per cent més que l’any passat.



Conveni amb STAFF Grup

L’Associació de Càmpings de Girona ha firmat un conveni amb STAFF Grup, empresa  amb més de 30 anys d’experiència en la construcció de piscines i en la fabricació i instal·lació de vestuaris i taquilles. L’Associació manté des de fa anys una relació comercial amb STAFF que ara s’ha formalitzat amb motiu de l’increment de la demanda de construcció de piscines tematitzades als càmpings gironins.
Staff es va fundar als anys 70 i sempre ha estat vinculada al món de l’esport. La seva constant evolució i investigació , l’alta tecnologia en els seus productes , en els processos de construcció els han portat a ser líders del sector.



Conveni amb Tematic  arquitectura

L’Associació de Càmpings de Girona ha firmat un conveni amb Tematic arquitectura ,  empresa amb més de 20 anys d’experiència  especialitzada en el món del càmping i en el sector de l’oci en general. Tematic és l’encarregat de dissenyar el nou format de l’edició d’aquest any del Girocamping que s’integrarà al Sea Otter Europe Costa Brava- Girona Bike Show. També són els responsables de dissenyar l’àrea Glamping del Saló B-Travel .

Copyright © 2018  *Associació de Càmpings de Girona, Tots els drets reservats.

Contacta’ns a:
info@campingsingirona.com

Desapunta’t d’aquest butlletí    Edita les teves preferències de subscripció

També et pot interessar