Novetats de l'Associació

Càmping Digital de Abril 2019

 

Butlletí mensual de l’Associació de Càmpings de Girona

CÀMPING DIGITAL
 Nº 97 – Abril 2019



ACG celebra la seva Assemblea Extraordinària a Dibosch 

L’Associació de Càmpings de Girona celebra la seva assemblea extraordinària anual amb tots els càmpings associats, per debatre problemàtiques comunes i aprovar l’exercici econòmic anterior. Les problemàtiques tractades van ser l’aprovació del avanç del Pla Director Urbanístic per a càmpings, l’entrada en vigor de l’obligació del registre laboral i l’aplicació del nou LOPD estatal segons el GRDP europeu. El 60% dels càmpings associats van participar a l’assemblea, que es va celebrar dins d’una jornada que també va tractar el tema de  manteniment i neteja de càmpings.



Casi 100 persones participen a la jornada inicial de la temporada a Riudellots de la Selva
El passat 2 d’Abril es va celebrar una jornada professional de càmpings gironins que va incloure diferents actvitats al llarg del matí. La jornada que simbolitza el tret de sortida de la nova temporada turística va tenir lloc en les instal·lacions de l’empresa d’higiena Dibosch i es va centar en la neteja i el manteniment del càmping.


 

Els propietaris i directors de càmpings van assistir a l’Assemblea Extraordinària de la ACG, mentre que els responsables de manteniment i de neteja dels càmpings van seguir una formació en tècniques especifiques aplicades al càmping.

Tot seguit es va fer una visita a les noves instal·lacions de l’empresa acollidora i el coach Pep Marí va fer una ponència curta sobre lideratge.

Es va fer entrega dels primers certificats de l’Escola de Càmping i la jornada es va tancar amb un dinar a peu dret i networking entre els assistents, gentilesa de l’empresa Dibosch.

L’ACG col.labora amb el Festival Strenes
L’Associació de Càmpings de Girona col.labora en la Festa Major del Festival Strenes d’aquest any que se celebrarà el 26 i 27 d’abril a la plaça Catalunya de Girona. L’entitat instal.larà durant aquests dos dies un estand per fer promoció de la seva activitat i dels establiments associats. També hi haurà desfilades de mascotes entre concert i concert , sortejos d’estades en càmpings i activitats destinades a tota la família.  L’Associació manifesta la seva satisfacció de poder col.laborar amb un Festival de referència com és l’Strenes. Tot i que la música és el fil conductor de la Festa Major, aquest 2019 també s’han programat activitats en paral·lel com la fira d’entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).


Les mascotes de càmping a Strenes 2019

El cap de setmana passat es va celebrar la Festa Major d’Strenes 2019, on ACG va tenir una presència destacada com a col·laborador. Els càmpings de Girona van fer una acció de branding i social media a través de varis desfilades de mascotes de càmpings i multiples concursos digitals a les xarxes socials. Els assistents podien coneixer els mitics icones dels càmpings en persona, fer-se fotografies i participar en sorteigos via Instagram i Facebook. Es va habilitar una carpa corporativa per donar informació dels càmpings de Girona al públic gironí.





L’Escola de Càmpings entrega els primers certificats

La cloenda de la jornada professional a Riudellots de la Selva es va escenificar amb una entrega de certificats de l’Escola de Càmping per part del Sr. Josep Polanco, director de Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Girona,  Sra. Maribel Flores, responsable territorial de Girona de la Fundació Gentis. i Sr. Miquel Gotanegra, president de l’entitat als alumnes del segon curs polivalent d’operari de manteniment de càmpings de la Fundació Gentis. Dels 10 alumnes graduats només 2 van poder assistir al l’acte d’entrega, ja que els altres 8 ja s’havien incorporat en empreses del sector per iniciar una carrera professional.

ACG estrena nou despatx
Degut a l’ampliació del equip tècnic es va haver de fer una ampliació del espai fisic des d’on treballa l’Associació de Càmpings de Girona. Durant aquest mes i aprofitant la Setmana Santa s’ha realitzat unes modificacions per adequar l’espai de treball a les noves necessitats del equip tècnic. Les millores que s’han realitzat són ampliació del espai, pintura del espai, millorar l’il·luminiació amb LED gràcies a un estudi il·luminic d’IgniaLight i l’adquisició de mobiliari nou.


S’aprova l’avanç del PDU per a càmpings
A finals de Març es va donar a coneixer l’avanç oficial del conegut Pla Director Urbanistic per a càmpings. El document inicial redactat pels tècnics del departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va arribar a la taula del Conseller de Territori, Sr. Damià Calvet. Aquest document sentencia les bases del que ha de ser el futur regulador urbanistic del sector càmping a Catalunya. Per consultar els documents aprovats podeu clickar aqui  



Qtrol Plaga segueix col·laborant amb ACG

L’empresa gironina experta en desinfecció i control de plagues continua com a patrocinador de l’Associació de Càmpings de Girona per segon any consecutiu. Una detallada cura i control de possibles infeccions i plaques és imprescindible per poder oferir la maxima qualitat i benestar als clients campistes.



Dos col·laboradors amplien el teixit colaboratiu de ACG

Parking Costa Brava de Figueres i Frigo INN de Sant Pere Pescador son les darreres altes com a col·laboradors de l’ACG. El primer és un dels pàrquings per caravanes més grans de la província, situat a l’entrada nord de Figueres. Suzanne i Barend ofereixen allotjament i manteniment de caravannes, però també consultes turístiques i compra-venda de caravanes, molt enfocat al mercat campista holandès. (Més info aqui)

La segona empresa està especialitzat en lloguer de neveres i microones, enfocat a tot tipus de campsita que no disposa de electrodomestics en el seu allotjament. Hans de Scheenmaeker ofereix un servei ràpid amb entrega i recollida directment en parcel·la. (Més info aqui)



ACG facilita un software de gestió de LOPD als càmpings associats 
A petició de multiples associats, ACG va encarregar una eina digital que faciliti els textos legals segons el nou LOPD als càmpings associats. Des de la necessitat de tenir el consentiment formal del ús de les dades personal del client, es necessita una seria de textos legals per la pàgina web, les xarxes socials, el check-in i reserves. Amb aquesta eina, gratuita pels càmpings associats, es pot seleccionar facilment els usos que l’empresa vol donar a les dades i a partir d’aqui es generen els textos legalment necessàris a publicar o a signar. Per més informació: jjover@icab.cat

 

ACG engega un estudi d’accessibilitat 
L’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda és moltes vegades encara un impediment per alguns col·lectius. Per poder millorar i avançar en aquesta direcció, ACG ha iniciat un estudi conjuntament amb una estudiant de la Facultat de Turisme de la UdG. A través d’enquestes es vol dibuixar un mapa de la situació en que es càmpings es troben actualment segons els requeriments de les diferentes administracions publiques. A partir d’aqui es tindrá un punt de partida per plantejar canvis i millores en el futur.


S’obra una via d’assessorament personalitzat pels càmpings associats en materia laboral. 
Hi hagut una modificació legal en el registra de la jornada laboral. El Reial Decret-Llei 8/2019, de 8 de marzo, de medidas urgentes de protección social y de lucha contra la precariedad laboral en la jornada de trabajo, que regula el registre de la jornada i horari de treball de cada persona treballadora, ha estat convalidat per la Diputació Permanent el passat dia 6 d’abril de 2019. L’associació ofereix un servei d’assessorament legal personalitzat a cada càmping sense cost per l’associat en la primera visita o via consultes telefòniques gratuïtes. Per més informació, contacteu amb Isolda Coquart del bufet IURIS Girona a isoldacoquard@iurisgirona.com 



També et pot interessar