Novetats de l'Associació

Càmping Digital Desembre 2018



Butlletí mensual de l’Associació de Càmpings de Girona

Visualitza aquest butlletí en el navegador

CÀMPING DIGITAL
 Nº 93 – Decembre 2018



Miquel Gotanegra, reelegit president de la FCC

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, l’empresari Miquel Gotanegra, ha estat reelegit com a president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC) en les eleccions celebrades el passat 10 de desembre en el decurs de  l’ Assemblea General de l’entitat. La candidatura de Gotanegra  era l’única que s’havia presentat  i va comptar amb el suport unànime de tots els associats presents. Els objectius del president reelegit són: seguir treballant en el PDU conjuntament amb la Generalitat i amb la Direcció General de Turisme per posar en marxa el nou decret de Turisme; i col·laborar amb l’Agència Catalana de Turisme per fomentar el càmping a Catalunya.



Registre obligatori de la Jornada laboral
El Govern espanyol podria aprovar el registre obligatori de la jornada laboral a través d’un decret, segons va informar l’advocada laboralista del despatx Cuatrecasas Isolda Coquard, durant la junta directiva de l’Associació


de Càmpings de Girona celebrada el 4 de desembre.  Coquard, que  assessora en temes laborals  l’ACG,  va explicar als associats presents que la darrera proposta de l’executiu a la patronal i als representants dels treballadors parla de l’obligació de les empreses de documentar la jornada diària dels treballadors, amb el moment concret d’entrada i sortida.

Segons l’advocada, també es preveuen sancions a les empreses en cas d’incompliment .



Reunió de treball sobre la regulació del càmping a Europa

L’ACG va participar el 14 de desembre  a Barcelona en una trobada de treball informativa entre tècnics del departament d’Urbanisme de la Generalitat i representants de les principals associacions de campistes d’Europa per parlar de com es regulen les activitats de càmping fora de Catalunya i Espanya. També es va posar damunt la taula la visió que tenen del sector les principals associacions d’usuaris  alemanys, holandesos i francesos.  A la reunió van participar  Frank Jacob, Bussines Manager d’ACSI; Jaap Van den Linde, CEO de l’ANWB; i Stephan Thurne,  CEO d’ADAC .


Gran aposta per la web i el contingut digital

L’Associació de Càmpings de Girona ha fet una gran aposta per la promoció de la plana web i per al contingut digital difós per mitjà de les xarxes socials. El 2018 s’han doblat el nombre de visites al web en relació al 2017 i s’espera fer un gran salt el 2019 amb la incorporació a l’equip tècnic de l’especialista i gestora de contingut digital, Laura Volpe. 



Avança la tramitació del PDU per l’activitat de càmping

Els serveis jurídics de l’Associació de  Càmpings de Girona calculen que durant el primer trimestre del 2019 es podria aprovar l’avanç del Pla Director Urbanístic per l’activitat de càmpings , en el qual es fixaran els objectius del document. El Departament de Territori i Sostenibilitat està traslladant a l’ACG la informació dels treballs del pla i demanant la seva opinió. La previsió és que el document  estigui aprovat inicialment a finals de l’any que ve.

Darrera reunió de 2018 de la junta, que us desitja bones festes 
La junta de l’Associació vol fer arribar a tothom el seu desig de Bones Festes i d’un bon any 2019. La junta de l’Associació de Càmpings de Girona es va reunir el 4 de desembre, a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, per celebrar la seva última trobada d’aquest any 2018 i tractar diferents temes d’interès per al sector.


Article de Laura Volpe, responsable de comunicació digital de l’Associació 

La responsable de comunicació digital de l’Associació de Càmping de Girona, Laura Volpe, analitza en el següent article les millores que hem dut a terme per incrementar la promoció on line del sector, amb un pla estratègic i una gestió tècnica del contingut. Laura Volpe destaca els canvis viscuts en el món del turisme, l’oferta de qualitat del sector del càmping i el protagonisme de les experiències com a gran atractiu. 

Llegir article aqui



La crisi de l’hipoclorit sòdic, fins quan?

El passat 11 de desembre del 2017 entrava en vigor la directiva Europea 2010/75/UE la qual afectava directament a la fabricació de l’hipoclorit sòdic. Aquesta directiva obliga als fabricants a substituir la fabricació tradicional amb cel·les de mercuri (sistema altament contaminant) al de cel·les de membrana, sistema molt més respectuós amb el medi ambient. L’entrada en vigor de la directiva Europea ha suposat que la majoria de fabricants espanyols no hagin pogut adaptar a temps les seves instal·lacions i d’altres hagin decidit tancar-les. Aquest fet a reduït la producció d’hipoclorit a la meitat. És evident que la demanda d’hipoclorit no ha disminuït sinó que s’ha mantingut o augmentat en alguns casos, creant un fort desajust entre la oferta i la demanda a Espanya .

Aquest desajust es veu incrementat durant els mesos d’estiu al coincidir els dos grans consums , el tractament d’aigües i el de piscines. La conseqüència de tot plegat és el gran increment de preus.

Llegir tot l’article aqui 
Article redactat i cedit per Barcelonesa



Patronat de Turisme Costa Brava – Girona presenta el seu Pla d’Accions i Objectius per 2019
ACG va ser present en l’acte de presentació del Pla d’Accions i Objectius 2019 del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, celebrada el passat dimecres dia 19 de Desembre en l’Aula Magna de la Casa de Cultura a Girona. Durant l’acte l’actual vice-president i director general en funcions, Jaume Dulsat, i el cap de màrqueting, Jaume Marín, van repassar les accions destacades del 2018 i van anunciar totes les accions de promoció prevists pel proper exercici.



Girocamping PRO repetirà com a gran esdeveniment professional

Girocamping PRO es tornarà a celebrar el 2019 com a gran esdeveniment professional del sector. A petició dels proveïdors, es trasllada al mes d’octubre amb la intenció de convertir-se en una trobada de referència. La primera edició de 2018 va ser un èxit en relació al contingut i participació. Pel que fa a la fira Girocamping es vol reorientar i s’atura la previsió d’organització per al 2019.


Copyright © 2018  *Associació de Càmpings de Girona, Tots els drets reservats.

Contacta’ns a:
info@campingsingirona.com

Desapunta’t d’aquest butlletí    Edita les teves preferències de subscripció

També et pot interessar