Novetats de l'Associació

Càmping Digital de Novembre 2018



Butlletí mensual de l’Associació de Càmpings de Girona

Visualitza aquest butlletí en el navegador

CÀMPING DIGITAL
 Nº 92 – Novembre 2018



Presentació de la tesi doctoral de Xavier Martín sobre el sector 

La tesis doctoral de Xavier Martin, El càmping, un model per a la preservació del patrimoni cultural mediterrani, es va presentar el 20 de novembre, a l’Auditori La Salle Campus Barcelona, en el marc de la Setmana de la Ciència 2018 i durant la jornada “Paisatge, Arquitectura i Turisme”. La jornada va comptar amb la participació de diferents representants de l’Associació. 



Inici de converses sobre PDU per l’activitat de càmpings
Ja s’han iniciat les converses en el marc de la comissió tècnica  que s’ha creat  per fer el seguiment del nou Pla Director Urbanístic per l’activitat de càmpings anunciat fa uns mesos pel director general d’Urbanisme. L’Associació acompanyada dels seus assessors jurídics és present en aquesta comissió a través de la FCC. 



Nova guia del sector, amb un mapa desplegable de la destinació 

L’Associació de Càmpings de Girona ha elaborat una nova guia que inclou  l’oferta dels càmpings gironins  per mitjà de les experiències que ofereixen i aquesta edició incorpora també una àmplia informació del territori, amb un mapa desplegable de la destinació. Destaquen 25 punts turístics i s’inclouen, entre altres punts, 10 propostes de rutes, un calendari d’esdeveniments i un llistat de mercats.



Visita a la 40ena  edició del SETT

Una bona representació d’empresaris, directius i gestors de càmpings de les comarques gironines van visitar el passat 7 de novembre la 40ena edició del saló SETT de Montpeller, la fira de referència per al sector, per conèixer un any més les novetats sobre oferta de serveis, aplicacions informàtiques i equipaments, un cop finalitzada la temporada turística en la majoria d’establiments. La delegació gironina va ser rebuda a l’estand del patrocinador oficial Résidences Trigano i posteriorment es va assistir al còctel institucional preparat per l’organització. En total, en aquesta edició hi van ser presents una seixantena d’empresaris adherits a la Federació  Catalana de Càmpings i a la Confederació de Càmpings del Mediterrani, una xifra rècord. 


Les empreses renoven la col·laboració amb l’Associació
Cada cop més empreses col·laboren amb el nostre sector. Un any més l’associació ha demanat el suport a les principals empreses col·laboradores del càmping gironí com són les de caravàning i lloguer de neveres. Per al proper any 2019, Rent-It, CaravanInn, Omar Caravan i FrigoInn renoven la seva col·laboració i s’afegeix Esguard Caravan de Platja d’Aro. L’Objectiu és vetllar per un públic de qualitat i unir forces per a la promoció de la destinació, a més de sumar nous clients.



Participació en el Congrés Nacional dels Càmpings a Croàcia 

El gerent de l’Associació de Càmping de Girona, Ward Wijngaert,  va viatjar el 14 de novembre a Croàcia per participar en una taula rodona sobre tendències del sector del càmping. L’acte va comptar amb l’assistència de catedràtics de Universitats de Croàcia, representants del Ministeri de Turisme del País i el president de la Federació Nacional de Càmpings de Croàcia. Durant la trobada es va fer una presentació sobre l’evolució i la política de preus dels càmpings de Croàcia. Des del setembre l’Associació manté una estreta relació amb els càmpings croats, després de l’intercanvi que s’ha fet amb visites i posant en comú els coneixements del sector. 

Il·luminació eficient a les zones esportives del càmping

Les zones esportives obertes del càmping requereixen una bona il·luminació que permeti que els usuaris en facin ús quan la llum del sol ja no és suficient. El mateix passa amb les instal·lacions interiors. Les pistes de tennis i pàdel, la pista de futbol o futbol sala, la de handbol i les piscines són espais que cal il·luminar amb els equips adients per aconseguir el benestar de les persones que les utilitzen i el major estalvi energètic i de manteniment pel càmping.
Es poden consultar les característiques tècniques a www.ignialight.com  



S’incorpora  la nova tècnica en contingut digital 

Aquest mes de novembre s’ha incorporat a l’Associació de Càmpings de Girona la nova tècnica en contingut digital i gestió online, Laura Volpe, que  serà l’encarregada de fer efectives les accions que s’inclouen en el nou pla de màrqueting de l’entitat.

Laura Volpe, d’origen italià i apassionada pel món digital, és llicenciada en Comunicació i Periodisme per la Universitat Carlo Bo d’Urbino i diplomada en Comunicació i Marketing per la Universitat de Perugia. També compta amb un Màster de primer nivell en Disseny gràfic.



Sessió informativa en animació als alumnes d’Illa de Rodes

Tres professionals del sector d’animació que treballen en càmpings gironins van presentar el 27 de novembre la seva professió  als alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Ensenyament i animació socioesportiva, que s’imparteix a l’Institut Illa de Rodes de Roses. Durant la sessió els alumnes van conèixer els detalls de la feina d’aquestes professionals. Hi van participar els càmpings Delfín Verde de Torroella, la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Colera.  

Taula de formació i ocupació al Baix Empordà

L’Associació de Càmping de Girona va participar el 28 de novembre en una Taula de debat i sessió de treball sobre L’ocupació i la formació en el sector terciari del turisme a la comarca organitzada pel Consell Comarcal del Baix Empordà. A l’acte, que es va dur a terme a La Bisbal, a sala de plens del Consell, es van posar sobre la taula reptes i valors en la gestió i es van fer propostes de treball conjunt.



Aprovada la nova Llei de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals

El Senat espanyol ha aprovat definitivament la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia de Drets Digitals. La votació va tenir lloc el 21 de novembre amb un resultat de 220 vots a favor i 21 en contra.

Aquesta nova normativa adapta la legislació espanyola al Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) i deroga l’anterior LOPD de 1999. També complementa el RGPD, desenvolupant algunes matèries que aquest mateix contempla.



S’inicien les classes al CETT
Un discurs del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, animant als joves a treballar en el sector ha inaugurat aquest mes de novembre les classes d’aquest curs a l’Escola Universitària  d’Hostaleria i Turisme CETT, adscrita a la UB. L’Associació hi participa per mitjà del seu gerent, Ward Wijngaert, en l’assignatura Allotjament Extrahoteler del 4r curs del grau de Turisme on explica aspectes del sector com ara la tipologia de clients o els sistemes de gestió dels establiments. 


Assistim a la 1a Assemblea de la CCM

L’Associació de Càmpings de Girona ha assistit aquest mes de novembre  a la primera assemblea de la recent creada Confederació de Càmpings del Mediterrani que s’ha celebrat a Castelló de la Plana i on s’han aprovat el pressupost i el pla d’accions per al 2019.  L’Assemblea ha comptat amb l’assistència d’una vintena d’empresaris que estan sota el paraigües de la CCM.



Copyright © 2018  *Associació de Càmpings de Girona, Tots els drets reservats.

Contacta’ns a:
info@campingsingirona.com

Desapunta’t d’aquest butlletí    Edita les teves preferències de subscripció

També et pot interessar