Novetats de l'Associació

Els càmpings gironins creen una Fundació per impulsar projectes d’ajuda als infants malalts

Els càmpings gironins no són només establiments que gestionen les vacances dels turistes. Individualment alguns càmpings ja  duien a terme iniciatives solidàries, però a partir d’ara sumaran esforços per impulsar un potent i innovador projecte conjunt per donar suport als infants amb malalties i a les seves famílies i per a la investigació d’aquesta problemàtica . Amb aquest objectiu s’ha creat la Fundació  Càmpings de Girona per tal de canalitzar aquesta iniciativa.

L’anunci  el va fer ahir al vespre el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, durant  La nit dels càmping gironins,  l’acte de cloenda del primer Congrés Girocamping Pro que va reunir 400  professionals i 250 estudiants a l’Auditori de Girona i que va donar eines per innovar i escalar posicions en el sector turístic.  Per Gotanegra “la nova Fundació és un projecte engrescador que reafirma el compromís que els càmpings gironins tenen amb la societat i, en especial, cap als col·lectius més vulnerables”.

El projecte ja té el vist i plau de l’Assemblea dels càmpings gironins per començar a caminar.

Amb la creació de la seva  Fundació  els càmpings de Girona es volen situar al costat dels infants i de les seves famílies a través d’ajudes econòmiques a projectes d’investigació i tractament de malalties infantils que es desenvolupin arreu del territori català. També se’ls oferiran estades en càmpings  amb projectes de vacances per a tothom.

La nova iniciativa busca que les entitats que estiguin vinculades a la Fundació es solidaritzin amb el patiment de les famílies amb fills amb malalties; i que la indústria campista s’involucri en la conscienciació d’aquesta problemàtica a Catalunya.

La Fundació està oberta a qualsevol empresa vinculada a la indústria del càmping que tingui ganes i il·lusió de col·laborar per complir els objectius que s’ha proposat l’entitat.

Els càmpings de les comarques gironines  són un dels proveïdors més importants de vacances en família. Els establiments de la demarcació estan situats  en el top 3 de destins de càmping a Europa; ofereixen 132.500 places d’allotjament, una xifra que  situa el sector com la primera oferta turística reglada; i generen entre 9 i 10 milions de pernoctacions l’any. El sector representa un impacte econòmic de gairebé 400 milions d’euros l’any a la demarcació; contribueix anualment  amb dos milions a la taxa turística  i genera uns 7 mil llocs de treball directes . L’Associació considera que cal dur a terme accions que reverteixin en la societat i pensa que els infants amb malalties i les seves famílies estan entre els col·lectius més necessitats. “És una problemàtica que ens preocupa molt i per aquest motiu hem optat per enfocar els esforços de la nova Fundació cap aquest col·lectiu”, ha assenyalat el president de l’Associació, Miquel Gotanegra.

També et pot interessar