Novetats de l'Associació

Els càmpings gironins reforcen la seva aposta per la formació per atendre la demanda de personal qualificat del sector

L’Associació de Càmpings de Girona té clar que la formació dels equips és clau per continuar el camí cap a l’excel·lència. És per això que ha decidit reforçar la seva aposta per fomentar la formació amb cursos específics sobre el sector a través del projecte de l’Escola de Càmping que l’entitat va posar en marxa fa dos anys.

Aquesta iniciativa,  que és pionera al sector, ha començat  a donar els primers resultats ja que una trentena de persones s’han format en els últims dos anys per treballar com a Operaris de Manteniment de Càmping. A més,  vuit de les deu persones que han fet el curs aquest any ja estan treballant en diferents establiments de la demarcació.

En el marc d’una Jornada conjunta entre l’Associació i l’empresa Dibosch,  que ahir es va celebrar a Riudellots de la Selva, es va fer entrega dels primers certificats als participants en aquest curs. A l’acte també va assistir el Director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Girona, Josep Polanco.

El president de l’Associació va destacar  que els càmpings gironins ”som un sector líder en l’oferta turística, i necessitem que els nostres treballadors tinguin una formació adequada i encarada als nous reptes que ens planteja el mercat”.

El Director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Girona va manifestar que “la formació és un valor que l’Associació de Càmpings de Girona sempre ha tingut en compte”.

A més, durant la jornada l’Associació va celebrar la seva Assemblea Extraordinària.

Cursos específics sobre el sector

L’objectiu de l’Escola de Càmping, que seguirà impulsant  cursos específics sobre el sector, és oferir una formació  que s’adeqüi a la demanda dels establiments i que estigui en consonància amb l’aposta que des de fa temps estan fent els càmpings gironins per la qualitat i la sostenibilitat .

El curs d’Operari polivalent de Manteniment de Càmpings s’ha fet en col·laboració amb la Fundació Gentis i en el marc del programa Incorpora de l’Obra Social de la Caixa . La finalitat també és afavorir una major incorporació de les persones amb risc d’exclusió al món laboral ja que la majoria de les persones que hi ha participat estan a l’atur i tenen dificultats per incorporar-se al mercat laboral.  Els participants s’han format, concretament, en àmbits com el manteniment de piscines i analítica d’aigües; manteniment d’infraestructures – depuradores, calderes de biomassa i electricitat- ; gestió de residus i qualitat mediambiental i  jardineria.

Les classes teòriques s’han dut a terme a les instal.lacions que la Fundació Gentis té a Salt i a Castelló d’Empúries i les pràctiques en diferents càmpings de les comarques gironines.

Altres línies de formació

Les altres línies de formació que s’emmarquen en el projecte de l’Escola de Càmping se centren en el Màster en Administració i Direcció d’Allotjaments Turístics que ofereix la Universitat de Girona en col·laboració amb la l’entitat; i en el Cicle Formatiu de Grau Superior “d’Ensenyament i Animació Socioesportiva  en la modalitat dual que s’ofereix des d’aquest curs a l’ Institut Illa de Rodes de Roses  en col.laboració amb l’ACG i està enfocat a l’animació socioesportiva en càmpings i també en altres centres turístics. La formació dual permet els estudiants combinar la formació en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa. Aquest és un perfil amb una gran demanda al sector. Es tracta d’una reivindicació de formació específica de l’Associació al Departament d’Educació de la Generalitat que aquest curs, gràcies al projecte dual Illa de Rodes,  s’ha fet realitat.

A més, l’Associació participa des del 2013 en l’assignatura optativa “Allotjaments Extrahotelers” enfocada a la gestió de càmpings del 4r curs  del Grau de Turisme de la Universitat de Girona . L’entitat també col.labora en aquesta mateixa assignatura a l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT de la UB.

Ponència sobre lideratge d’equips

La Jornada ha inclòs una ponència a càrrec de l’expert en psicologia de l’esport Pep Marí , que havia estat  cap del departament de Psicologia de l’esport del Centre d‘Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat . Marí va reivindicar la cultura de l’esforç i de l’equip com a eina per assolir la satisfacció en un mateix.

També et pot interessar