Novetats de l'Associació

El primer congrés dels càmpings gironins ofereix eines per innovar i escalar posicions en el sector turístic

Uns 400 professionals del sector turístic  i uns 250 estudiants participen en el  Girocamping Pro, el primer congrés dels càmpings gironins que es du a terme avui a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona. El congrés, que està adreçat a tot el sector turístic, ofereix un programa  amb ponències i debats de primer nivell sobre temes que preocupen no només al sector dels càmpings sinó a tot els agents turístics.  També es duen a terme activitats de networking i workshops.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona , Miquel Gotanegra, ha destacat durant la inauguració de l’acte la bona resposta que hi ha hagut en aquesta primera edició del congrés  que ha superat les expectatives previstes en nombre de participants. “Estem molt contents perquè hi participen professionals de tot el sector turístic. L’objectiu és que el Girocamping Pro esdevingui el congrés de referència del turisme a les comarques gironines i ho estem aconseguint” ha afegit Gotanegra.

En el congrés es compta amb la presència de 23 empreses proveïdores, situades al hall de l’Auditori, i amb un espai gastronòmic.

Els ponents que hi han participat han donat eines per innovar i escalar posicions en el sector turístic. Així, el banyolí  Pere Sanchez, director del Roger Smith Hotel de Nova York i guanyador del premi Alimara 2016, expert en reputació online, ha explicat la importància de mantenir una bona reputació a la xarxa i de destinar recursos personals i econòmics a tenir cura de la imatge a Internet. En aquest sentit Sanchez ha destacat que la clau és mantenir l’honestedat “com més honestos siguem en la nostra campanya de màrqueting més fàcil serà que les nostres expectatives siguin reals ; després durant l’estada caldrà donar el millor servei al client perquè després ens deixin comentaris bons a les xarxes”. Segons Sánchez, en el cas que hi hagi comentaris negatius caldrà destinar temps i eines per revertir-los.

També hi ha participat l’expert en innovació empresarial i màrqueting, Pablo Foncillas, que ha parlat de la importància de mantenir un equilibri entre la comercialització online i offline per atraure més visitants. Segons Foncillas “ la batalla no és si vens del món online o de l’offline sinó tenir la capacitat d’equilibrar  les dues vies i de saber fusionar-les per aconseguir els millors resultats”. Foncillas és llicenciat en dret i MBA de l’IESE Business School.

El Congrés també inclou jornades tècniques  de temes relacionats amb el medi ambient i s’ofereixen activitats de networking conjuntament amb la Universitat de Girona i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, i workshops entre els responsables dels càmpings gironins i les empreses proveïdores del sector que col·laboren amb l’Associació.

Integració el 2018 al Sea Otter Europe

Girocamping, el saló de referència del sector del càmping i Parcs de Vacances, s’integrarà en aquesta edició 2018 a Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, el gran festival ciclista internacional, amb l’objectiu de donar a conèixer una oferta que destaca per la seva sostenibilitat i del tot vinculada amb el turisme ciclista i familiar. Aquest esdeveniment se celebrarà del 8 al 10 de juny a la zona del pavelló municipal de Fontajau de Girona. L’Associació anirà informant dels detalls del canvi de format i el projecte innovador d’aquest any.

Serà la segona edició d’aquest festival internacional del ciclisme, que en l’edició inaugural va aplegar més de 30.000 visitants, 300 marques i 4.000 participants a les diferents proves que es van disputar.

També et pot interessar