Novetats de l'Associació

La crisi de l’hipoclorit sòdic, fins quan?

El passat 11 de desembre del 2017 entrava en vigor la directiva Europea 2010/75/UE la qual afectava directament a la fabricació de l’hipoclorit sòdic. Aquesta directiva obliga als fabricants a substituir la fabricació tradicional amb cel·les de mercuri (sistema altament contaminant) al de cel·les de membrana, sistema molt més respectuós amb el medi ambient. L’entrada en vigor de la directiva Europea ha suposat que la majoria de fabricants espanyols no hagin pogut adaptar a temps les seves instal·lacions i d’altres hagin decidit tancar-les. Aquest fet a reduït notablement la fabricació d’hipoclorit sòdic tant a España com a Europa. És evident que la demanda d’hipoclorit no ha disminuït sinó que s’ha mantingut o augmentat en alguns casos, creant un fort desajust entre la oferta i la demanda a Espanya . Aquest desajust es veu incrementat durant els mesos d’estiu al coincidir els dos grans consums , el tractament d’aigües i el de piscines.

La conseqüència de tot plegat és el gran increment de preus. Des de Barcelonesa creiem que aquest desajust es prolongarà en el temps com a mínim dos anys més, degut principalment a que aquest és el període estimat perquè els fabricants espanyols puguin tornar a l’equilibri entre l’oferta i la demanda del país.


Els distribuïdors com Barcelonesa ens veiem obligats a cobrir el dèficit de producte generat pels fabricants durant l’estiu 2018 i segurament també durant els dos estius següents ,2019 i 2020, important-lo de països europeus com ara Alemanya o Itàlia, amb el sobre esforç de programació i cost del transport que això suposa.
És per aquests motius que ens els propers dos anys el preu passarà a ser “secundari”( encara que no menys transcendent), el verdaderament important serà:

Qui pot subministrar-nos Hipoclorit sòdic?

Jordi Vaquero
Tècnic comercial
Tractament d’aigües

També et pot interessar