Novetats de l'Associació

Els càmpings gironins, protagonistes a la fira Reise Camping d’Alemanya amb Girona de regió convidada

Una quinzena de càmpings gironins han estat protagonistes a la fira Reise Camping que s’ha celebrat del 15 al 19 de febrer a Essen, amb les comarques de Girona com a regió convidada. L’excel·lent col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona i l’Agència Catalana de Turisme ha permès presentar el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en un estand de 200 m

Des de l’estand s’ha pogut difondre l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat, la guia Campings Experience, i també la cuina gironina, oferint als visitants degustacions i àpats elaborats a base de productes gironins. Es tracta de la principal fira del sector destinat al públic final, en què participen a l’entorn de 1.000 expositors de 20 països i que atreu anualment 90.000 visitants. A la inauguració oficial de la fira, a càrrec de les autoritats locals i directius d’associacions de càmping d’Alemanya, hi van participar Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. El recorregut va finalitzar a l’estand Costa Brava i Pirineu de Girona, on es va fer un dinar elaborat amb productes gironins per a una cinquantena de convidats. Divendres 17 de setembre es va lliurar el premi de DCC, Deutscher Camping Club —el principal club de caravanistes alemany, que compta amb uns 85.000 membres—, als millors càmpings europeus, entre els quals hi havia el càmping Las Palmeras de Sant Pere Pescador.

La fira Reise Camping Messe Essen ha permès promocionar l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, les activitats de turisme actiu a la natura, els atractius culturals i les 135.000 places d’allotjaments de càmping disponibles a la demarcació.

Segons dades de l’Observatori Turístic de la Generalitat de Catalunya, el 2016 Catalunya va acollir prop de 18 milions de turistes estrangers, dels quals 1,5 milions procedien d’Alemanya. La despesa generada pel turista alemany a Catalunya és d’1,1 bilions d’euros, i la despesa mitjana per persona és de 118 euros. Aquest mercat es posiciona, novament, com el tercer en importància, tant per a Catalunya com per a la Costa Brava, i de cara al 2017 es preveu que evolucioni a l’alça.

El turista alemany continua realitzant nombrosos viatges al llarg de l’any a diverses destinacions. Adquireix els seus viatges tant a través d’agències de viatges majoristes com per mitjà de portals digitals, opció que creixerà durant el 2017, donat que són viatgers experimentats, exigents i que cerquen nous productes turístics.

 

També et pot interessar