X Concurs de Bolets al càmping Bassegoda Park

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 18-10-2016

Per desè any consecutiu, el càmping Bassegoda Park d’Albanyà organitza el ja consolidat Concurs de Bolets, que cada edició aplega un gran nombre de participants, tant clients del complex de bungalous com persones que no en són usuàries habituals.
Tenint en compte que el càmping Bassegoda Park es troba al bell mig del Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, una zona on creixen una gran quantitat de bolets (especialment ous de reig, rovellons, pinetells, ceps, rossinyols, rossinyols de pi, llenegues, escarlets i fredolics), el seu director, Esteve Guerra, va decidir organitzar anualment aquest concurs per tal de promocionar un dels territoris més desconeguts de l’Empordà a partir d’una activitat de lleure tan pròpia de casa nostra com la d’anar a caçar bolets.
Enguany, el concurs tindrà lloc el dissabte 5 de novembre  de 2016 i inclourà premis a cinc categories: primer, segon i tercer premi a la major quantitat de bolets, i un premi especial al bolet més gran (en pes) i un altre al boletaire més petit. Abans,  el diumenge 23 d’octubre , Albanyà celebrarà la VI Fira del Bolet, organitzada per l’Ajuntament del municipi.
La trobada dels concursants tindrà lloc a les 8 del matí al restaurant Agumas del càmping i la sortida serà mitja hora més tard. El concurs durarà fins les 12 del migdia, moment en què es portarà a terme la pesada de cistells i el lliurament dels premis a càrrec del micòleg Santi Sapés i la família Cufí. De 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 els més petits podran gaudir al mateix càmping d’animació infantil i d’un castell inflable amb els bolets com a protagonistes. Tot seguit, a les 14:00 hores, es celebrarà un dinar popular al mateix restaurant. En acabar, a les 16:00, els assistents podran gaudir d’una visita guiada a l’exposició de bolets tòxics i comestibles de la mà del micòleg Santi Sapés.
La inscripció al concurs de bolets té un preu de 3 euros per persona.

L’Associació de Càmpings de Girona, finalista als premis del Turisme de Catalunya pel Campings Experience

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 30-09-2016

 

aaaa

L’Associació de Càmpings de Girona ha quedat finalista als premis del Turisme de Catalunya 2016 per la iniciativa Campings Experience , en la categoria de Millor Experiencia Turística. El Campings Experience és un producte molt innovador que es va posar en marxa per potenciar el turisme de proximitat.  Es tracta del primer pack dels càmpings creat pel sector. Són paquets de descoberta del món del càmping per tal que el turista que no el conegui en pugui gaudir. El guardó d’aquesta edició se l’ha endut el Patronat de Turisme Costa Brava Girona per haver impulsat el Congrès TBEX Costa Brava Catalunya . L’acte es va dur a terme dimarts 27 de setembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Turisme.

Visita als càmpings de Venècia

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 27-09-2016

 

 

IMG_20160920_113235IMG_20160920_095155

 

L’Associació de Càmpings de Girona ha organitzat una visita a diversos càmpings de Venècia per veure de prop unes instal.lacions que també destaquen per la qualitat del servei que ofereixen al visitant. La idea també és poder compartir experiències que poden revertir en una millora de la gestió dels establiments gironins.

La visita es va dur a terme del 18 al 20 de setembre i hi van assistir els responsables d’una desena de càmpings gironins. La voluntat de l’Associació és repetir aquest tipus de trobades a d’altres zones d’interès per al sector.

Els càmpings gironins consoliden la línia de creixement amb un 1’2 % més d’ocupació

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 23-09-2016

 

aaa

Els càmpings gironins han consolidat  la línia ascendent iniciada l’any passat pel que fa a l’ocupació dels establiments. Aquest 2016 , s’ha registrat un creixement del  1’2 per cent respecte l’any anterior. Al 2015 els càmpings de les comarques gironines van tancar l’exercici amb un 3 per cent més d’ocupació respecte al 2014  capgirant la tendència de resultats negatius dels  7 anys anteriors.

Avui s’ha celebrat l’Assembla anual de l’Associació de Càmpings de Girona, en un acte que s’ha dut a terme a la Ciutat de Vacances Montjoi de Roses , i que ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono;  el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila; i  l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra,  ha valorat de manera molt positiva els resultats d’aquest any i ha destacat que s’ha notat un increment del turisme estatal ( entre un 5 i un 7 per cent) , del francès ( un 3 per cent) i l’anglès (un 1’7 per cent) . El turisme alemany  i l’holandès s’han mantingut.

Miquel Gotanegra  ha remarcat el gran esforç dels empresaris que fan inversions constants  per poder mantenir al dia les instal.lacions d’acord amb la demanda dels clients, fins i tot en època de crisi. En aquest sentit, els càmpings  gironins han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d’euros per consolidar-se con a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera . El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys.

Especial atenció al mercat escandinau

L’Associació de càmpings de Girona  invertirà uns 300 mil euros en el pla de promoció del 2017 per adaptar-se als nous models de la demanda turística i per obrir nous mercats. El pla ses durà a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. En aquest sentit es posarà l’accent en el mercat escandinau ( sobretot Dinamarca) per intentar recuperar posicions i aconseguir incrementar les xifres d’ocupació els mesos de juny, la primera quinzena de juliol i setembre. Els turistes d’aquests països   acostumen a fer les vacances fora de temporada alta.  Per fer-ho possible s’intensificaran les accions de promoció per mitjà de viatges de premsa, accions directes als mitjans de comunicació de cada zona i  per la via online.  Això sense deixar de banda els mercats emissors principals com l’alemany , el del Benelux i el turisme de proximitat.

A més, hi haurà una presència de l’Associació a les fires internacionals que es valoren com a més importants per al sector del càmping.

Les accions de promoció també se centraran en el cicloturisme, un segment considerat molt important per al sector sobretot després de la firma, el maig passat, de l’acord innovador amb Vies Verdes per tal de potenciar conjuntament la promoció   de la xarxa de vies per a ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys.

Els càmpings gironins també estan especialitzats en turisme familiar, nàutic, actiu, cultural, enoturisme, de golf, de salut i  glamping. I la línia a seguir la proper temporada és potenciar aquesta especialització.

SEGONES JORNADES ECO-MAMA “EMBARÀS I PART RESPECTAT” AL CÀMPING BASSEGODA PARK D’ ALBANYÀ

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 21-09-2016

 

El càmping Bassegoda Park d’Albanyà i Eco-Mama organitzen les II Jornades Eco-Mama, aquesta vegada sota el lema “embaràs i part respectat” amb professionals del món de la maternitat i bones expectatives de participació, dirigit a parelles i dones que esperen un nadó, famílies embarassades i famílies amb nens i nadons. Aquestes jornades pretenen ser un punt de trobada on les famílies, parelles i mares que esperen un nadó hi trobin informació actualitzada, verídica i oportuna de la mà de professionals del ram i on famílies afins a la criança respectuosa hi tinguin també un espai on gaudir, rebre informació, jugar, ballar i compartir amb altres famílies.
Aquesta vegada, han comptat amb la col·laboració especial de l’Equip Mudra, que es defineixen com un equip de llevadors i llevadores que ofereix una atenció professional, personalitzada i respectuosa a casa de les famílies durant tot el procés del part i de les primeres hores de postpart, entre d’altres professionals del sector.
Les jornades es realitzaran durant el cap de setmana del 23, 24 i 25 de setembre en un marc natural incomparable: al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà (Girona), que forma part del Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.
El tret de sortida tindrà lloc el divendres 23 de setembre a les cinc de la tarda quan les organitzadores de les jornades, Marta Meléndez (Eco-Mama) i Laura Casas (Bassegoda Park) donaran la benvinguda a tots els ponents i participants. A continuació, a les sis, es portarà a terme un taller de portanadons a càrrec de Marta Meléndez, d’Eco-Mama.
Les jornades continuaran el dissabte 24 de setembre a les deu del matí, quan es faran dues activitats simultànies en dos espais diferents. D’una banda, l’Equip Mudra parlarà sobre “La placenta: com cuidar-la per cuidar l’embaràs; proves, protocols i visites”, una xerrada destinada principalment a dones embarassades. De l’altra banda, Marta Meléndez, d’Eco-Mama, realitzarà un taller sobre bolquers de tela.
A continuació, a les 11:30, Anna Amer i Maria Espelt presentaran l’Associació Dona Llum, Associació catalana pel part respectat.
En acabar, a les dotze, a la piscina del càmping, es farà preparació física pel part en el medi aquàtic.
En finalitzar, les famílies tindran temps lliure per dinar i fer un descans. El restaurant Agumas del càmping oferirà un menú de cap de setmana per 16 euros amb opció vegana.
A les quatre de la tarda, es reprendran les jornades amb una xerrada sobre el “canal de part i procés de part”, a càrrec de l’Equip Mudra. Simultàniament, es farà una sessió de dansa en família i maternitat per a embarassades i mares amb nadons, a càrrec de Mireia Monterde de Mamacrea, família creativa.
Tot seguit, es portarà a terme la xerrada “El dolor, eines per gestionar-lo”, a càrrec de l’Equip Mudra. Mentrestant, les dones embarassades que ho desitgin podran realitzar una sessió de ioga per l’embaràs a càrrec de Gemma Moncholi, professora de ioga per l’embaràs i criança i doula.
A les deu del matí de diumenge tindrà lloc la xerrada “El naixement i la primera hora de vida” a càrrec de l’Equip Mudra. Paral·lelament, Gemma Moncholi farà un taller de ioga, en aquest cas, amb família.
A les dotze, Judit Guirado, assessora de lactància del Grup de suport de lactància materna de Girona, farà una xerrada sobre “Lactància materna: claus de l’èxit”. Tot seguit, al restaurant Agumas del mateix càmping es celebrarà una dinar popular (a un preu de 12 euros per adults i de 8 euros per nens). A les quatre de la tarda, es finalitzaran les jornades amb un taller de comunicació amb el nadó i un bellypainting grupal que anirà a càrrec de l’Equip Mudra i de Mar Álvarez, de Bellypaint Girona. Simultàniament, Mireia Monterde i Eloi Roca, de Dadà realitzaran un concert de música per a famílies amb nadons i embarassades.
A més, durant tot dissabte i tot el matí de diumenge es celebrarà la segona Fira de productes i serveis a la maternitat i criança. Totes les famílies que participin en les jornades podran optar gratuïtament a posar una taula a la fira per tal de donar a conèixer els seus serveis o vendre els seus productes relacionats amb la temàtica de les jornades. També, durant totes les jornades, els assistents que ho reservin amb antelació, gaudiran de descomptes especials en sessions de bellypaint individuals i fotografies (a càrrec de Mar Álvarez de Bellypaint Girona), sessions de panxes de guix individuals (a càrrec de Gemma Valeri de Pintapanxes) , sessions de fotografies (a càrrec de Yuliya Semenova de Ptichka) i assessorament gratuït en roba intima d’embaràs i lactància (a càrrec de Judith Guirado de Mamacoquette).
Paral·lelament, i al llarg del cap de setmana, els nens de 3 a 12 anys podran gaudir de tallers, jocs i més activitats dirigides al miniclub del càmping. També
hi haurà un espai de joc amb material sensorial i de descoberta per a nadons de 0 a 3 anys acompanyat per un adult.
La inscripció a les jornades, que neixen amb l’esperit de convertir-se en un esdeveniment anual i referent a Catalunya, és gratuïta per a totes les famílies allotjades al càmping.

L’Associació de càmpings de Girona convoca un concurs per escollir una nova imatge corporativa

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 15-07-2016

  L’Associació de Càmpings de les comarques de Girona ha convocat un concurs per escollir una nova imatge corporativa de l’entitat i de la seva fira Girocàmping. El concurs està obert a professionals de disseny gràfic i s’hi pot participar de manera individual o col·lectiva. Cada concursant pot presentar un màxim de dues propostes que han de ser originals i inèdites. Els logos han de reflectir els valors principals de la nostra entitat, que són Costa Brava, Pirineu de Girona, Natura i Càmping. La data final de presentació de propostes és el divendres 29 de Agost de 2016. El projecte guanyador serà premiat amb 2.500 euros i els seus autors seran els encarregats de l’elaboració posterior de tots els productes i elements comunicatius de l’Associació.

Bases del concurs imatge corporativa Associació de Càmpings de Girona

Els càmpings gironins incrementen fins els 17 milions les inversions per renovar les instal.lacions

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 04-07-2016

Camping El Delfín VerdeCàmping Sant Pol

 

Els càmpings de les comarques gironines han estrenat la temporada amb nous equipaments, serveis renovats i millores a les instal·lacions. En conjunt, les inversions se situen al voltant dels 17 milions d’euros, quasi el 16% més que l’any passat, amb una suma d’inversions de 14,5 milions. Els càmpings han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d’euros per consolidar-se con a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera. El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys, segons dades de l’Associació de Càmpings de Girona.

Els càmpings han continuat apostant per l’excel·lència i per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. Els 17 milions d’euros s’han destinat a crear nous equipaments i serveis, i a millores de les instal·lacions per tal d’iniciar una nova temporada amb una oferta turística de primer nivell. Les inversions realitzades permeten incrementar encara més la qualitat del servei.

Un any més s’hi han instal·lat bungalous nous i s’han renovat els existents; s’han construir nous equipaments lúdics, s’han millorat els espais comuns, s’ha renovat la maquinària i s’ha millorat la connexió a Internet, entre altres actuacions.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca el gran esforç que fan els càmpings de les comarques de Girona per invertir constantment per seguir posicionats com a oferta turística de referència. “Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d’una oferta excel·lent per seduir cada any al visitant”, remarca el president de l’Associació.

Periodistes del País basc i Madrid visiten els càmpings gironins per conèixer la qualitat de la seva oferta

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 29-06-2016

3 2 camping Bassagoda

 

Un grup de sis periodistes del País Basc i de Madrid ha visitat els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona amb l’objectiu de donar a conèixer l’alt nivell de les  instal.lacions, que  acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu,  així com els atractius turístics de la demarcació de Girona, la cultura i la gastronomia. L’acció s’emmarca en la potent campanya de promoció que està duent a terme l’Associació per intentar fer agumentar  el nombre de clients provinents de l’Estat Espanyol que va de càmping i que actualment se situa en el 5 per cent mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%. L’Associació ha centrat el seu interès aquesta temporada especialment en el mercat del País Basc ja que ha constatat un increment dels visitants procedents d’aquest destí. Segons les dades de l’INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l’Estat espanyol, després dels clients de Catalunya, que representen un 92,57%, el País Basc és el principal mercat de l’Estat, amb un 1,79%, seguit de l’Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.

Els periodistes que han participat en el viatge de premsa provenien de Bilbao, Pamplona i Madrid i escriuren en  mitjans genèrics com els diaris  Abc, El Correo, Deia, l’emissora Onda Vasca i  la revista Trending Trips. Durant la seva estada han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d’activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia.  El programa d’activitats ha portat als participants , entre altres indrets, a visitar el Museu Dalí de Figueres, el parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ,   el parc Natural de les illes Medes i la ciutat de Girona .

 

Quinze càmpings gironins obtenen el Certificat d’Excel•lència 2016 de TripAdvisor

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 16-06-2016

bbbb Quinze càmpings de les comarques gironines han obtingut el Certificat d’Excel·lència 2016 de TrypAdvisor. Aquest guardó representa un reconeixement important a l’aposta per la qualitat que estan duent a terme els càmpings gironins i que ve avalada també per nombrosos premis internacionals. TrypAdvisor concedeix el Certificat d’Excel·lència als establiments que han rebut opinions favorables dels clients de forma continuada dins aquesta plataforma. Els càmpings gironins guardonats pel web de viatges més gran del món són: Las Palmeras, La Ballena Alegre, Aquarius , Las Dunas i l’Àmfora, de Sant Pere Pescador; Laguna, de Castelló d’Empúries; el càmping Begur, de Begur; Castell Montgrí, de Torroella de Montgrí; Playa Brava i Cypsela, de Pals; Les Medes, de l’Estartit; La Siesta, de Calella de Palafrugell; Valldaro, de Platja d’Aro; Illa Mateua, de l’Escala; i La Masia , de Blanes. Els guardonats amb el Certificat d’Excel·lència TrypAdvisor són allotjaments, establiments de restauració i atraccions de tot el món que ofereixen als seus clients de forma continuada una experiència de qualitat superior. Aquest reconeixement, que porta entregant-se sis anys, ajuda als viatgers a identificar els establiments que ofereixen amb regularitat un bon servei. Per rebre el certificat es té en compte la qualitat, la quantitat i l’actualitat de les opinions enviades pels viatgers a TripAdvisor en un període de 12 mesos. Per aconseguir-ho, els negocis han de mantenir una puntuació mínima general de quatre punts sobre cinc, així com un nombre mínim d’opinions i un perfil de TripAdvisor amb una antiguitat de 12 mesos com a mínim.   Segells de qualitat i Reconeixements internacionals L’excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters  a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. A més, els càmpings gironins han estat pioners en l’aplicació de mesures per a la conservació del medi ambient i de processos d’avaluació de la qualitat dels seus serveis. Són els que disposen de més segells de qualitat de tot Espanya i els que han rebut més guardons i reconeixements a nivell europeu. Es tracta d’un model d’oferta turística del tot respectuós amb el medi ambient.

El càmping La Ballena Alegre organitza el primer triatló familiar que es fa a la demarcació

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 02-06-2016

1 El càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador acollirà del 3 al 5 de juny El Costa Brava Triathlon by sailfish, el primer en les seves característiques que es farà a la demarcació. Es tracta d’una oferta que es durà a terme amb família, ja que tots els acompanyants podran gaudir d’activitats fetes a mida i presenciar les competicions. Aquesta iniciativa s’ha presentat, en un acte al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha comptat amb la presència el director del Patronat, Ramon Ramos; l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping, Àlex Trias; el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el directiu de la Federació Catalana de Triatló, Jordi Congost; el coorganitzador i tècnic de Dual Grups, Moisès Gangolells i dos atletes d’elit:  Albert Parreño i Anna Flaquer. Hi participaran unes 200 persones i és una gran aposta pel turisme familiar i la potenciació dels càmpings com a grans parcs de vacances de les comarques de Girona, segons s’ha destacat. Darrera del Costa Brava Triathlon by sailfish hi ha també els organitzadors que porten anys preparant el Half de Berga, una de les proves més importants i amb més prestigi del seu àmbit a l’Estat. Dins el preu de l’allotjament al càmping s’inclou una inscripció gratuïta a les proves. El programa comença amb una festa de benvinguda i música en viu divendres, i continua dissabte amb una gran gimcana familiar. Dissabte a la tarda es farà el Kids Race (un aquatló), par a nens i nenes d’entre 7 i 14 anys. Per als esportistes, hi haurà un aquatló de 2.500 metros de cursa a peu i 1.000 metres de natació. La natació es farà a la platja del Cortal de la Devesa, davant de La Ballena Alegre. La cursa a peu es durà a terme per la zona de dins del recinte. A las 9 de la nit hi haurà una Pasta Party i a partir de dos quarts de 10 una festa d’espectacle acrobàtic. Per a diumenge hi ha prevista la prova de Triatló, que és la més important, amb 750 metres de natació a la platja del Cortal de la Devesa, 20 quilòmetres de ciclisme pels termes de Sant Pere Pescador, L’Armentera, Ventalló, Viladamat i l’Escala, i 5 quilòmetres de cursa a peu per la zona interior del càmping, que acabaran a la una de la tarda amb una paella popular. Segons es destaca, per a la Costa Brava és molt positiu acollir la Costa Brava Triathlon perquè és una iniciativa nova que contribueix a revitalitzar el turisme de la zona a nivell econòmic, beneficiant especialment el subsector dels càmpings. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que genera interès entre els aficionats als esports i del turisme actiu a la natura, posicionant la demarcació com una destinació de turisme esportiu. També posa en valor els atractius i recursos naturals, culturals i gastronòmics del territori, i  ajuda a projectar la marca Costa Brava. La Ballena Alegre ha rebut durant quatre anys consecutius el premi Best Camping atorgat per la companyia alemanya ADAC (17 milions d’usuaris) i la guia automobilística holandesa ANWB. El càmping ha fet una gran aposta per l’especialització esportiva, un fet que li permet ampliar la temporada. La Ballena Alegre forma part de l’Associació de càmpings de les comarques de Girona, que compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de la demarcació) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.