Els càmpings gironins consoliden la línia de creixement amb un 1’2 % més d’ocupació

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 23-09-2016

 

aaa

Els càmpings gironins han consolidat  la línia ascendent iniciada l’any passat pel que fa a l’ocupació dels establiments. Aquest 2016 , s’ha registrat un creixement del  1’2 per cent respecte l’any anterior. Al 2015 els càmpings de les comarques gironines van tancar l’exercici amb un 3 per cent més d’ocupació respecte al 2014  capgirant la tendència de resultats negatius dels  7 anys anteriors.

Avui s’ha celebrat l’Assembla anual de l’Associació de Càmpings de Girona, en un acte que s’ha dut a terme a la Ciutat de Vacances Montjoi de Roses , i que ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono;  el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila; i  l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra,  ha valorat de manera molt positiva els resultats d’aquest any i ha destacat que s’ha notat un increment del turisme estatal ( entre un 5 i un 7 per cent) , del francès ( un 3 per cent) i l’anglès (un 1’7 per cent) . El turisme alemany  i l’holandès s’han mantingut.

Miquel Gotanegra  ha remarcat el gran esforç dels empresaris que fan inversions constants  per poder mantenir al dia les instal.lacions d’acord amb la demanda dels clients, fins i tot en època de crisi. En aquest sentit, els càmpings  gironins han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d’euros per consolidar-se con a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera . El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys.

Especial atenció al mercat escandinau

L’Associació de càmpings de Girona  invertirà uns 300 mil euros en el pla de promoció del 2017 per adaptar-se als nous models de la demanda turística i per obrir nous mercats. El pla ses durà a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. En aquest sentit es posarà l’accent en el mercat escandinau ( sobretot Dinamarca) per intentar recuperar posicions i aconseguir incrementar les xifres d’ocupació els mesos de juny, la primera quinzena de juliol i setembre. Els turistes d’aquests països   acostumen a fer les vacances fora de temporada alta.  Per fer-ho possible s’intensificaran les accions de promoció per mitjà de viatges de premsa, accions directes als mitjans de comunicació de cada zona i  per la via online.  Això sense deixar de banda els mercats emissors principals com l’alemany , el del Benelux i el turisme de proximitat.

A més, hi haurà una presència de l’Associació a les fires internacionals que es valoren com a més importants per al sector del càmping.

Les accions de promoció també se centraran en el cicloturisme, un segment considerat molt important per al sector sobretot després de la firma, el maig passat, de l’acord innovador amb Vies Verdes per tal de potenciar conjuntament la promoció   de la xarxa de vies per a ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys.

Els càmpings gironins també estan especialitzats en turisme familiar, nàutic, actiu, cultural, enoturisme, de golf, de salut i  glamping. I la línia a seguir la proper temporada és potenciar aquesta especialització.

SEGONES JORNADES ECO-MAMA “EMBARÀS I PART RESPECTAT” AL CÀMPING BASSEGODA PARK D’ ALBANYÀ

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 21-09-2016

 

El càmping Bassegoda Park d’Albanyà i Eco-Mama organitzen les II Jornades Eco-Mama, aquesta vegada sota el lema “embaràs i part respectat” amb professionals del món de la maternitat i bones expectatives de participació, dirigit a parelles i dones que esperen un nadó, famílies embarassades i famílies amb nens i nadons. Aquestes jornades pretenen ser un punt de trobada on les famílies, parelles i mares que esperen un nadó hi trobin informació actualitzada, verídica i oportuna de la mà de professionals del ram i on famílies afins a la criança respectuosa hi tinguin també un espai on gaudir, rebre informació, jugar, ballar i compartir amb altres famílies.
Aquesta vegada, han comptat amb la col·laboració especial de l’Equip Mudra, que es defineixen com un equip de llevadors i llevadores que ofereix una atenció professional, personalitzada i respectuosa a casa de les famílies durant tot el procés del part i de les primeres hores de postpart, entre d’altres professionals del sector.
Les jornades es realitzaran durant el cap de setmana del 23, 24 i 25 de setembre en un marc natural incomparable: al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà (Girona), que forma part del Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.
El tret de sortida tindrà lloc el divendres 23 de setembre a les cinc de la tarda quan les organitzadores de les jornades, Marta Meléndez (Eco-Mama) i Laura Casas (Bassegoda Park) donaran la benvinguda a tots els ponents i participants. A continuació, a les sis, es portarà a terme un taller de portanadons a càrrec de Marta Meléndez, d’Eco-Mama.
Les jornades continuaran el dissabte 24 de setembre a les deu del matí, quan es faran dues activitats simultànies en dos espais diferents. D’una banda, l’Equip Mudra parlarà sobre “La placenta: com cuidar-la per cuidar l’embaràs; proves, protocols i visites”, una xerrada destinada principalment a dones embarassades. De l’altra banda, Marta Meléndez, d’Eco-Mama, realitzarà un taller sobre bolquers de tela.
A continuació, a les 11:30, Anna Amer i Maria Espelt presentaran l’Associació Dona Llum, Associació catalana pel part respectat.
En acabar, a les dotze, a la piscina del càmping, es farà preparació física pel part en el medi aquàtic.
En finalitzar, les famílies tindran temps lliure per dinar i fer un descans. El restaurant Agumas del càmping oferirà un menú de cap de setmana per 16 euros amb opció vegana.
A les quatre de la tarda, es reprendran les jornades amb una xerrada sobre el “canal de part i procés de part”, a càrrec de l’Equip Mudra. Simultàniament, es farà una sessió de dansa en família i maternitat per a embarassades i mares amb nadons, a càrrec de Mireia Monterde de Mamacrea, família creativa.
Tot seguit, es portarà a terme la xerrada “El dolor, eines per gestionar-lo”, a càrrec de l’Equip Mudra. Mentrestant, les dones embarassades que ho desitgin podran realitzar una sessió de ioga per l’embaràs a càrrec de Gemma Moncholi, professora de ioga per l’embaràs i criança i doula.
A les deu del matí de diumenge tindrà lloc la xerrada “El naixement i la primera hora de vida” a càrrec de l’Equip Mudra. Paral·lelament, Gemma Moncholi farà un taller de ioga, en aquest cas, amb família.
A les dotze, Judit Guirado, assessora de lactància del Grup de suport de lactància materna de Girona, farà una xerrada sobre “Lactància materna: claus de l’èxit”. Tot seguit, al restaurant Agumas del mateix càmping es celebrarà una dinar popular (a un preu de 12 euros per adults i de 8 euros per nens). A les quatre de la tarda, es finalitzaran les jornades amb un taller de comunicació amb el nadó i un bellypainting grupal que anirà a càrrec de l’Equip Mudra i de Mar Álvarez, de Bellypaint Girona. Simultàniament, Mireia Monterde i Eloi Roca, de Dadà realitzaran un concert de música per a famílies amb nadons i embarassades.
A més, durant tot dissabte i tot el matí de diumenge es celebrarà la segona Fira de productes i serveis a la maternitat i criança. Totes les famílies que participin en les jornades podran optar gratuïtament a posar una taula a la fira per tal de donar a conèixer els seus serveis o vendre els seus productes relacionats amb la temàtica de les jornades. També, durant totes les jornades, els assistents que ho reservin amb antelació, gaudiran de descomptes especials en sessions de bellypaint individuals i fotografies (a càrrec de Mar Álvarez de Bellypaint Girona), sessions de panxes de guix individuals (a càrrec de Gemma Valeri de Pintapanxes) , sessions de fotografies (a càrrec de Yuliya Semenova de Ptichka) i assessorament gratuït en roba intima d’embaràs i lactància (a càrrec de Judith Guirado de Mamacoquette).
Paral·lelament, i al llarg del cap de setmana, els nens de 3 a 12 anys podran gaudir de tallers, jocs i més activitats dirigides al miniclub del càmping. També
hi haurà un espai de joc amb material sensorial i de descoberta per a nadons de 0 a 3 anys acompanyat per un adult.
La inscripció a les jornades, que neixen amb l’esperit de convertir-se en un esdeveniment anual i referent a Catalunya, és gratuïta per a totes les famílies allotjades al càmping.

L’Associació de càmpings de Girona convoca un concurs per escollir una nova imatge corporativa

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 15-07-2016

  L’Associació de Càmpings de les comarques de Girona ha convocat un concurs per escollir una nova imatge corporativa de l’entitat i de la seva fira Girocàmping. El concurs està obert a professionals de disseny gràfic i s’hi pot participar de manera individual o col·lectiva. Cada concursant pot presentar un màxim de dues propostes que han de ser originals i inèdites. Els logos han de reflectir els valors principals de la nostra entitat, que són Costa Brava, Pirineu de Girona, Natura i Càmping. La data final de presentació de propostes és el divendres 29 de Agost de 2016. El projecte guanyador serà premiat amb 2.500 euros i els seus autors seran els encarregats de l’elaboració posterior de tots els productes i elements comunicatius de l’Associació.

Bases del concurs imatge corporativa Associació de Càmpings de Girona

Els càmpings gironins incrementen fins els 17 milions les inversions per renovar les instal.lacions

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 04-07-2016

Camping El Delfín VerdeCàmping Sant Pol

 

Els càmpings de les comarques gironines han estrenat la temporada amb nous equipaments, serveis renovats i millores a les instal·lacions. En conjunt, les inversions se situen al voltant dels 17 milions d’euros, quasi el 16% més que l’any passat, amb una suma d’inversions de 14,5 milions. Els càmpings han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d’euros per consolidar-se con a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera. El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys, segons dades de l’Associació de Càmpings de Girona.

Els càmpings han continuat apostant per l’excel·lència i per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. Els 17 milions d’euros s’han destinat a crear nous equipaments i serveis, i a millores de les instal·lacions per tal d’iniciar una nova temporada amb una oferta turística de primer nivell. Les inversions realitzades permeten incrementar encara més la qualitat del servei.

Un any més s’hi han instal·lat bungalous nous i s’han renovat els existents; s’han construir nous equipaments lúdics, s’han millorat els espais comuns, s’ha renovat la maquinària i s’ha millorat la connexió a Internet, entre altres actuacions.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca el gran esforç que fan els càmpings de les comarques de Girona per invertir constantment per seguir posicionats com a oferta turística de referència. “Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d’una oferta excel·lent per seduir cada any al visitant”, remarca el president de l’Associació.

Periodistes del País basc i Madrid visiten els càmpings gironins per conèixer la qualitat de la seva oferta

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 29-06-2016

3 2 camping Bassagoda

 

Un grup de sis periodistes del País Basc i de Madrid ha visitat els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona amb l’objectiu de donar a conèixer l’alt nivell de les  instal.lacions, que  acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu,  així com els atractius turístics de la demarcació de Girona, la cultura i la gastronomia. L’acció s’emmarca en la potent campanya de promoció que està duent a terme l’Associació per intentar fer agumentar  el nombre de clients provinents de l’Estat Espanyol que va de càmping i que actualment se situa en el 5 per cent mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%. L’Associació ha centrat el seu interès aquesta temporada especialment en el mercat del País Basc ja que ha constatat un increment dels visitants procedents d’aquest destí. Segons les dades de l’INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l’Estat espanyol, després dels clients de Catalunya, que representen un 92,57%, el País Basc és el principal mercat de l’Estat, amb un 1,79%, seguit de l’Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.

Els periodistes que han participat en el viatge de premsa provenien de Bilbao, Pamplona i Madrid i escriuren en  mitjans genèrics com els diaris  Abc, El Correo, Deia, l’emissora Onda Vasca i  la revista Trending Trips. Durant la seva estada han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d’activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia.  El programa d’activitats ha portat als participants , entre altres indrets, a visitar el Museu Dalí de Figueres, el parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ,   el parc Natural de les illes Medes i la ciutat de Girona .

 

Quinze càmpings gironins obtenen el Certificat d’Excel•lència 2016 de TripAdvisor

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 16-06-2016

bbbb Quinze càmpings de les comarques gironines han obtingut el Certificat d’Excel·lència 2016 de TrypAdvisor. Aquest guardó representa un reconeixement important a l’aposta per la qualitat que estan duent a terme els càmpings gironins i que ve avalada també per nombrosos premis internacionals. TrypAdvisor concedeix el Certificat d’Excel·lència als establiments que han rebut opinions favorables dels clients de forma continuada dins aquesta plataforma. Els càmpings gironins guardonats pel web de viatges més gran del món són: Las Palmeras, La Ballena Alegre, Aquarius , Las Dunas i l’Àmfora, de Sant Pere Pescador; Laguna, de Castelló d’Empúries; el càmping Begur, de Begur; Castell Montgrí, de Torroella de Montgrí; Playa Brava i Cypsela, de Pals; Les Medes, de l’Estartit; La Siesta, de Calella de Palafrugell; Valldaro, de Platja d’Aro; Illa Mateua, de l’Escala; i La Masia , de Blanes. Els guardonats amb el Certificat d’Excel·lència TrypAdvisor són allotjaments, establiments de restauració i atraccions de tot el món que ofereixen als seus clients de forma continuada una experiència de qualitat superior. Aquest reconeixement, que porta entregant-se sis anys, ajuda als viatgers a identificar els establiments que ofereixen amb regularitat un bon servei. Per rebre el certificat es té en compte la qualitat, la quantitat i l’actualitat de les opinions enviades pels viatgers a TripAdvisor en un període de 12 mesos. Per aconseguir-ho, els negocis han de mantenir una puntuació mínima general de quatre punts sobre cinc, així com un nombre mínim d’opinions i un perfil de TripAdvisor amb una antiguitat de 12 mesos com a mínim.   Segells de qualitat i Reconeixements internacionals L’excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters  a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. A més, els càmpings gironins han estat pioners en l’aplicació de mesures per a la conservació del medi ambient i de processos d’avaluació de la qualitat dels seus serveis. Són els que disposen de més segells de qualitat de tot Espanya i els que han rebut més guardons i reconeixements a nivell europeu. Es tracta d’un model d’oferta turística del tot respectuós amb el medi ambient.

El càmping La Ballena Alegre organitza el primer triatló familiar que es fa a la demarcació

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 02-06-2016

1 El càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador acollirà del 3 al 5 de juny El Costa Brava Triathlon by sailfish, el primer en les seves característiques que es farà a la demarcació. Es tracta d’una oferta que es durà a terme amb família, ja que tots els acompanyants podran gaudir d’activitats fetes a mida i presenciar les competicions. Aquesta iniciativa s’ha presentat, en un acte al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha comptat amb la presència el director del Patronat, Ramon Ramos; l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping, Àlex Trias; el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el directiu de la Federació Catalana de Triatló, Jordi Congost; el coorganitzador i tècnic de Dual Grups, Moisès Gangolells i dos atletes d’elit:  Albert Parreño i Anna Flaquer. Hi participaran unes 200 persones i és una gran aposta pel turisme familiar i la potenciació dels càmpings com a grans parcs de vacances de les comarques de Girona, segons s’ha destacat. Darrera del Costa Brava Triathlon by sailfish hi ha també els organitzadors que porten anys preparant el Half de Berga, una de les proves més importants i amb més prestigi del seu àmbit a l’Estat. Dins el preu de l’allotjament al càmping s’inclou una inscripció gratuïta a les proves. El programa comença amb una festa de benvinguda i música en viu divendres, i continua dissabte amb una gran gimcana familiar. Dissabte a la tarda es farà el Kids Race (un aquatló), par a nens i nenes d’entre 7 i 14 anys. Per als esportistes, hi haurà un aquatló de 2.500 metros de cursa a peu i 1.000 metres de natació. La natació es farà a la platja del Cortal de la Devesa, davant de La Ballena Alegre. La cursa a peu es durà a terme per la zona de dins del recinte. A las 9 de la nit hi haurà una Pasta Party i a partir de dos quarts de 10 una festa d’espectacle acrobàtic. Per a diumenge hi ha prevista la prova de Triatló, que és la més important, amb 750 metres de natació a la platja del Cortal de la Devesa, 20 quilòmetres de ciclisme pels termes de Sant Pere Pescador, L’Armentera, Ventalló, Viladamat i l’Escala, i 5 quilòmetres de cursa a peu per la zona interior del càmping, que acabaran a la una de la tarda amb una paella popular. Segons es destaca, per a la Costa Brava és molt positiu acollir la Costa Brava Triathlon perquè és una iniciativa nova que contribueix a revitalitzar el turisme de la zona a nivell econòmic, beneficiant especialment el subsector dels càmpings. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que genera interès entre els aficionats als esports i del turisme actiu a la natura, posicionant la demarcació com una destinació de turisme esportiu. També posa en valor els atractius i recursos naturals, culturals i gastronòmics del territori, i  ajuda a projectar la marca Costa Brava. La Ballena Alegre ha rebut durant quatre anys consecutius el premi Best Camping atorgat per la companyia alemanya ADAC (17 milions d’usuaris) i la guia automobilística holandesa ANWB. El càmping ha fet una gran aposta per l’especialització esportiva, un fet que li permet ampliar la temporada. La Ballena Alegre forma part de l’Associació de càmpings de les comarques de Girona, que compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de la demarcació) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

Els càmpings gironins s’alien amb Vies Verdes per potenciar el cicloturisme

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 30-05-2016

cccc

Convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme. Aquest és l’objectiu de l’innovador acord de col·laboració que  avui han firmat l’Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el primer d’aquestes característiques que es du a terme a Catalunya . El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l’acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines. La firma de l’acord s’ha dut a terme al càmping Molí Serradell, de Campdevànol, i ha comptat amb la presència del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra,  el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el director del càmping  Molí Serradell, Eduard Torras.

Actualment un total de 12 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i a partir de la firma del conveni rebran el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment que l’aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d’espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les. L’Associació de Càmpings de Girona ha volgut anar més enllà i firmar un acord amb el Consorci de les Vies Verdes per potenciar conjuntament la promoció   de la xarxa de vies per ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping.

A partir d’aquest conveni els càmpings que s’adhereixin al club d’agents econòmics de les Vies Verdes, que compta amb allotjaments diversos, restaurants, empreses de lloguer de material, trànsfers, agències de viatges i altres serveis destinats als senderistes i cicloturistes,  tindran una bonificació en la tarifa.

L’Associació es compromet a dur a terme actuacions en l’àmbit del màrqueting i la comercialització promocionant l’oferta dels establiments en accions comercials i de difusió en fires, jornades i contactes amb periodistes i informant dels serveis als webs i publicacions del Consorci. A més, els nous membres s’incorporen també de forma automàtica al Club Natura i Actiu de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

 

Més especialitzacions

A banda dels 12 establiments que estan especialitzats en cicloturisme, a les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu;  6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut;  i 1 en turisme de golf. L’Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d’allotjament que ha dut a terme una segmentació d’aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l’entitat. Fins ara els càmpings apareixien  en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.

Els càmpings gironins presenten la seva excel.lent oferta al País Basc

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 10-05-2016

aaa

Els càmpings gironins han presentat a Bilbao, conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona,  la seva excel·lent oferta, coincidint amb la fira Expovacaciones que s’ha celebrat en aquesta ciutat.  Durant l’acte, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que el sector ha detectat un creixement de demanda de clients bascos.  Segons les dades de l’INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l’Estat espanyol, després dels clients de Catalunya, que representen un 92,57%, el País Basc és el principal mercat de l’Estat, amb un 1,79%, seguit de l’Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.  Tot i això, en relació al conjunt de demanda turística, és baix el percentatge de les persones que van de càmping si es compara amb xifres d’altres països europeus, com Alemanya i Holanda. A l’Estat espanyol menys d’un 5% de la població que viatja va de càmping, mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%.

Els càmpings situats a la Costa Brava van rebre l’any passat  un total de 482.870 viatgers espanyols i 580.401 estrangers. Pel que fa a pernoctacions, 1.807.963 van ser espanyols i 4.825.484 estrangers. L’estada mitjana va ser de 6,24 dies.

Durant la presentació, Gotanegra ha recordat que “els càmpings gironins són uns grans parcs de vacances que ofereixen als visitants experiències úniques vinculades amb un entorn privilegiat” i s’ha mostrat convençut que “el turista que mai ha estat en un càmping un cop hi entri repetirà”

El  director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha destacat que  “els càmpings gironins són  els mes premiats a Europa”.

 

Primeres jornades sobre part i criança respectuosa al càmping Bassegoda Park

0

Posted by gestor | Posted in News | Posted on 09-05-2016

 

aaa

El passat cap de setmana es van celebrar les primeres jornades sobre part i criança respectuosa al Càmping Bassegoda Park d’Albanyà (Alt Empordà) juntament amb Eco-Mama.
El dia va començar donant la benvinguda a tots els ponents i participants les organitzadores de l’esdeveniment, la Marta Meléndez d’Eco-Mama i la Laura Casas del càmping Bassegoda Park. A continuació, a les 11, Marga Franch, de l’Equip Mudra, i Judit Guirado, de Mamacoquette, van fer una xerrada sobre el pla de part i els drets en el part i la criança en la que hi van assistir principalment dones embarassades amb les seves parelles. Simultàniament, Anna Marrón, del gimnàs Magiesport de Figueres, va realitzar una xerrada/taller sobre la recuperació postpart i els hipopressius.
La tarda va començar amb molta participació al taller de portanadons realitzat per Marta Meléndez, d’Eco-Mama i les seves alumnes de formació. Mentrestant, els més petits van poder participar al taller d’automaquillatge i maquillatge artístic que va realitzar Mar Álvarez, de Bellypaint Girona.
En acabar, es va portar a terme la xerrada “Lactància materna: els primers dies”, a càrrec d’Anna Amer, Anna Domínguez i Yolanda Fariña, les tres assessores de lactància del grup de suport a la lactància materna de l’Alt Empordà, l’Associació Dóna Dona. Simultàniament, Marga Franch, de l’Equip Mudra ens va delitar amb un taller de massatge infantil que va tenir un gran èxit de participació.
Per finalitzar el dia, es va presentar el llibre “Otro mundo es posible mediante la crianza con apego”, a càrrec de l’escriptora Sara Ribot.
A més, durant tota la tarda (i durant diumenge matí), es va celebrar la primera Fira de productes i serveis a la criança amb un total d’una vintena de paradetes on es van donar a conèixer serveis i es van poder comprar productes relacionats amb la temàtica de les jornades. També, durant tota la tarda, les mares de dia “A casona”, “El petit cirerer” i “Casa Funny” van oferir un espai de joc amb material sensorial i de descoberta per a nadons de 0 a 3 anys. El diumenge va començar plujós però això no va impedir que es portessin a terme les activitats organitzades. Durant tot el matí Marta Meléndez d’Eco-Mama ens va introduir al Baby Led Weaning (BLW) o alimentació complementària autoregulada pel propi nadó. Paral·lelament, Judit Guirado, de MamaCoquette, va fer un taller de llenceria de lactància, i Mar Álvarez, de Bellypaint Girona, va realitzar una sessió de bellypainting, que consisteix en pintar panxes de dones embarassades. Tot seguit, al restaurant Agumas del mateix càmping es va celebrar una arrossada popular amb tots els assistents i ponents. Les jornades van finalitzar amb el sorteig de tres paneres a càrrec del Grup de Suport a la Lactància Materna de Girona.
Paral·lelament, i al llarg dels dos dies, els nens de 3 a 12 anys van poder gaudir de tallers, jocs i més activitats al miniclub del càmping.
A més, durant tot el cap de setmana i fins divendres a les 9 del matí s’està portant a terme un concurs d’Instagram on la fotografia que aconsegueixi més vots i porti el hashtag #jornadesparticriança2016 i les etiquetes @ecomama i @bassegodapark guanyarà un cap de setmana en un bungalow per a cinc persones al propi càmping i un val de 50€ de descompte a Eco-Mama.
La organització ja ha anunciat que, donat l’èxit de participació (més de 120 persones en la primera edició) s’organitzaran noves jornades cap a finals de setembre centrades en l’embaràs i el part. Tanmateix es plantegen ampliar el nombre de parades a la fira degut a l’elevada demanda tant de firaires com de famílies a la recerca de material relacionat amb les jornades.
Les jornades es van obrir al públic en general amb un preu de 20€ per família si bé l’assistència va ser gratuïta per a les famílies allotjades al càmping.