Novetats de l'Associació

Gas propà en càmpings, energia eficient a cost reduït

Anar de càmping és sempre una grata experiència per als que valoren l’opció de passar uns dies a l’aire lliure. Sigui prop del mar o de la muntanya, acampar permet gaudir de l’entorn natural, desconnectar, assaborir d’una manera diferent el pas del temps, i compartir bons moments.

Aconseguir que aquesta vivència sigui, a més d’agradable, còmoda i segura, depèn en gran mesura dels serveis que el càmping pugui oferir als seus clients. Comptar amb serveis com aigua calenta sanitària (ACS), equips de cuina a gas o de bugaderia permeten a l’usuari sentir-se com a casa, i plantejar-se tornar.

El gas propà de Repsol és una solució molt adequada per els càmpings, ja que cobreix totes les necessitats d’aquest tipus d’establiments, amb independència d’on es localitzen, i permet estalviar en la factura energètica.

El gas propà es caracteritza per la seva versatilitat, ja que una única energia resulta suficient per alimentar totes les instal·lacions tèrmiques de qualsevol recinte.

A més, aporta confort i és altament eficient, aconseguint rendiments superiors als proporcionats per un altre tipus d’energies com l’elèctrica. També és sostenible, i susceptible de combinar-se amb altres energies renovables com ara la solar o l’aerotèrmica.

El subministrament del gas propà es realitza, a la Península i Balears, tant a granel com envasat en funció de les necessitats de consum previst per cada instal·lació i l’espai disponible. En aquest sentit, es pot triar entre envasos mòbils de 35 quilograms (bateries d’ampolles industrials) que solen ser utilitzats en cuines, per a aigua calenta sanitària o calefacció interior, o dipòsits fixos, omplerts a granel, que mitjançant l’ús d’una xarxa de distribució ofereixen opcions de climatització, bugaderia, cuina -fogones, forns, rentavaixelles, planxes, fregidores o barbacoas-, aigua calenta sanitària i calefacció interior. Finalment, hi ha l’opció dels envasos mòbils d’11 quilograms, que donen servei a cuines i a calefacció exterior.

L’ús de gas propà bungalous pot realitzar-se a través de subministrament col·lectiu, mitjançant un dipòsit i una xarxa de distribució, o d’una solució individual, a través d’una bateria d’ampolles industrials que garanteixen el subministrament d’aigua calenta sanitària, serveis en cuina i calefacció amb radiadors tipus mural.

Fent ús d’escalfadors instantanis de gran cabal, per a la producció d’aigua calenta sanitària a les zones comunes com dutxes o lavabos, el càmping pot eliminar els acumuladors de les seves instal·lacions, reduint el manteniment i alliberant espai físic. Per la seva tecnologia, aquests escalfadors ofereixen un alt rendiment, adaptant el consum a la demanda real i reduint les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Els equips de bugaderia a gas ofereixen igualment una elevada eficiència. Rentadores, assecadores i calandres permeten als càmpings reduir la factura en relació amb altres energies. Per exemple, les calandres poden arribar a generar estalvis
respecte de solucions de generació centralitzada, mitjançant l’optimització de la mida dels cremadors i l’eliminació de la caldera central.

 

També et pot interessar