Novetats de l'Associació

El segon congrés dels càmpings gironins reuneix uns 400 professionals del sector turístic

 

Uns 400 professionals del sector turístic  van participar  en el segon Girocamping Pro, el Congrés Professional del turisme i càmping que es va dur  a terme el 25 de setembre  a l’Auditori- Palau de Congressos de Girona. El congrés, organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, va oferir un programa  amb ponències sobre qüestions de gran interès i experts de primer nivell sobre temes que preocupen no només al sector dels càmpings sinó a tot els agents turístics. Els eixos principals de l’edició d’aquest any van ser el canvi climàtic i el Brexit.  Es va comptar amb  27 empreses  participants, un 17% més que l’edició anterior, que es van situar al hall de l’Auditori. Hi havia  un espai gastronòmic i  també es van dur a terme activitats de networking.

Cal destacar que en aquesta edició va augmentar la presència d’empreses internacionals al Congrés  amb 7 companyies franceses, el doble de l’edició anterior. A més, es comptava amb companyies d’arreu de l’Estat espanyol entre les quals hi havia  tres multinacionals  .  Girocamping Pro és el primer esdeveniment  del calendari europeu del sector on Residènces Trigano va presentar els seus nous models de mobilhomes.

La inauguració va comptar amb la presència del delegat del Govern a Girona, Pere Vila,  de la regidora de Promoció Econòmica de Girona i tinenta d’alcaldia , Glòria Plana i del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Josep Polanco.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona , Miquel Gotanegra, va destacar durant la inauguració de l’acte la bona resposta que hi ha hagut en aquesta segona edició del congrés  que ha superat les expectatives previstes en nombre de participants. “Estem molt contents perquè hi participen professionals de tot el sector turístic. L’objectiu és que el Girocamping Pro esdevingui el congrés de referència del turisme a les comarques gironines i ho estem aconseguint” va afegir Gotanegra.

El president de l’Associació també va explicar que l’evolució de la temporada turística d’aquest any obliga al sector a fer una reflexió profunda. “S’han detectat canvis en el comportament del sector  conseqüència, en part, del canvi climàtic, i cal anar cap a una reformulació i replantejament  de les temporades” va concloure .

Canvi climàtic i Brexit

Els ponents que hi ha participat han donat eines i estratègies per millorar la competitivitat de les empreses de l’àmbit turístic i per afrontar els reptes que té plantejats el sector. Des de l’Associació es considera que el món del càmping i el sector turístic han d’estar preparats  per afrontar els canvis que suposarà un augment de les temperatures i la inestabilitat climàtica en una destinació de sol i platja com és la Costa Brava. Així, el cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, ha explicat que l’increment del nivell del mar, i l’erosió i humanització de les costes és un factor important a tenir en compte així com la pèrdua d’innivació a la muntanya. Segons el cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, cada vegada serà més important la col·laboració público-privada per mitigar els efectes del canvi climàtic  i diu que caldrà que el sector turístic planifiqui les temporades amb una previsió a més llarg termini del que es fa actualment.

Una altra de les ponències destacades de la jornada ha estat la centrada en les conseqüències del Brexit per al sector turístic que ha anat a càrrec del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. Font ha explicat  que, malgrat les incerteses, les dades que té l’Agència Catalana de Turisme indiquen que, en termes generals, el Brexit no afectarà el sector turístic.  Font manté que el client fidelitzat que té el sector se seguirà mantenint.

A més, al segon Congrés s’ha parlat de les tendències turístiques d’una destinació també de primer nivell com Croàcia amb una xerrada que ha anat a càrrec de  la responsable de qualitat del grup turístic Valamar Group i professora de la Universitat de Rijeka , Josipa Cvelic Bonifacic.

D’altra banda, el gerent del Consorci Vies Verdes de Girona, Àngel Planas, ha explicat durant el Congrés els projectes d’ampliació de la xarxa de vies verdes de les comarques gironines i els avantatges que suposaran per al sector turístic gironí.

El programa del congrés també ha inclòs  la presentació   del primer esborrany del Llibre Blanc del Càmping a Catalunya, que ha de dibuixar l’actualitat i cap on vol i ha d’evolucionar el sector. Els responsables de l’estudi per part d’Eurecat i el grup de recerca IAM_IAR_Escola d’Arquitectura, Campus LaSalle de la Universitat Ramon Llull van presentar els primers resultats.

També et pot interessar