Novetats de l'Associació

El càmping Illa Mateua de l’Escala fa una donació de 20.000 euros a la Fundació Salut Empordà

El càmping Illa Mateua de l’Escala ha fet  una donació de 20.000 euros a la Fundació Salut Empordà, que gestiona el CAP de l’Escala. Els diners es destinaran a millorar l’assistència dels veïns de l’Escala, especialment del col·lectiu de persones grans. Per aquest motiu, els  20.000 euros es faran servir per renovar maquinària i equipament de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala. Concretament, es compraran electrocardiogrames, un holter de pressió arterial, butaques reclinables per a les extraccions i lliteres.

L’adjunta de direcció del càmping Illa Mateua, Eva Maria Trias, destaca  el compromís amb la solidaritat que té l’establiment: “és el quinzè any consecutiu que fem una aportació a una entitat perquè reverteixi en la millora social. També recorda que “els treballadors de l’establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col·laboren de forma voluntària amb una part del seu sou”.

L’acte, que es va dur a terme ahir al vespre a les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària de l’Escala, ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Victor Puga; el president de l’ Associació de Càmping de Girona, Miquel Gotanegrael  director-gerent  de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer; la directora de l’ABS de l’Escala, Marta Pedrerol;  la direcció del càmping i part del seus treballadors. El periodista Albert Soler va ser l’encarregat de conduir l’acte.

L’alcalde de l’Escala  va destacar que “cada vegada són més les empreses que aposten per la responsabilitat social i contribueixen al teixit social amb aportacions econòmiques corresponents a un percentatge dels seus guanys, cal celebrar-ho”.

El president de l’Associació de Càmpings de les comarques de Girona, Miquel Gotanegra, manté que les aportacions solidàries són un model a seguir ja que “la responsabilitat social de les empreses és bàsica”. Destaca també que “en el conjunt del sector hi ha un compromís social molt arrelat i que cada cop hi ha més establiments implicats en projectes enfocats cap als més desfavorits i cap a la millora del conjunt de la societat”. També va remarcar la importància que té per al sector turístic gironí disposar d’una sanitat de qualitat.

Marta Pedrerol explica que aquesta donació “representa un reconeixement a la professionalitat i a la tasca assistencial que desenvolupem, sense perdre de vista que el beneficiari final d’aquests diners és l’usuari de l’ABS”. I complint amb la voluntat dels donants, “comprarem aparells i equipament que utilitza especialment la gent gran. I és que hem de recordar que, a l’Escala, la població de majors de 65 anys és d’un 20,35 per cent, una mica per sobre de la mitjana catalana”.

Des de l’any 2004, el càmping Illa Mateua destina un tant per cent de la seva facturació a finalitats socials. Aquest percentatge, que va començar sent el 0,7%, s’ha anat incrementant ja que es vol contribuir el màxim possible a la millora de les condicions de vida de la societat. “Els  nostres clients saben a l’hora de pagar els nostres serveis que també hi contribueixen, ja que una part la destinem a entitats benèfiques”, indiquen els responsables del càmping. Fins ara, el càmping havia repartit aquesta aportació entre associacions i entitats del municipi, i  aquest 2019 l’establiment ha volgut que aquests diners es destinin a la Fundació Salut Empordà.

També et pot interessar