Novetats de l'Associació

Els càmpings de Barcelona s’integren a la Federació, que donarà veu a tot el sector català

Els càmpings catalans han enfortit la seva unitat amb la integració dels càmpings de Barcelona i a partir d’ara la Federació Catalana de Càmpings (FCC) ja serà la portaveu de tot el territori. La incorporació formal de l’Associació de Càmpings de Barcelona s’ha aprovat a l’Assemblea Extraordinària de la FCC, que s’ha celebrat al Nou Càmping a la Guingueta d’Àneu. “Ha estat un dia històric, ja que s’engloben les associacions del territori en una sola Federació i s’uneix tot el sector del càmping. La bona sintonia i els reptes comuns han unit totes les associacions territorials i finalment s’aconsegueix tenir una sola veu en el sector”, ha destacat el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra. El president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Albert Casas, remarca que “el pes que te com a lobby la Federació és molt important i anar junts ens fa molt més forts davant les administracions”.

La Federació Catalana de Càmpings està constituïda per les associacions de càmpings de Girona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Lleida i Muntanya i del Pirineu Català i a partir d’ara també per l’Associació de Càmpings de Barcelona. Esta presidida des del 2014 per Miquel Gotanegra, president també de l’Associació de Càmpings de Girona.

La Federació en xifres

La Federació ja representa ara el 70% de càmpings de Catalunya, amb 243 càmpings federats, que sumen 226.858 places (el 83,5% del total) i creen 11.164 llocs de treball (el 82,6% del total del sector). Dels càmpings associats, 56 són de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; 73 provenen de l’Associació de Càmpings de Girona; 21 de l’Associació de Càmpings de Muntanya i el Pirineu Català; 50 de l’Associació de Càmpings de Lleida; i la resta de l’Associació de Càmpings de Barcelona. 

Els objectius de la Federació són defensar els interessos dels empresaris dels càmpings de Catalunya; ser l’interlocutor del sector davant les administracions i la opinió pública; assessorar als associats en tots els aspectes de la gestió empresarial; i vetllar per la presència dels càmpings en els organismes i entitats del sector turístic i empresarial.

També et pot interessar