Novetats de l'Associació

COMUNICAT PELS MEMBRES DE LA CONFEDERACIÓ DE CÀMPINGS DEL MEDITERRANI

Des de la Confederació de Càmpings del Mediterrani comuniquem a tots els associats que, finalment ja ha sigut publicat en el BOE en data 19 de març de 2020 (BOE núm. 75) l’Ordre SND/257/2020, per la que es declara la suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic, amb especial menció al sector del càmping, i en aquest sentit:

  1. S’ordena la suspensió d’obertura al públic de tots els càmpings, ubicats en qualsevol part del territori nacional.

2. Es permet amb caràcter excepcional, prestació de serveis de manteniment, vigilància i seguretat als establiments.

3. Excepcions: suposats d’allotjament turístic de llarga estada o temporada. Queda permesa l’obertura al públic per aquells establiments que en el moment de la declaració de l’Estat d’Alarma tinguessin clients allotjats d’una manera estable i de temporada, sempre que disposin de les infraestructures en els seus propis espais d’allotjament, per a poder portar a terme les activitats de primera necessitat en els termes que conté el Reial Decret de declaració de l’Estat d’Alarma.

4. El tancament es produirà en el moment en què l’establiment ja no disposi de clients allotjats i, en tot cas, en el termini màxim de 7 dies naturals des de l’entrada en vigor de la norma.

5. L’ordre de suspensió d’activitat queda vinculada a la duració de la declaració de l’Estat d’Alarma i de les seves pròrrogues, si es donés el cas.

Des de la Confederació i d’una manera consensuada amb les nostres associacions federades, i a la vista del contingut normatiu, us fem arribar aquestes recomanacions, per responsabilitat social del sector, i a tall de garantir la protecció i la seguretat dels clients i treballadors:

a. Càmpings que encara no estaven oberts: no obrir fins que acabi la crisi sanitària COVID-19.
b. Càmpings oberts amb allotjats: desallotjament i tancament de les instal·lacions. No obstant això, i a la vista de l’excepcionalitat recollida en el text normatiu, i enfront de les múltiples situacions que existeixen en el nostre sector en aquests moments. Apel·lem a la vostra responsabilitat per a garantir la protecció i seguretat a treballadors, clients i en general a tota la societat que en aquests moments estem lluitant per a no estendre i incrementar el nivell de contagis del COVID-19. Amb la vostra ajuda i col·laboració sortirem d’aquesta situació, i aportarem a la societat de nou la vida a l’aire lliure, la natura i la diversió, que falta ens farà.

De manera consensuada amb tots els membres de la CCM, com a demarcació líder de la destinació càmping a Espanya i com a motor econòmic del Mediterrani, optem per respectar la consigna d’aquesta crisi sanitària: “Queda’t a casa”. Els nostres allotjats han de retornar a les seves cases; els consolats, autoritats duaneres i frontereres han posat en marxa les mesures pertinents pel retornament en condicions de seguretat.

La nostra reputació com a territori i com a destinació turística està en joc, pel que us demanem directament i personalment a cadascun de vosaltres el compliment d’aquestes mesures. La resiliència del sector del càmping és incombustible, i sense cap dubte seguirem endavant. Estem preparats per afrontar una nova temporada quan puguem treballar amb totes les garanties sanitàries.

També et pot interessar