Tornar enrere

5 de desembre de 2016

El càmping Illa Mateua de l’Escala dóna 20.000 euros a cinc entitats i ONG

aaa

El càmping Illa Mateua de l’Escala ha fet  una donació de 20.000 euros a cinc entitats i ONG en el marc del seu projecte de responsabilitat social. Es tracta de Càritas l’Escala; Tarragona Missionera, que té en marxa un projecte de construcció d’un centre de formació i assistència social a Ruanda; la Fundació ASTRID 21, que treballa amb persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals;  AÏMA-SM, que ofereix suport a malalts mentals de l’Àfrica Occidental; i l’associació GoodBites, vinculada a la Fundació Vicenç Ferrer, que té  un programa de nutrició de les vídues de les castes més baixes de l’Índia i els seus fills.

Fa dotze anys que el càmping Illa Mateua destina un percentatge de la seva facturació a fins socials, segons destaca el seu director, Martí Guillem. Aquest percentatge, que va començar essent el 0,7%, s’ha anat incrementant ja que es vol contribuir el màxim possible a la millora de les condicions de vida de les persones necessitades. “De la mateixa manera que els governs estableixen taxes ambientals a les empreses i productes que contribueixen a l’escalfament global, nosaltres ens prenem aquesta aportació com una taxa solidària que ens hem autoimposat per a respondre a la responsabilitat social corporativa”,  remarca Guillem. El director del càmping ha explicat que els treballadors de l’establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col.laboren de forma voluntària amb una part del seu sou.

L’acte es va dur a terme a la sala d’Actes de l’Ajuntament de l’Escala amb la presència de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer; l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga; el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el director del càmping, Martí Guillem; i els representants de les cinc entitats i ONG.

La consellera Dolors Bassa va destacar “la conscienciació social del càmping illa Mateua amb una iniciativa plenament consolidada”. El president de l’Associació de Càmpings de les comarques de Girona va subratllar la importància que una empresa del sector turístic faci una aportació d’aquestes característiques i ho va posar com a exemple a seguir. “La responsabilitat social de les empreses és bàsica” va remarcar Gotanegra.

El càmping Illa Mateua també té un compromís ferm amb el respecte pel medi ambient, que se suma al de l’àmbit social, i ja té dues ISO de medi ambient i qualitat i l’EMAS III.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!