Tornar enrere

13 de maig de 2022

El càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, premi Alimara a la sostenibilitat

El càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, pioner en eficiència energètica, ha estat guardonat amb el prestigiós premi Alimara a la sostenibilitat per la innovadora campanya “Vacances Responsables” que l’establiment va posar en marxa l’any passat per fer visible la seva aposta per contribuir a reduir al màxim l’emissió de CO2 i aconseguir la implicació dels seus clients. Es distingeix aquest projecte perquè evidencia el compromís del càmping amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

Els premis Alimara, que enguany han arribat a la 37n edició, reconeixen els projectes més innovadors i transformadors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. El guardó, atorgat pel CETT, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, juntament amb el Saló del Turisme B-Travel, es va lliurar ahir en el marc de la Nit dels Alimara.

El jurat ha destacat que la campanya “Vacances Responsables” “no només implementa estratègies i accions per potenciar la sostenibilitat i el medi ambient, sinó que també implica el turista a posar en pràctica aquest tipus de comportaments responsables en la seva activitat”. A més, aquesta és una proposta, segon el jurat, “líder, referent, que té un impacte real i positiu en el territori, i que deixa veure projectes de futur”.

El premi el van recollir el director de La Ballena Alegre, Toni Castellar, acompanyat del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.  Castellar va agrair el reconeixement i va destacar que la campanya és fruit de la feina de tot l’equip del càmping. “Estem molt satisfets perquè la iniciativa ha ajudat a fer visible el treball que estem fent des de fa 20 anys en l’àmbit de la sostenibilitat i, a més, ha contribuït a la conscienciació dels nostres clients per la tant necessària cura pel planeta”, va afegir Castellar. I el president de l’Associació de Càmpings de Girona va remarcar l’esforç del càmping premiat, i del sector en general, per ser cada vegada més sostenible i dur a terme iniciatives respectuoses amb el medi ambient.

A La Ballena Alegre, uns 1.000 metres quadrats d’espais polivalents que abans s’alimentaven amb gas avui ho fan exclusivament amb energies renovables. L’establiment compta amb allotjaments 100% autosuficients energèticament, interconnectats de manera intel·ligent per poder compartir l’energia sobrant d’un allotjament a un altre. Un projecte que ha estat reconegut amb el prestigiós premi Europea Solar Prize 2020, considerat  la “Champions de les energies renovables”.

Vacances Responsables

Al 2021, en plena pandèmica, va impulsar la campanya “Vacances Responsables” per fer visible entre les persones que s’hi allotgen tota la feina que l’establiment està fent en l’àmbit de la sostenibilitat des de fa anys i aconseguir la seva implicació  en el respecte per l’entorn . Algunes de les accions que s’han dut a terme en el marc d’aquesta campanya són un sorteig d’unes vacances entre els clients que fan servir els bungalous de forma més eficient energèticament. D’aquesta manera han aconseguit que algun client arribi pràcticament al 100% d’autosuficiència durant una setmana d’estada. 

L’establiment també fomenta el consum de productes de km0  apostant per proveïdors que treballen en aquesta línia. Aquesta temporada  donaran a conèixer als seus clients,  a través d’uns vídeos, la història i trajectòria de cinc proveïdors de productes de km0 i ecològics  del càmping. A més,  promouen activitats per acostar la gastronomia catalana als clients a través de tallers de cuina que s’organitzen dins els espais de lleure.

Cal destacar que La Ballena Alegre va ser premiat el passat mes de gener  com el càmping  més sostenible i respectuós amb el medi ambient d’Europa per part de l’associació alemanya ADAC, la que té més socis d’aquell país amb més de 20 milions de famílies associades.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!