Tornar enrere

15 d'abril de 2016

Els càmpings gironins demanen al conseller Baiget que s’agilitin els tràmits per poder fer inversions

 

 

a

 

Els càmpings gironins han traslladat al conseller Jordi Baiget, la seva preocupació per la lentitud en la tramitació dels permisos per dur a terme obres de reforma en els establiments o ampliació de les instal·lacions i han demanat al nou titular d’Empresa i Coneixement que s’agilitin aquests permisos. La petició es va fer  durant una reunió que va mantenir la Junta de l’Associació de Càmpings de Girona amb el conseller. A la trobada també hi va assistir  el director dels serveis territorials d’Empresa, Ferran Roquer, i la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç  de Girona , Glòria Plana.

El president de l’entitat, Miquel Gotanegra, assegura que “les tramitacions s’allarguen molt i es necessita més celeritat”. Hi ha hagut casos en que, per exemple, els empresaris han hagut d’esperar deu anys per dur a terme,  l’ampliació d’una piscina o la reforma d’uns sanitaris. La lentitud en aquestes tramitacions representa un entrebanc important a l’hora de dur a terme les inversions necessàries per poder mantenir el lideratge en qualitat, segons s’ha destacat en la trobada. A més, l’Associació considera que caldria unificar els criteris de les diferents administracions a l’hora d’atorgar llicències d’obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa. “Cada ajuntament té els seus criteris i el que demanem és que es facilitin les coses al sector i que se’ns tingui en compte ”, va remarcar Miquel Gotanegra.

L’entitat recorda que el sector és una gran indústria turística que està generant 8 milions de pernoctacions i que cal comptar amb la complicitat constant de les administracions per poder  continuar essent competitius.

La manca d’inversions  bàsiques en infraestructures a les comarques de Girona, com la nacional dos,  i la necessitat d’impulsar turísticament els espais naturals protegits, el gran actiu del territori, van ser altres qüestions que es van tractar durant la reunió.

 

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!