Novetats de l'Associació

Els càmpings gironins inverteixen 30 milions d’euros per fer els establiments encara més sostenibles

Malgrat la pandèmia, els càmpings de les comarques gironines segueixen la seva aposta ferma amb inversions importants per continuar essent capdavanters i seguir millorant la qualitat dels establiments, sobretot per fer-los encara més sostenibles tenint en compte els reptes plantejats amb el canvi climàtic.

Així, els càmpings gironins han invertit 30 milions d’euros de cares a la propera temporada. La majoria d’aquests diners es destinen a millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions. Des de l’Associació de Càmpings de Girona es remarca l’aposta decidida “perquè els nostres establiments siguin respectuosos amb l’entorn i perquè la petjada mediambiental sigui mínima, i animem a tots els associats a que les noves instal·lacions estiguin en la línia de la màxima eficiència energètica”. En aquest sentit, cal indicar que gairebé tots els càmpings adherits a l’entitat han invertit en plaques solars i fotovoltaiques per subministrar energia a les instal·lacions; en calderes aerotèrmiques i de pellets, en instal·lacions d’energia geotèrmica, en equipar els establiments amb carregadors de vehicles elèctrics i en l’adquisició de vehicle elèctrics.

El compromís dels càmpings gironins s’emmarca en l’aposta per un turisme responsable, i per anar implementant mesures que contribueixin a reduir l’efecte del canvi climàtic i fer-ho en consonància amb la consciència de molts dels visitants de respecte per l’entorn. I també perquè  molts establiments es troben a la costa o en paratges únics i parcs naturals.

Nous allotjaments glamping

De cares a la propera temporada als càmpings gironins també s’amplia l’oferta d’allotjaments, sobretot de la modalitat de glamping, que permet acampar però sense renunciar al luxe, i que està tenint una gran demanda, en especial, entre els turistes  que arriben per primera vegada a un càmping. L’objectiu del sector és consolidar aquest tipus de client que s’ha incrementat en els últims anys i, en especial,  arran de la pandèmia. Per altra banda, els establiments també han notat que darrerament s’ha incrementat el turista que hi arriba en autocaravana i furgoneta. En aquest sentit, cal recordar que el 35% dels establiments adherits a l’Associació de Càmpings de Girona disposen d’una tarifa de pernocta –Camp&Go- en parcel·les específiques per aquests campistes itinerants.

Miquel Gotanegra, president de l’ACG  explica que “malgrat la pandèmia seguim invertint per seguir avançant en la sostenibilitat ambiental i per continuar aportant experiències innovadores als nostres visitants ”.

La resta d’inversions dels càmpings gironins de cares a la propera temporada van encaminades a millorar les instal·lacions de piscines amb nous tobogans, els sanitaris, restaurants, bugaderies, gimnasos, zones enjardinades, zones de joc, els accessos i la connectivitat a Internet, entre d’altres.

També et pot interessar