Tornar enrere

23 de febrer de 2017

Els càmpings gironins mostren la seva oferta especialitzada en cicloturisme a periodistes holandesos

img-20170211-wa0006

Un grup de periodistes d’ACSI, l’editorial holandesa especialitzada en el sector del càmping, ha visitat diversos càmpings de les comarques gironines en un viatge de premsa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer l’alt nivell de les instal·lacions, que han rebut un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu, i també la seva especialització, en aquesta ocasió, en cicloturisme.

Durant la visita, les periodistes han recorregut diferents punts de la demarcació, entre ells la ciutat de Girona i la seva vinculació amb el món de la bicicleta; la Ciutadella de Roses; han pedalat la ruta Pirinexus entre Castelló d’Empúries i Torroella de Montgrí – L’Estartit i la via verda entre Girona i Platja d’Aro; i també han fet senderisme pel parc natural del Montgrí. Les periodistes preparen un reportatge de cinc pàgines sobre les rutes i els càmpings gironins, per un número especial de cicloturisme de la revista holandesa “FreeLife” que es publicarà aquesta primavera.

En finalitzar el viatge, les periodistes han pogut estrenar un dels photocalls que l’ACG ha preparat per als càmpings associats i acreditats amb el distintiu Bed&Bike. Aquests marcs fotogràfics gegants es lliuraran als càmpings membres de l’ACG i Bed&Bike durant la fira Girocamping, per tal que cada un d’ells pugui convidar els seus usuaris cicloturistes a fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

També aquest febrer Vies Verdes ha estat present a la fira de cicloturisme i senderisme Fiets & Wandelbeurs que ha tingut lloc a Utrecht, amb informació sobre les rutes gironines i els serveis associats, donat que el Benelux és un dels mercats emissors principals de cicloturistes, amb alta demanda de serveis de càmping.

Aquestes accions de promoció són fruit de l’innovador acord de col·laboració que el maig de l’any passat va firmar l’Associació i el Consorci de les Vies Verdes de Girona per potenciar el cicloturisme a la demarcació i convertir-la en una gran destinació d’aquesta modalitat de turisme. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus.

Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l’acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines.

Actualment una vintena de càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i disset ja disposen del distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional de qualitat impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment que l’aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d’espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!