Tornar enrere

14 de gener de 2017

Els càmpings gironins reben sis premis europeus més a Stuttgart i aquest any ja en sumen catorze

premioscampingsgironastuttgart2017

Els càmpings gironins continuen sumant premis aquest 2017. Als vuit guardons rebuts dimecres passat pels turistes holandesos en el marc de la Fira Vakantiebeurs d’Utrecht ( Països Baixos), una de les principals del sector, s’han de sumar els sis nous premis, batejats amb el nom de Superplatz, concedits aquesta passada nit al CMT de Stuttgart. En aquesta ocasió els premis els ha atorgat l’ Associació d’automobilistes ADAC ( la que té més socis d’Alemanya, amb més de 19 milions).

Els càmpings premiats a Stuttgart amb el Superplatz 2017 són: Les Medes, de l’Estartit; l’Àmfora,  Aquarius , La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí.

Aquests nous guardons ( que substitueixen els Best Campings que s’havien concedit fins ara) són  un dels premis més importants d’Europa i suposen la qualificació de cinc estrelles ( la màxima puntuació) als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis.  En total a Catalunya han rebut aquest premi 13 càmpings i 16 a l’Estat Espanyol. Arreu d’Europa s’han distingit 113 càmpings.

Aquests nous reconeixements queden reflectits en les guies de viatges que edita l’ADAC que són un referent important per als campistes  alemanys.  El CMT és la fira especialitzada del sector de les més importants d’Europa i se celebra del 14 al 22 de gener. Aquest saló rep 240 mil visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors d’un centenar de països i regions.

Els nous guardons rebuts aquesta passada nit reafirmen un cop més que els càmpings de les comarques gironines són un referent pel que fa a destinació turística d’alta qualitat.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca que aquests nous guardons  “són un reconeixement als esforços que duen a terme els equips dels establiments gironins i són essencials per atraure més turistes alemanys” .

L’Associació ha aprofitat l’estada a Stuttgart per dur a terme reunions de treball amb els màxims responsables d’importants organitzacions europees del sector per continuar innovant i per tractar de projectes de futur de l’entitat.

Importants inversions

Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions d’acord amb la demanda dels clients, fins i tot en època de crisi, i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat. En els darrers tres anys  han invertit  45’5 milions d’euros per consolidar-se com a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera . El sector genera 8 milions de pernoctacions l’any i és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys .

L’Associació de Càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 72 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona)  i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!