Novetats de l'Associació

La Fundació Càmpings de Girona comença a caminar

La Fundació Càmpings de Girona, anunciada el mes de març en el marc de la Nit dels Càmpings, comença a caminar, segons ha destacat  el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. L’Assemblea extraordinària, que es va celebrar el 18 de juny  a l’espai del Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge, va aprovar la proposta d’ estatuts i les finalitats fundacionals de la Fundació: projectar els càmpings gironins al costat dels infants i les seves famílies, a través d’ajudes en vacances directes i per mitjà de col·laboracions amb projectes de pediatria d’arreu del territori català. Entre les finalitat també hi ha la de solidaritzar-se amb el patiment de famílies amb malalties infantils; involucrar la indústria campista en el projecte; i vetllar per la reinserció social i laboral d’aquests col·lectius amb necessitats més específiques o més desfavorits. Per a aconseguir aquestes finalitats fundacionals es farà promoció d’accions adreçades a millorar la salut, el benestar i el desenvolupament integral dels infants i dels adolescents i la seva qualitat de vida, apostant pel turisme com a eix vertebrador. També vol impulsar accions adreçades a millorar el benestar de les famílies amb infants i/o adolescents amb problemes de salut i/o discapacitats intel·lectual; promocionar i fomentar estades de vacances per a famílies amb pocs recursos i infants o adolescents amb situació de dependència; impulsar accions de promoció social, cultural i de formació laboral per a col·lectius amb necessitats específiques o més desfavorits; promocionar serveis per mitjà d’establiments; contribuir a programes de recerca; i recaptar fons per destinar-los a la promoció i finançament de les finalitats fundacionals de l’Associació.

El domicili de la Fundació està situat a Girona, a l’edifici FOEG (on l’Associació hi té la seu). Amb aquest projecte els càmpings gironins volen visualitzar-se com establiments que no només gestionen les vacances dels turistes. Individualment alguns càmpings ja  duien a terme iniciatives solidàries, però a partir d’ara sumaran esforços per impulsar un potent i innovador projecte conjunt.

Per Miquel Gotanegra “la nova Fundació és un projecte engrescador que reafirma el compromís que els càmpings gironins tenen amb la societat i, en especial, cap als col·lectius més vulnerables”.

La nova iniciativa busca que les entitats que estiguin vinculades a la Fundació es solidaritzin amb el patiment de les famílies amb fills amb malalties; i que la indústria campista s’involucri en la conscienciació d’aquesta problemàtica a Catalunya.

La Fundació està oberta a qualsevol empresa vinculada a la indústria del càmping que tingui ganes i il·lusió de col·laborar per complir els objectius que s’ha proposat l’entitat.

10 milions de pernoctacions

Els càmpings de les comarques gironines  són un dels proveïdors més importants de vacances en família. Els establiments de la demarcació estan situats  en el top 3 de destins de càmping a Europa; ofereixen 135.000 places d’allotjament, una xifra que  situa el sector com la primera oferta turística reglada; i generen 10 milions de pernoctacions l’any. El sector representa un impacte econòmic de gairebé 500 milions d’euros l’any a la demarcació; contribueix anualment  amb dos milions a la taxa turística  i genera uns 10 mil llocs de treball directes . L’Associació considera que cal dur a terme accions que reverteixin en la societat i pensa que els infants amb malalties i les seves famílies estan entre els col·lectius més necessitats. “És una problemàtica que ens preocupa molt i per aquest motiu hem optat per enfocar els esforços de la nova Fundació cap aquest col·lectiu”, ha assenyalat el president de l’Associació, Miquel Gotanegra.

També et pot interessar