Novetats de l'Associació

Grup Sènia, premiat pel Patronat de Turisme de Girona per la seva trajectòria innovadora

Grup Sènia ha estat guardonat amb el Premi G! Francesc Xiquet Sabater, en reconeixement al seu projecte empresarial al sector del càmping. Grup Sènia, l’empresa familiar amb més càmpings a Catalunya, destaca pels seus establiments en sinergia amb l’entorn i la innovació del servei i per integrar-los de manera orgànica amb el paisatge, segons es va remarcar en el lliurament del premi del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona. La candidatura va ser presentada per l’Associació de Càmpings de Girona. El president de la Federació Catalana de Càmpings i de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, afirma la satisfacció per premis com aquest que són “una mostra dels grans esforços que fa el sector per disposar d’una oferta única, innovadora, sostenible i capdavantera a Europa”.  

Orígens

Els orígens daten de l’any 1970, amb el naixement del Càmping Cavall de mar a Pineda de mar, a càrrec dels fundadors Joaquim Marquès i Rosa Mª Morell. L’any 1989 es va sumar el càmping Rupit; el 1994 el càmping Tucan, el 2004 el càmping Riu; el 2015 el càmping Cala Gogo; el 2017 el càmping Cala Canyelles i el 2023 el càmping Internacional de Calonge.

En menys de 50 anys, Grup Sènia ha esdevingut l’empresa familiar que ofereix més unitats d’acampada: més de 3.000 places que donen servei a més de 10.000 clients. Sènia gestiona directament tots els serveis complementaris: 11 restaurants, 5 supermercats i diverses instal·lacions esportives i comerços als seus resorts, amb l’objectiu d’oferir les millors experiències per al client familiar.

Grup Sènia és membre de l’Associació de Càmpings de Girona i de l’Associació de Càmpings de Barcelona

El Grup té un Distintiu de Qualitat Ambiental i ha estat pioner en la posada en marxa de mesures mediambientals, com són, entre d’altres, el control de consum d’aigua, gas i electricitat, l’automatització dels sistemes de reg i la generació de energia neta mitjançant plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques.

Sènia compta a més amb el seu propi departament d’arquitectura i disseny per crear allotjaments integrats a l’entorn i construïts amb materials naturals, posant així en valor l’entorn natural on es troba.

La innovació en el servei es basa en la professionalització de l’empresa i l’ús de la tecnologia, comptant amb un sistema propi de gestió i control de qualitat, i destacant per la implantació des de fa anys de serveis com a fibra òptica, sistemes de pagament Cashless , Check-in en línia i sistemes de fidelització, així com el seu propi departament de màrqueting en línia.

Els premis G! de turisme han celebrat la dissetena edició i es van lliurar el dijous 30 de març en un acte a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona, que va reunir més d’un centenar de persones.

També et pot interessar