Novetats de l'Associació

La família Mestres, capdavantera als càmpings gironins, premiada pel Patronat de Turisme

Girona, 8 d’abril de 2022. La família Mestres, nissaga del sector dels càmpings a les comarques de Girona, ha rebut el premi especial Jordi Comas i Matamala, en el marc dels premis G!, per haver-se convertit en una família capdavantera en la gestió dels càmpings, sempre amb afany d’innovar, crear producte i créixer, tenint present la seguretat, la sostenibilitat, la qualitat i la innovació. Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, han celebrat la setzena edició. L’acte de lliurament dels premis es va fer ahir a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll. Va ser presidit pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i hi van assistir més d’un centenar de convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. 

Nascut a Llagostera i veí de la vila de Platja d’Aro, Ramon Mestres Fullà es va casar amb Rosa Brugada Dalmau l’any 1954. Al 1956 va néixer la primera filla, Marina i dos anys després, va néixer en Ramon, que sempre ha treballat i viscut a l’estranger. 

Ramon Mestres Fullà va fundar el càmping Valldaro a Platja d’Aro a l’any 1963 a l’edat de 43 anys. Els principis varen ésser durs per la distància que hi havia per arribar a la platja, i per tal de que els campistes es quedessin al càmping, va construir una de les primeres piscines i restaurant obert al públic en els càmpings a l’any 1969. Les bones temporades varen propiciar les ampliacions, i de les 2 hectàrees inicials, es va anar ampliant fins arribar a les 22 hectàrees actuals, situant-lo com a un dels càmpings més grans i de referència dins el sector.

Marina, Glòria i Núria Mestres Brugada formen la segona generació que dirigeix i està al capdavant de la gestió dels càmpings Valldaro de Platja d’Aro i Interpals i continuen el projecte del seu pare, per tal d’innovar i créixer. Les tres germanes treballen per un model turístic que te com a base els valors de sostenibilitat, qualitat i digitalització. Cada una d’elles és responsable d´un departament. El net gran de Ramon, l’Eloi (1981), es va incorporar l’any 2000, sent el responsable de manteniment i posteriorment ajudant de direcció i al 2018, un altre membre de la tercera generació es va incorporar a l’empresa, la neta Ariadna (1989), com a ajudant de direcció al Camping Interpals.

La família Mestres és capdavantera en qualitat mediambiental, amb certificats els dos càmpings amb els segells EMAS i ISO 14001. Tant el Valldaro com l’Interpals tenen el Distintiu “SICTED” de Destinació Turística de Qualitat. De la mateixa manera que els dos càmpings van obtenir el Safe Tourism Certified d’ICTE per certificar el seu pla de contingència davant de la pandèmia covid19. El Valldaro també hi suma el segell d’accessibilitat “Wheelchair Friendly” atorgat per Grup MIFAS i l’Associació de Càmpings de Girona.

La família Mestres també és sinònim de l’associacionisme i sempre han dedicat el seu temps per promoure, engrandir, visibilitzar i cohesionar els càmpings.

A l´any 1992, Gloria Mestres va substituir al seu pare fins a l´any 2005 a l’Associació de Càmpings de Girona i a la Federació Catalana de Càmpings, formant part de les juntes directives. Va ser sotspresidenta de la Federación Española de Empresarios del Camping durant aquets anys, essent la primera dona que formava part de totes aquestes juntes directives. La Marina va agafar el relleu familiar i des del 2010 és la secretària de l’Associació de Càmpings de Girona. També participa activament dins el món associatiu local com a vocal en el consorci publico-privat “AroImpulsa” i amb l’Associació d’Empresaris  del municipi, ADEM.

Els càmpings 

Càmping Valldaro és un càmping a Platja d’Aro categoritzat amb 4 estrelles catalanes i 4,5 estrelles holandeses, atorgat pel prestigiós automòbil club ANWB, cosa que l’inclou en el selecte club dels “Erkende Camping 2022”. També està reconegut amb 4 estrelles alemanyes del automòbil club ADAC, que li permet distingir-se amb l’etiqueta “Tipp 2022” 

L’establiment compta amb 1104 parcel·les i 210 bungalows, un fet que el converteix en un dels càmpings amb més capacitat en parcel·les del estat espanyol i alberga més de 4.600 turistes al dia en plena temporada.

Càmping Interpals. Al cap de 12 anys després d’obertura del primer càmping, la família decideix adquirir un càmping existent, l’Interpals, a Pals a l’any 1975. Situat als masos de Pals també és un càmping categoritzat amb 4 estrelles catalanes i també forma part del selecte club “Erkende Camping 2022” dels càmpings premiats a Holanda. El càmping té 450 parcel·les i 96 allotjaments, que li permet allotjar uns 2.000 turistes en plena ocupació.

L’Associació de càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix  unes 120.000 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

També et pot interessar