Novetats de l'Associació

L’ACG col·labora amb entitats i ajuntaments per gestionar la creixent arribada d’autocaravanes

Amb les vacances d’estiu, el turisme en autocaravana s’intensifica i massifica el paisatge i zones urbanes no habilitades per fer-hi pernocta. Per aquest motiu, des de l’Associació de Càmpings de Girona, s’està col·laborant estretament amb les administracions públiques que pateixen els efectes d’aquest turisme, per a fer pedagogia i treballar un encaix que tingui en compte els càmpings com a mitjà per acollir les demandes d’aquest perfil.

Aquesta setmana, l’Associació s’ha reunit amb Turisme Garrotxa i amb l’Ajuntament de Platja d’Aro, per presentar la tarifa de pernocta reduïda, Camp&Go. Una tarifa pensada exclusivament per al segment dels autocaravanistes, que redueix el cost de les estades als càmpings i que té com a objectiu principal, evitar la massificació d’espais públics i el deteriorament d’espais naturals.

El perfil del turista que viatja en autocaravana, va a l’alça, i és una tendència que ha arribat per quedar-se. Els últims anys, la venda d’autocaravanes s’ha disparat i la pandèmia ha accelerat aquest tipus de turisme, fenomen que es va explicar en l’estudi “Turisme d’autocaravana en temps de COVID”, dut a terme pel Laboratori Multidisciplinari de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona.

També et pot interessar