Novetats de l'Associació

Les notícies del mes d’agost de 2022

Valoració prèvia de la temporada 2022

Finalitza el mes d’agost, però encara no donem per tancada la temporada als càmpings gironins, ja que cal esperar encara unes setmanes per a poder fer un balanç eficaç amb totes les dades d’estades mitjanes i consums.

Tot i això, des de l’ACG es valora molt positivament la temporada 2022. La Setmana Santa, la primavera i Sant Joan van suposar un inici molt positiu i durant els mesos d’estiu s’han mantingut uns nivells d’ocupació semblants als de la temporada 2019, abans de la pandèmia.

Els motius d’aquests bons resultats són la recuperació del client internacional que ha tornat després de dos anys d’incertesa, i la fidelització de nous campistes de proximitat que van descobrir el món del càmping durant els estius de 2020 i 2021.

Participació en la fira Caravan Salon Düsseldorf amb l’ACT

Del 26 d’agost al 4 de setembre, l’ACG està promocionat la seva oferta campista i les experiències Camp&Go al Caravan Salon de Düsseldorf juntament amb l’Agència Catalana de Turisme. Aquesta fira internacional d’autocaravanes i caravanes, és la més important a escala mundial del sector del caravàning.

Enguany, Girona va ser la destinació escollida per la indústria de les autocaravanes per fer la seva presentació anual i Catalunya ha estat la destinació convidada a la Fira de Düsseldorf. L’acció va ser impulsada per l’Oficina de Promoció de l’Agència Catalana de Turisme a l’Europa Central, amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i de l’Associació de Càmpings de Girona.

Una excel·lent oportunitat per donar a conèixer la destinació entre el perfil autocaravanista internacional.

Parlem del nostre patrocinador:  Servicios Turísticos Heinze Latzke

Servicios Turísticos Heinze Latzke, fa més de cinquanta anys que representen els principals mitjans de comunicació europeus, especialitzats en el sector càmping i caravàning, amb l’objectiu d’atreure el públic campista cap als càmpings i ciutats de vacances d’Espanya i Portugal.

Els serveis que ofereixen són:

– Agència de mitjans

– Disseny gràfic

– Consultoria estratègica

– Intel·ligència de mercats

– RRPP internacionals

Des de principis d’estiu, a més, han llençat una sèrie de pòdcasts totalment gratuïts. Els podeu trobar al seu canal de YouTube.  La finalitat d’aquest material és acostar el coneixement que tenen tots aquests càmpings clubs europeus sobre com atreure el campista internacional al nostre país.

Ja està disponible la 2a entrega del pòdcast Heinze! És l’especial Països Baixos on entrevisten a Ivan Mensink, CEO de CampingDreams, la plataforma campista més gran del món. Alguns detalls de l’entrevista que no us podeu perdre: Com atreure el campista holandès?, Diferències entre Facebook i Instagram, i el futur del sector a escala internacional. Entre d’altres reflexions que poden ajudar-vos a entendre molt millor al campista holandès.

Us animem a seguir-los a Pòdcast Heinze: Campingdreams

El Girocamping PRO presenta el programa 2022

El congrés especialitzat en el sector càmping, el 29 de setembre obrirà les portes per tractar temes d’actualitat del sector turístic al Teatre Jardí de Figueres.
A finals del mes d’agost, s’ha donat a conèixer la programació d’aquesta pròxima edició. Un programa centrat en la sostenibilitat i l’ús eficient dels recursos. També tindrà lloc la presentació oficial del primer màster europeu en gestió sostenible de càmpings i ressorts, el projecte Campmaster.

I com a novetat, a la tarda se celebrarà un fòrum internacional on es debatrà sobre els nous reptes de futur del sector càmping.

El Girocamping PRO és el lloc perfecte per crear sinergies amb tots els actors actius del sector.

Si encara no ho heu fet, podeu:
🎟 Acreditar-vos aquí.
👉 Consultar el programa.

La directora general de Turisme de Catalunya visita els càmpings gironins

A finals de mes, la directora general de Turisme de Catalunya, la Sra. Marta Domènech, ha visitat alguns Càmpings de Girona per conèixer de primera mà les novetats del sector, aprofitant la seva estada a la Costa Brava.

Durant aquesta visita els empresaris dels càmpings gironins han obert les portes dels seus establiments i han pogut intercanviar opinions i sensacions sobre aquesta temporada d’estiu.

Com afecta el Pla d’estalvi energètic del Govern d’Espanya als càmpings?

A principis del mes d’agost, es publicava el RDL 14/2022, d’1 d’agost, de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural. Però, com afecta aquesta mesura als càmpings?

Anem a veure els punts més importants, ja que els allotjaments turístics no estan recollits expressament en aquesta nova normativa.

Regulació de la temperatura de l’aire: l’article 29 regula la temperatura de l’aire en determinats locals, on entenem que les seves zones comunes i els bars i restaurants existents dins dels càmpings sí que estan afectats. Per als recintes calefactats, a una temperatura no superior a 19 °C; per als refrigerats, no podrà ser inferior a 27 °C.

Aquests llindars, tanmateix, s’hauran d’ajustar al que es preveu en el RD 486/1997, de 14 d’abril, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. En aquest diu que en els locals tancats en què es faci un treball lleuger, la temperatura estarà compresa entre 14 i 25 °C. Interpretant aquesta normativa juntament amb la limitació de l’article 29 del RDL 14/2022, d’1 d’agost, s’haurà d’entendre que cap local d’hostaleria es pot refrigerar per sota dels 25 °C.

Apagat de l’enllumenat d’aparadors a les 22 h: el mateix article 29 ho regula i es refereix al corresponent a senyals, cartells, anuncis lluminosos, enllumenat d’aparadors, mobiliari urbà, etc. S’exclouen d’aquest tipus tots els senyals i anuncis de trànsit.  

Sistema de tancament de portes adequat: els establiments amb accés des del carrer (inclosos restaurants, bars i botigues) han de disposar d’un sistema de tancament de portes adequat, amb la finalitat d’impedir que aquestes romanguin obertes permanentment.

Aquestes limitacions estaran en vigor fins a l’1 de novembre de 2023.

Finalment, cal assenyalar que aquest Reial decret llei va ser validat pel Congrés el passat 25 d’agost.

Parlem del nostre patrocinador: Alzamora Gràfiques

Alzamora Gràfiques és patrocinador i proveïdor de confiança de l’Associació de Càmpings de Girona en tots els aspectes relacionats amb les arts gràfiques i la impressió. El seu enfocament centrat a satisfer les necessitats del client, l’experiència i l’alta qualitat dels seus serveis el converteixen en l’aliat indispensable a l’hora de produir materials gràfics.

Podeu posar-vos-hi en contacte escrivint a info@alzamoragrafiques.com

Catalunya, la destinació campista més popular de l’Estat

Segons l’Enquesta d’Ocupació en Allotjaments Turístics Extrahotelers publicada per l’Institut Nacional d’Estadística, els càmpings han notat un augment de turistes d’un 19,8% respecte de les xifres d’abans de la pandèmia, contant 748.310 campistes i un 9,4% més de pernoctacions, fins a arribar a les 4.312.909. Amb aquestes xifres, Catalunya es manté com la destinació campista més popular de l’Estat. Pel que fa al conjunt de l’Estat, el nombre de clients allotjats en aquest tipus d’establiments ha augmentat fins a les 1.856.780 i les pernoctacions s’eleven a les 9.048.822, un 26,9% més que l’any passat.

Noves rutes cicloturistes, FEDER

Aquest mes s’han presentat les 4 noves rutes pedalables que se sumen a la xarxa de les Vies Verdes de Girona. Aquestes rutes són: la Via Verda de la Vall d’en Bas, la Vida Verda del Pla Gironès Sud, la Via Verda de les Masies i l’enllaç de la Ruta del Carrilet amb la Ruta del Tren Petit. Fet que suma gairebé 41 quilòmetres nous a les Vies Verdes de Girona.

Les noves rutes s’emmarquen en un context de gran creixement de les Vies Verdes de les comarques gironines, que afavoreixen també el turisme familiar i esportiu, a banda de la mobilitat quotidiana. En els dos últims anys, el mapa de rutes per als senderistes i els ciclistes a la nostra demarcació ha crescut fins als 170 quilòmetres.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes mantenim el nostre compromís pel cicloturisme i per convertir la demarcació en una gran destinació cicloturística. Actualment, hi ha 22 càmpings que compten amb el segell Bed&Bike, el distintiu que acredita els establiments que ofereixen serveis especialitzats per a cicloturistes.

Nou vídeo del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per a la promoció de Natura i Turisme Actiu

Us presentem un nou vídeo promocional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona que té per objectiu descobrir el territori des de totes les perspectives possibles: terra, mar i aire; tot viatjant per les activitats i els paisatges dels Parcs Naturals del Pirineu de Girona i la Costa Brava.

Un vídeo espectacular per animar al campista a fer estades al territori aquesta propera tardor.

També et pot interessar