Novetats de l'Associació

Les notícies del mes d’agost del 2021

Primer balanç de la temporada

Des de l’Associació de Càmpings de Girona es valora positivament la temporada 2021, en comparació a la del 2020. Els ponts de Setmana Santa i Sant Joan van suposar un inici molt positiu, però l’arribada de la 5a onada a principis de juliol, va frenar les bones expectatives, amb una allau de cancel·lacions. A mitjans de juliol, amb l’arribada del turista holandès, es van tornar a animar les reserves.

Amb la millora de les dades de la pandèmia, el mes d’agost ha estat un mes positiu i la temporada alta s’ha pogut allargar una setmana mes de l’habitual gràcies al turisme de proximitat, que cada vegada més, escull els càmpings i hi fa estades més llargues.

Per últim, el mes de setembre, es preveu una bona ocupació, si la situació sanitària no ho impedeix i el temps acompanya. Enguany, es destaca l’absència del client britànic, francès i alemany, contraposat amb l’arribada del client holandès i nacional.

Novetats del Girocamping PRO 2021

A causa de la situació sanitària s’exigirà el certificat Covid-19 a tots els assistents, per poder oferir una millor seguretat sanitària a tothom. Ara per ara, seguint les restriccions sanitàries, també es limitarà l’accés a la Sala Cambra on es realitzaran totes les ponències, ja que l’aforament de la sala, no podrà superar el 70% de la seva capacitat, fet que limita l’aforament a un màxim de 253 butaques.

Per altra banda, es durà a terme una presentació virtual en directe, amb l’innovador format d’holograma, sobre el futur del turisme i els canvis en els hàbits dels turistes. Aquesta ponènciea serà impartida pel futurista i trendwatcher neerlandès Richard Van Hoojdonk.

Per últim, es comptarà amb la presència de tècnics de la Secretaria de l’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern estatal, per explicar l’actualitat dels fons europeus Next Generation EU, al sector turístic.

Per a més informació o acreditacions podeu accedir a la web del congrés.

Els càmpings gironins lideren el rànquing de caravaning.de

Anualment, la revista alamana Caravaning.de publica el rànquing amb els càmpings espanyols, més ben valorats segons els seus lectors. Una vegada més, els càmpings gironins s’emporten el protagonisme amb 5 càmpings gironins dins el top 10, ocupant els 3 primers llocs. Tot i la poca arribada del client alemany al territori nacional, celebrem que els càmpings més valorats segueixen sent de Girona i donem l’enhorabona als 5 càmpings guardonats. A la seva pàgina web podreu consultar el TOP 10 dels càmpings més valorats.

Llort-Tarradas renova el seu compromís amb els Càmpings de Girona

Un any mes, el patrocinador Llort Tarradas renova el seu conveni de col·laboració amb l’Associació de Càmpings de Girona, amb el seu servei exclusiu de cobertures específiques per al sector càmping.  Amb més de 15 anys d’experiència i col·laboracions amb càmpings, són molts els associats que gaudeixen de la seva professionalitat i els valoren molt positivament.

Amb Llort-Tarradas es va formalitzar un dels primers acords de col·laboració, que es va coure a les oficines del Càmping Cala Llevado amb el Sr. Aromir. 

Des de l’equip de Llort-Tarradas, agraeixen la fidelitat del sector càmping gironí i estan orgullosos de treballar amb l’ACG, per poder estar al costat dels associats. Amb el temps, l’equip ha anat guanyant experiència i s’ha anat especialitzant en el sector, fet que a hores d’ara, els permet oferir un valor afegit en els seus serveis. Per això, des de Llort-Tarradas, treballen per millorar en tot moment, adaptant el producte segons les necessitats dels càmpings i oferint productes exclusius i únics en el sector com: La cancel·lació de reserves i la cobertura conjunta dels vostres clients (per als que disposen de fitxes de clients).

Si voleu més informació podeu contactar amb Llort-Tarradas, escrivint a: anna@llort-tarradas.com o jordi@lort-tarradas.com

Visita del conseller d’empresa i treball als Càmpings de Girona

A mitjans d’agost, la Federació Catalana de Càmpings, va organitzar una trobada amb el nou conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Sr. Roger Torrent; al càmping gironí, Càmping Senia Cala Gogo. L’objectiu de la trobada, va ser mantenir les relacions amb el màxim responsable del departament d’Empresa i Treball de Catalunya, presentar el sector càmping al recentment nomenat conseller i mostrar la realitat i les preocupacions del sector.

En la visita hi van participar representants de la Federació Catalana de Càmpings, el representant territorial del Departament d’Empresa a Girona, Sr. Joan Martí i la directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Domenech.

La tarifa Camp&Go s’expandeix per tot Catalunya

La tarifa reduïda de pernocta en càmpings, que evita la massificació d’autocaravanes en espais públics, incentivada per l’Associació de Càmpings de Girona, es replica a tot Catalunya  a petició de l’Agència Catalana de Turisme, gràcies a l’èxit de la iniciativa. 

Actualment ja hi ha més de 50 càmpings catalans que impulsen la tarifa reduïda de pernoctació, per captar més autocaravanistes i per ajudar als municipis a gestionar l’increment de les autocaravanes i campers. Per aquest motiu, l’Agència Catalana de Turisme, també lliga aquesta iniciativa, amb el seu nou producte de turisme itinerant, anomenat Grand Tour Catalunya, com a opció d’allotjament ideal, per descobrir Catalunya. 

L’ACG col·labora amb entitats i ajuntaments per gestionar la creixent arribada d’autocaravanes

Durant el mes d’agost i tot l’estiu, s’han mantingut múltiples reunions amb ajuntaments i entitats de gestió turística per fer pedagogia sobre l’acollida de les autocaravanes i campers als espais públics. En concret, l’Associació s’ha reunit amb Turisme Garrotxa i amb l’Ajuntament de Platja d’Aro, per presentar la tarifa reduïda i de pernocta, Camp&Go. Una tarifa pensada exclusivament per al segment dels autocaravanistes, que redueix el cost de les estades als càmpings i que té com a objectiu principal, evitar la massificació d’espais públics i el deteriorament d’espais naturals. Aquí trobareu més detalls de la notícia.

Innocamping visita la Federació Catalana de Càmpings

El passat divendres 13 d’agost, es van desplaçar a Roses el director de Fira de Lleida i el responsable d’Innocamping, per exposar les novetats de l’esdeveniment i el contingut de les jornades tècniques que tindran lloc a Lleida, el dimecres 20 d’octubre de 2021, en el recinte de Fira de Lleida.

Es tracta d’unes jornades professionals molt interessants i innovadores pel sector càmping. La jornada conclourà amb una gala al Parador de Lleida. A més, l’organitzador posa a disposició de la Federació Catalana de Càmpings, un espai per celebrar la junta directiva a la capital lleidatana. 

Els Càmpings, una alternativa segura de vacances

L’entorn natural, l’aire lliure i la llibertat són alguns dels motius per als quals anar de càmping és una opció de vacances ideal! La sensació de seguretat i la variada oferta d’allotjaments, està fent que alguns campistes allarguin la seva estada per teletreballar-hi. Així ho expliquen aquests campistes

Campanya per contrarestar els missatges alarmistes de l’estranger

Al llarg del mes d’agost, s’ha seguit compartint a les xarxes socials, la campanya de testimonials estrangers “La Costa Brava i els Pirineus t’esperen com sempre”, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que va tenir com a objectiu, contrarestar els missatges alarmistes d’alguns mitjans europeus. Per seguir transmetent una imatge positiva de seguretat.

També et pot interessar