Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de desembre 2020

L’Associació de Càmpings de Girona us desitja Bon Nadal i Felices Festes

Des de la Junta Directiva de l’Associació de Càmpings de Girona us volem desitjar un molt bon Nadal i Felices Festes. Aquest any més que mai, us desitgem de tot cor molta salut i una millor temporada turística per al nou any 2021. Esperem que ben aviat puguem sortir d’aquesta situació extraordinària i que els càmpings recuperem aviat la normalitat turística que gaudíem abans de la pandèmia. Volem dedicar un recordatori especial per a tots els que ja no hi són i enviem una abraçada sincera i encoratjadora a tots i a totes les que han perdut familiars o amistats properes durant aquest any 2020, i que de ben segur trobarem a faltar durant aquestes dates tan assenyalades.

Es llança una enquesta per al projecte Campmaster, per detectar quines aptituds directives es necessiten per dirigir un càmping

En el marc del projecte Campmaster, que té per objectiu el desenvolupament del “Màster europeu en Gestió sostenible de càmpings”, les universitats implicades en la creació d’aquesta formació han llançat una breu enquesta perquè directors i propietaris de càmpings d’arreu, pugin especificar les aptituds necessàries per col·laborar en la direcció d’un càmping. Per aquest motiu, des de l’ACG i com a part implicada del projecte, us agrairíem que poguéssiu contestar aquesta petita enquesta per poder ajustar al màxim, aquesta nova formació acadèmica internacional. Podeu omplir l’enquesta fent clic aquí.

Càmpings de Girona al Croatian Camping Congres

Per segona vegada en tres anys l’Associació de Càmpings de Girona ha participat en el congrés de la Unió Nacional de Càmpings de Croàcia, on el gerent de l’entitat, Ward Wijngaert; ha explicat com s’ha gestionat la pandèmia des del sector a Catalunya i més en concret, a Girona. Durant la jornada, es va explicar els reptes que va plantejar la pandèmia i les solucions aportades per tal de contrarestar els efectes negatius de la Covid-19 al sector. Finalment es va fer un balanç dels avantatges i els inconvenients d’una temporada tan atípica com la d’aquest any 2020.

Repsol ofereix estudis energètics gratuïts per millorar l’eficiència energètica dels càmpings

Al llarg del 2021, Repsol Gas oferirà als càmpings de Girona estudis energètics gratuïts per millorar l’eficiència energètica dels càmpings. L’objectiu d’aquesta acció és optimitzar l’estalvi econòmic i el consum energètic mitjançant el Gas de Repsol que proporciona un alt rendiment en instal·lacions de grans dimensions, reduint el consum de combustible i les emissions de CO₂. Al mateix temps, Repsol Gas oferirà atenció personalitzada, descomptes per consum i ofertes competitives amb la possibilitat de finançar fins a 12.000€ sense interessos durant un any; el canvi a gas, que és un procés senzill i que no requereix grans canvis. Per a més informació feu clic aquí.

El Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre rep el premi European Solar 2020 

Des de l’ACG, felicitem a tot l’equip del Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava, pel més que merescut reconeixement rebut amb el Premi European Solar Prize. Aquest guardó fa palès de l’esforç del càmping, que treballa dia a dia per aconseguir instal·lacions més eficients, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Moltes felicitats!

Els càmpings gironins triumfen al raking ADAC PiNCAMP 

L’automòbil club alemany ADAC i el seu portal de reserves de càmpings PiNCAMP, han creat un “Top 75” dels càmpings espanyols que durant el 2020, han tingut més trànsit a la fitxa tècnica del seu web. Vint-i-dos dels càmpings seleccionats pertanyen a la Costa Brava, dels quals sis càmpings gironins estan al TOP 10. Aquest rànquing és una representació de les interaccions dels usuaris alemanys de PiNCAMP que valora els càmpings amb més visites en línia i més comentaris positius. Des de l’ACG, felicitem a tots els càmpings que apareixen a la llista per despertar interès i per posar la Costa Brava com una destinació campista de referència. Podeu consultar el rànquing complet fent clic aquí.

L’ACT presenta les seves conclusions al Catalunya reStart

El Catalunya reStart Turisme és un cicle de tres jornades, dissenyat des de l’Agència Catalana de Turisme per rellançar Catalunya com una destinació turística de primer nivell. El passat 16 de desembre es van presentar les conclusions de la Fase III i es van tractar les principals línies estratègiques del futur del turisme a Catalunya. Podeu recuperar les conclusions de la Fase I dedicada a fer una mirada als principals mercats emissors de turisme i com recuperar la demanda de cara al futur; o la Fase II, destinada a decidir quins han de ser els projectes tractors per a la reactivació i transformació del sector turístic. 

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona fa balanç de l’any 2020

Aquest passat 17 de desembre, els vicepresidents de la Diputació de Girona, Jaume Dulsat i Jordi Masquef, conjuntament amb el director Norbert Bes; han presentat el resum de les accions realitzades durant l’any 2020, que s’han anat adaptant en tot moment en el context de pandèmia viscut fins al moment. Al mateix temps, es va aprofitar per presentar amb detall, el nou Pla d’Accions i Objectius (PAO) 2021 que podeu consultar en el següent enllaç.

Els càmpings oberts es queixen de les confusions respecte a les restriccions de mobilitat

Els càmpings oberts lamenten que les instruccions oficials respecte a les restriccions de mobilitat no són fermes ni clares, ja que no s’ha tancat les fronteres, però si la comunitat autònoma de Catalunya. Aquest fet provoca que els turistes estrangers que solen viatjar durant aquesta època de l’any, no tenen clar si poden entrar o no a Catalunya, sigui de pas o per realitzar una estada turística. 

El canvi de confinament municipal a comarcal en el tram 1, també ha causat molta confusió entre els campistes locals, que solen buscar opcions de mobilitat entre setmana per poder fer les seves estades de cap de setmana als seus càmpings tradicionals.

Conclusions Debat 2020 – Taula Gironina de Turisme

La Taula Gironina de Turisme va concloure el passat 10 de desembre amb el paquet de jornades temàtiques celebrades al llarg de l’any 2020. Aquesta acció s’ha celebrat en format digital, híbrid i amb una sessió final per presentar les conclusions finals des de Lloret de Mar. Després duna llarga aturada a causa de l’arribada de la Covid-19, el passat 9 d’octubre, es va organitzar el webinar de La Represa del Debat 2020, que va assentar les bases per celebrar les 3 darreres jornades del Debat 2020 i que van ser celebrades entre els mesos de novembre i desembre. A la jornada de Reptes de Futur, després de l’acte d’inauguració, es van presentar les conclusions dels relators de la jornada. Seguidament, es va celebrar una taula sobre les línies polítiques de futur, un debat telemàtic amb el públic, i una presentació de les línies estratègiques que proposen els fons de recuperació europeus. Finalment, el president de la Taula Gironina de Turisme, el Sr. Jordi Martí; va fer una lectura de les conclusions del Debat 2020. Podeu consultar les jornades al seu canal de YouTube.

També et pot interessar