Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de desembre de 2021

L’ACG us desitja molt Bones festes i un feliç 2022

Des de la junta directiva de l’Associació de Càmpings de Girona us desitgem unes bones festes i una millor temporada turística 2022! Desitgem que el nou any vingui carregat de prosperitat, acompanyat d’una normalització del turisme i que la pandèmia de la Covid-19 vagi de baixa.

Els Càmpings Solidaris de Girona recapten més de 12.000 €

Un any més, els Càmpings de Girona han participat en la campanya Càmping Solidari. Enguany, s’han recaptat 12.500 € gràcies a diferents activitats organitzades durant l’estiu i coordinades per l’empresa GAP Serveis Turístics en diferents càmpings del territori. Així doncs, els fons recaptats aniran destinats, en primer lloc, a la investigació contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i en segon lloc, a la Fundació Esclerosi Múltiple. A més a més, en el marc dels Càmpings Solidaris, també s’ha participat en diverses campanyes de donació del Banc de Sang i Teixits.

Els Càmpings de Girona inverteixen 30 milions d’euros de cara la temporada 2022

Els càmpings gironins segueixen apostant per a la millora de la sostenibilitat en les seves instal·lacions i a reduir l’impacte mediambiental de la seva activitat. Per aquesta raó, els Càmpings de Girona han realitzat  de cara la temporada 2022, inversions per un total aproximat de 30 milions d’euros, que es destinaran en gran part, a seguir optimitzant l’eficiència energètica de les instal·lacions i a oferir noves experiències als campistes.

Així doncs, el compromís dels càmpings gironins s’emmarca en l’aposta per un turisme responsable, i per continuar implementant mesures que contribueixin a reduir l’impacte mediambiental. Al mateix temps que se segueix actuant en noves propostes per als turistes, com és l’ampliació destacada de l’oferta d’allotjaments dins els càmpings, en especial del “glamping”, una modalitat que et permet viure l’essència del càmping sense renunciar a cap luxe.

Per últim, la resta d’inversions van destinades a la millora de les instal·lacions existents i a la revisió dels espais comuns dels càmpings: piscines, sanitaris, gimnasos, zones enjardinades, entre altres.

Llegeix la notícia sencera aquí.

L’Associació de Càmpings de Barcelona s’integra a la Federació Catalana de Càmpings

El passat 14 de desembre, al recentment inaugurat càmping La Guingueta d’Àneu, es va celebrar l’Assemblea Extraordinària de la Federació Catalana de Càmpings. Durant la jornada, es va acordar la integració de l’Associació de Càmpings de Barcelona a la Federació Catalana de Càmpings, un fet molt positiu per al sector càmping català. A hores d’ara, la FCC ja representa un 70% dels càmpings de Catalunya, un total de 243 federats que sumen 226.857 places d’allotjament i 11.164 llocs de treball. Aquest fet ajudarà a crear noves sinergies i tenir més força davant de l’administració pública.


Llegeix la notícia sencera aquí.

Bones dades d’ocupació durant el Pont de la Puríssima

El sector càmping gironí celebra les bones dades d’ocupació durant el Pont de la Puríssima de principi de desembre, que no només ha portat turistes de proximitat, sinó que també ha registrat l’arribada de turistes internacionals de diferents zones. Aquests indicis fan preveure una recuperació de les ganes de viatjar del turista internacional cap al territori gironí, a més d’una consolidació del client de proximitat de cara a la temporada 2022.

La Federació Catalana de Càmpings rep el reconeixement Banc Sabadell de PIMEC

Aquest mes de desembre, PIMEC i el Banc de Sabadell han atorgat un reconeixement a les organitzacions que s’han mantingut al costat de les empreses en els moments més complicats al llarg de la crisi que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 en molts sectors com l’hostaleria, la restauració, el turisme, entre d’altres. Així doncs, la Federació Catalana de Càmpings, ha rebut el reconeixement d’ambdues entitats per mantenir-se fermament al costat de les empreses, quan aquestes han hagut de tancar o s’han vist afectades per les diverses restriccions per fer front a la Covid-19.

Llegeix la notícia sencera aquí.

S’inicia l’Assessorament en màrqueting i comunicació digital als Càmpings de Girona

Un any més, des de l’Associació de Càmpings de Girona i en col·laboració amb el partner digital, LaMagnética; tornem a oferir a tots els càmpings membres de l’ACG, un assessorament personalitzat en màrqueting i comunicació digital. Enguany, els càmpings que no van participar en l’assessorament, podran tornar a gaudir d’una consultoria per detectar les necessitats digitals del càmping, per posteriorment rebre un full de ruta amb els aspectes essencials a treballar. I per altra banda, els càmpings repetidors, rebran un assessorament pràctic basat en els dubtes i l’aplicació dels aspectes treballats anteriorment.

Amb aquesta acció, l’ACG reitera la seva ferma aposta per la digitalització del sector i ofereix eines a l’empresariat del sector càmping gironí, perquè pugui adaptar-se als canvis constants de l’era digital i estigui al dia en termes de promoció i comunicació digital.

cPodeu apuntar-vos a l’assessorament enviant un correu a assessorament.campings@gmail.com

L’ACG es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball

El passat 10 de desembre, a través de la patronal FOEG, es va organitzar una trobada amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. En el transcurs de la trobada, es van poder repassar totes les accions previstes per al proper exercici, i específicament, es van poder tractar els avenços de la nova llei de turisme, on el conseller va agrair la implicació dels subsectors turístics i va assegurar que el resultat final serà satisfactori per a tots els agents implicats.

L’ACG participa en la Jornada de tècniques de la Federació Catalana de Càmping

El dia 1 de desembre, l’Associació de Càmpings de Girona va participar en la Jornada de treball amb les diferents secretaries tècniques de les associacions membres de la Federació Catalana de Càmpings. Així doncs, en aquesta trobada hi van participar les Associacions de Càmpings de Lleida, Tarragona, Barcelona, Muntanya i Girona van trobar-se al Càmping Vilanova Park per a poder compartir coneixements, metodologies de treball, i es van crear sinergies per fomentar així, la cooperació entre totes les associacionsz.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona  presenta el PAO 2022

El passat 15 de desembre el Patronat de Turisme de la Costa Brava Pirineus va presentar el Pla d’Accions i Objectius 2022 del sector turístic gironí. Durant l’acte de presentació, es va fer un balanç de les accions realitzades al llarg del 2021 i es va remarcar la intenció de seguir les línies estratègiques que ja s’havien planejat al voltant de la sostenibilitat, la digitalització, la identitat de marca i la interrelació del sector.

El Pla d’Accions de l’any 2022, girarà al voltant d’accions relacionades amb el màrqueting, la comercialització, la promoció i la comunicació tant dels mercats nacionals com dels mercats internacionals. A més, s’han remarcat 9 accions genèriques entre les quals s’hi poden trobar la creació d’una web turística o la col·laboració del nostre sector en el Presstrip de periodistes alemanys al territori gironí, en què es presentarà la Fira Caravan Salon de Düsseldorf.

Seguidament, podeu reviure l’acte de presentació del PAO 2022:

La Direcció General de Turisme i TermCat amplien les infografies de turisme

Després de l’èxit de les primeres infografies del sector turístic, el TermCat i la DGT, han decidit ampliar el ventall d’infografies de turisme amb 3 variants, un que tracta de la terminologia de treball usada en el sector turístic, una altra sobre terminologia en el sector d’allotjaments i restauració i finalment, una pel sector dels transports, en específic de l’aviació.

Podeu consultar totes les infografies aquí.

També et pot interessar