Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de desembre de 2022

L’ACG us desitja molt bones festes i un bon 2023!

Des de la junta directiva de l’Associació de Càmpings de Girona us desitgem unes molt bones festes i una millor temporada turística 2023! Desitgem que el nou any vingui ple de prosperitat, èxits i molts turistes!

La campanya Càmping Solidari de 2022 recapta 17.500€

Un altre any, els càmpings de Girona han participat en la campanya Càmping Solidari. Enguany, s’han recaptat un total de 17.500 €, 5.000 € més que en l’edició anterior.   

Això ha sigut gràcies a les diferents activitats organitzades durant l’estiu en diferents càmpings del territori i coordinades per l’empresa GAP Serveis Turístics, experts en la creació i gestió d’activitats d’animació en l’àmbit turístic i patrocinadors de l’ACG.  

Els fons recaptats aniran destinats, en primer lloc, a la investigació contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu a Barcelona i, en segon lloc, a la Fundació Esclerosi Múltiple.  

A més, en el marc del Càmping Solidari, també s’ha participat en la promoció de diverses campanyes de donació del Banc de Sang i Teixits i en la campanya els càmpings es posen la gorra!, pel projecte de la Casa dels Xuklis per l’AFANOC.  

A la foto, fent entrega del xec a la Fundació Esclerosi Múltiple al seu nou local a Salt.

El pont de la Puríssima ha deixat ocupacions del 75% al Pirineu de Girona

El sector càmping gironí celebra unes bones dades d’ocupació durant el pont de la Puríssima de principis d’aquest mes, que no només ha portat turistes de proximitat, sinó que també ha registrat l’arribada de turistes internacionals. Les ocupacions, però, han sigut diverses en el que és zona de costa o muntanya i interior. A les zones de muntanya i interior la tendència ha estat un primer cap de setmana més fluix amb ocupacions d’un 50, i la segona part del pont més bona amb ocupacions de fins a un 75%. A la costa, en canvi, les ocupacions han estat més baixes i han sigut reserves d’última hora i passants. El balanç doncs és positiu tot i tractar-se d’un pont molt dispers i difícil de preveure.

Parlem del nostre patrocinador: Llort-Tarradas, l’especialització de les assegurances per al sector càmping

En els seus 18 anys de desenvolupament com a gestors d’assegurances, Llort-Tarradas ha tingut clar el valor de l’especialització. 

Aquesta especialització els ha permès ser els únics agents amb una gamma de productes exclusius de la companyia Catalana Occident per al sector del càmping.  

Aquests productes, a banda de complir les garanties estàndards de qualsevol producte industrial, contenen grups de garanties i tipus de cobertures pensades i desenvolupades conjuntament amb els nostres clients. Sent així, amb la relació cost-cobertura més competitiva del mercat. 

Coneixedors de les necessitats del sector, innoven de manera contínua per millorar el protocol de garanties. Una d’aquestes actualitzacions ve de la mà de l’actual situació de crisi energètica on gran part de vosaltres esteu invertint en la generació d’energia pròpia a través de plaques fotovoltaiques. 

A la seva pòlissa de danys materials, podeu incloure la instal·lació amb una simple comunicació, quedant aquesta indicada expressament en el vostre contracte. A tall d’exemple, el cost aproximat de la inclusió d’una instal·lació fotovoltaica de 100.000 € d’adquisició és d’uns 85 € anuals, inclosos impostos. 

Com sempre, com a patrocinadors i col·laboradors de l’ACG, resten a la vostra disposició per a qualsevol aspecte, consulta o dubte que necessiteu resoldre.

3 càmpings obtenen el nou segell de bones pràctiques en gestió sostenible de Roses 

Tres càmpings de Roses han obtingut el nou segell Cuidem Roses, de bones pràctiques en gestió sostenible, impulsat per l’Associació d’Empresaris amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. Són les primeres empreses a rebre aquest segell que distingeix els establiments que adopten mesures per reduir el seu impacte ambiental i que té per objectiu fer més sostenible la destinació. 
 
Les empreses que han rebut el distintiu són el Càmping Rodas, el Càmping Salatà i la Ciutat de Vacances Montjoi, juntament amb set altres empreses del municipi. 
 
Entre les mesures que estan aplicant aquestes empreses hi ha l’adquisició de vehicles i carregadors elèctrics; i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, calderes de biomassa i llums LED. També fan compres a proveïdors locals, controls de consum energètic, reutilitzen caixes de proveïdors i fan campanyes de conscienciació a les xarxes socials. 

Més info: https://www.roses.cat/noticies/deu-empreses-de-roses-obtenen-el-nou-segell-de-bones-practiques-en-gestio-sostenible  

Premier de Turisme de Catalunya, presentació de la campanya de turisme de l’ACT

El passat 15 de desembre va tenir lloc la Premier de Turisme de Catalunya, la presentació de les campanyes de promoció turística de l’Agència Catalana de Turisme per posicionar Catalunya com una de les destinacions més importants d’Europa.  

Es tracta d’una campanya innovadora que té en compte la sostenibilitat i el respecte envers l’entorn i els seus habitants, basada en sis peces audiovisuals que destaquen per la microsegmentació de públics i la innovació tecnològica, i amb presència de l’oferta de càmping del territori.  

Algunes de les peces utilitzen nous formats com l’experiència d’usuari multicàmera, com “El viatge de la teva vida”. I altres contenen contingut interactiu que permet la participació directa de l’usuari, com el curtmetratge “Un viatge ple de viatges”.  

Més info: https://escasateva.catalunya.com/  

Parlem del nostre patrocinador: Darnés

El principal grup de distribució alimentari del estat espanyol continua un any més el seu compromís amb els càmpings gironins. Grup Darnés és el grup referent de la distribució per al sector hoteler i d’alimentació. 

Amb una trajectòria de més de 60 anys, opera per tota la Península Ibèrica com a líder, tant en nombre de clients com en àrea d’actuació, esdevenint el principal grup en distribució a Horeca. 

L’empresa empordanesa fa sis anys que està al costat dels càmpings gironins i ha acollit, en diverses ocasions, reunions de junta directiva i assemblees generals de l’ACG en les seves instal·lacions a Torroella de Montgrí. 

Com sempre, com a patrocinadors i col·laboradors de l’ACG, resten a la vostra disposició per a qualsevol aspecte, consulta o dubte que necessiteu resoldre.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta el seu Pla d’Accions i Objectius del 2023 

Aquest mes el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat el Pla d’Accions i Objectius 2023 davant el sector turístic del territori a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.  

El resultat és un document viu i transversal que incideix en accions adreçades als mercats internacionals i amb la sostenibilitat, l’estratègia digital, la intel·ligència de mercats i la relació amb el sector com a línies estratègiques.  

Més info: https://bit.ly/3Ws0PCf  

I Jornada dels càmpings de Girona sobre sostenibilitat

L’1 de desembre vam celebrar la I Jornada dels càmpings de Girona sobre sostenibilitat a Roses, una acció organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona, on van participar 32 càmpings i 10 empreses.  

Durant la jornada vam escoltar ponències d’experts en sostenibilitat del sector càmping, vam poder fer una visita guiada a la Ciutadella de Roses de la mà de l’alcalde i finalment vam acabar tancant l’acte amb el tradicional dinar de Nadal.  

Una jornada molt enriquidora que esperem que puguem repetir aviat. Gràcies a tots per venir!

Arriba el Nadal als càmpings de Girona

Passar les vacances als càmpings no és només una bona opció per l’estiu, ja que els càmpings Open 365 obren tot l’any i permeten celebrar aquestes dates tan assenyalades en un espai natural i tranquil on connectar amb la natura i no haver de preocupar-se per res més que gaudir! 

Us deixem aquest article d’inspiració sobre els mercats i fires nadalenques a Girona perquè el pugueu consultar i fer un tastet de tot el que passa a la província per Nadal: https://campingsingirona.com/ca/2022/12/mercats-de-nadal-de-girona/  

Els càmpings gironins acaben l’any amb bones sensacions d’aquestes festes de Nadal, després d’una tardor amb bons registres i amb la mirada posada a la temporada 2023. Bon any nou i molt de càmping!

També et pot interessar