Tornar enrere

1 de març de 2021

Les notícies del mes de febrer 2021

Les negociacions del PDUAC arriben a la recta final

El passat 5 de febrer es va celebrar un webinar destinat a tots els càmpings catalans, amb l’objectiu d’explicar les principals línies d’acció del Pla Director Urbanístic per a Activitats de Càmping. Les negociacions a partir de les al·legacions presentades davant de l’aprovació inicial del document, es troben a la fase final. L’acte va comptar amb un centenar de participants i les explicacions tècniques van anar a càrrec de l’equip tècnic de la Federació Catalana de Càmpings i l’Associació de Càmpings de Barcelona. Miquel Gotanegra, president de la FCC i el vicepresident Joan Antón van insistir en el fet que el document final encara no s’ha tancat. Per aquesta raó, es va donar als càmpings assistents, temps per presentar els últims comentaris i observacions per poder-ho presentar en les últimes sessions de debat amb el Departament. Poden reviure la sessió completa fent clic aquí.

Premis i reconeixements de l’ADAC i l’ANWB

Sis càmpings gironins entre els quals es troben: Les Medes, de l’Estartit; l’Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; han estat distingits, en una gal·la digital, amb el prestigiós guardó Superplatz 2021 que concedeix el club d’automobilistes ADAC (L’associació amb més socis d’Alemanya, compte amb 20 milions de famílies associades).

A tot l’Estat espanyol s’han distingit 16 càmpings. Aquesta distinció, que els reconeix com a millors d’Europa i que revalida la de l’any passat, se suma als reconeixements d’aquest any de l’ANWB dels Països Baixos que va atorgar al Càmping Empordà el guardó a Millor Càmping Familiar d’Europa i va reconèixer set càmpings de les comarques gironines amb els prestigiosos TopCamping (que equivalen a la categoria de 5 estrelles). Són Les Medes, de l’Estartit; La Ballena Alegre, Las Dunas, l’Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; Sandaya Cypsela Resort, de Pals; i Laguna, de Castelló d’Empúries. L’ANWB ha distingit a tot l’Estat Espanyol un total de 18 càmpings.

Finalment, el Càmping Internacional de Calonge, va ser premiat amb el DCC Europa-Preis de Platí que concedeix el Deutscher Camping Club, una de les associacions més importants d’Alemanya, que compta amb uns 85.000 membres.

L’Associació de Càmpings de Girona, destaca que aquests reconeixements posicionen el territori com a destinació líder i confirmen que els campistes europeus valoren el gran esforç que fan els càmpings gironins en inversió per continuar sent capdavanters, tot i el dificultós context de la pandèmia de la Covid-19.

Résidences Trigano renova el seu compromís amb l’ACG

El patrocinador oficial, Résidences Trigano, ha renovat per quart any consecutiu el seu compromís amb el sector càmping gironí. L’empresa francesa amb subdelegació a Barcelona, dirigida per la Marie Gardia, ofereix un ampli ventall de productes i serveis per a càmpings. Destaquem la venda de Mobile-home de fabricació pròpia en una fàbrica de Peníscola.

Per conèixer la varietat de productes de Résidences Trigano, poden entrar al seu web, o contactar amb el comercial de zona, Álvarez Biern Adolfo (aalvarezbiern@trigano.fr). Des de l’ACG, Celebrem una vegada més el compromís renovat de Résidences Trigano i esperem que aquest 2021 sigui un any de recuperació per a tot el sector del càmping.

El càmping Santa Cristina s’adhereix a l’ACG

El càmping de Santa Cristina d’Aro, associat anteriorment, va canviar de propietari fa dos anys quan la família Oliu es va jubilar. La nova direcció liderada per Albert de Montesinos ha decidit tornar a recuperar la vinculació amb l’Associació de Càmpings de Girona. El nou càmping Santa Cristina té previst obrir les portes per primera vegada el pròxim 15 de Juny i ja estan treballant sense descans per poder tenir tots els canvis a punt. Des de la junta directiva celebrem l’adhesió del Càmping Santa Cristina i estem segurs que tenim un llarg camí de col·laboració i associacionisme per endavant.

Debats electorals turístics

Aquest mes hem pogut escoltar les diferents formacions polítiques defensant les seves propostes enfocades al turisme, de cara a les eleccions catalanes del 14 de febrer. La Taula Gironina de Turisme i la Facultat de Turisme CETT han organitzat 2 debats amb els representants dels principals partits que van participar en les eleccions, perquè puguin convèncer el sector turístic de les seves propostes per superar aquesta situació de crisis. Poden recuperar ambdós debats als següents enllaços.

Debat CETT: https://www.youtube.com/watch?v=q2nPXLxpEwI&t=412s
Debat TGT: https://www.youtube.com/watch?v=5Ghe4qW6zks

El GAP serveis turístics renova el seu compromís amb l’ACG

La coneguda empresa catalana especialitzada en la subcontractació de serveis d’animació per a serveis turístics amb més de vint anys d’experiència, ha tornat a confirmar el seu suport als càmpings gironins. El GAP disposa d’un protocol sanitari específic destinat a l’animació i aquesta temporada passada va donar els seus fruits, ja que no va haver-hi cap contagi en les activitats d’animació gestionades en els diferents càmpings del territori.

Des de l’ACG, considerem els serveis d’animació imprescindibles per als càmpings familiar, ja que els més menuts de la família sempre acaben decidint on la família acabarà consumint les vacances. Aquest any, GAP Serveis Turístics certifica la importància d’una bona animació amb el premi “Càmping Familiar de l’Any 2021” que l’AWNB va atorgar al Càmping Empordà de l’Estartit, on GAP Serveis Turístics gestiona l’animació.

Per contactar amb el GAP, podeu fer-ho amb l’Albert Oliana (albert@gapserveisturistics.com) o al seu web. Des de l’ACG estem molt contents de poder comptar amb el suport d’empreses pioneres en el seu àmbit.

S’inicia el primer curs de neteja per a càmpings

Aquest mes s’ha iniciat el primer curs de formació en neteja per a càmpings, per reforçar les aptituds específiques que requereix aquest ofici. Les neteges dels allotjaments no són iguals a les neteges dels blocs sanitaris, per aquesta raó, cal tenir molta cura de la seguretat sanitària i seguir els protocols Anti-Covid19 establerts al pla de contingència i al segell de qualitat sanitària de cada càmping. Aquest curs, gestionat per la fundació Gentis es dirigeix a persones en situació d’atur o fix-discontinus dels càmpings i està subvencionada pel programa Incorpora’t de la Fundació LaCaixa. Està previst que el curs s’imparteixi a Castelló d’Empúries per la regió nord de la província i a Palamós per la regió sud.

STAFF Piscines renova el seu compromís amb l’ACG

L’empresa catalana especialitzada en serveis integrals de construcció d’espais de bany – Piscines, vestuaris i banys, entre altres serveis – ha renovat un any més la seva col·laboració amb l’Associació de Càmpings de Girona. Staff Piscines ofereix projectes a mida sota petició, ja que cada càmping busca una piscina única per seduir els seus campistes i vetllar pel seu benestar.  

Per a fer consultes poden contactar amb Montse Centellas  export@staff.es o entrar al seu web.  Des de l’Associació agraïm el compromís de Staff Piscines que ofereix un servei de qualitat i confiança en temes de piscines als nostres associats.

L’ACG contacta amb els campistes internacionals

Amb l’objectiu de transmetre tranquil·litat i confiança als mercats emissors de campistes, s’ha realitzat una campanya de mail marketing enfocada als usuaris de càmpings on es comunica l’obertura de les reserves de la majoria dels càmpings i la seguretat sanitària que garanteixen unes vacances als càmpings gironins. S’han creat missatges adaptats a la realitat de cada mercat, que els càmpings associats poden reutilitzar per enviar-ho també a les seves bases de dades.

L’ACG i Creu Roja de Lloret de Mar i Blanes inicien una col·laboració per a la reinserció laboral a la zona

L’ACG i Creu Roja de la zona Lloret de Mar i Blanes engeguen una col·laboració per a la reinserció laboral d’usuaris de la Creu Roja als càmpings locals. L’objectiu d’aquesta col·laboració és obrir una borsa de treball i oferir un acompanyament personalitzat per part de professionals de Creu Roja, en la seva reinserció al mercat laboral de persones de la zona.

Per altra banda s’organitzarà una trobada digital en format de networking, on els càmpings de la zona podran presentar les seves vacants al col·lectiu interessat i establir una ronda de primers contactes entre aspirants i empreses. L’objectiu és dotar els càmpings de la comarca de La Selva amb empleats locals, i amb un suport i assessorament dels professionals de Creu Roja.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!