Tornar enrere

1 de març de 2022

Les notícies del mes de febrer de 2022

Els Càmpings de Girona com a exemple de sostenibilitat turística

El passat 23 de febrer es va celebrar la jornada Interclubs del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que enguany va tractar sobre la sostenibilitat i el turisme.  Durant la jornada, enfocada als membres dels clubs de producte que impulsa l’entitat, es van donar a conèixer diversos exemples d’empreses turístiques sostenibles, entre elles, el Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona felicitem l’equip de la Ballena Alegre per ser un referent internacional, però també com un referent de turisme sostenible a la Costa Brava.

L’ACG participa en la jornada d’Interclubs del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Els tècnics de l’Associació de Càmpings de Girona, que és membre en 3 clubs de producte del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, van participar en la jornada Interclubs sobre sostenibilitat i turisme. Aquesta jornada va ser una bona oportunitat per a conèixer l’actualitat i fer networking amb els diferents agents del sector turístic gironí, de cara a la preparació de la temporada turística 2022.

Els Càmpings de Girona s’alien amb l’empresa empordanesa Llagosnet 

L’Associació de Càmpings de Girona i Llagosnet, empresa especialitzada en productes de neteja i higiene professional, signen una col·laboració per impulsar l’ús de productes de neteja ecològics i respectuosos amb el medi ambient, en els processos de neteja i manteniment dels càmpings gironins.

Des del sector càmping gironí, es valora molt positivament la incorporació de l’empresa gironina Llagosnet com a col·laborador de l’ACG, perquè ajudarà a reconduir l’ús dels químics en la neteja dels càmpings per així, fer un altre pas cap a la gestió sostenible dels càmpings i seguir sent pioners en el respecte del medi ambient.

Per conèixer més detalls d’aquesta aliança podeu llegir la notícia sencera al blog de l’ACG.

Repsol renova un any més el conveni amb l’ACG

El grup Repsol renova per quart any consecutiu el conveni de col·laboració amb l’Associació de Càmpings de Girona, que any rere any, demostra el seu compromís amb el sector càmping gironí, tot aportant solucions cada cop més sostenibles i adaptades a les necessitats dels campistes. Des de l’ACG, celebrem la renovació d’aquest conveni i esperem que aquesta relació sigui igual o més fructífera que els últims anys, per ambdues parts.

Podeu llegir la notícia sencera al blog de l’ACG.

El know-how dels càmpings gironins arriba a la universitat de Croàcia 

Ward Wijngaert gerent de l’ACG, va realitzar una ponència a la Universitat d’Opatija (Croàcia) com a entitat convidada per ser un exemple en el sector càmping europeu. L’acte que es va fer en format online, s’emmarcava dins la “Camping Resort Managment Week” de la universitat croata, on des de l’ACG es va tenir l’oportunitat de parlar de diversos casos d’innovació i de les tendències que segueix el sector càmping gironí.

Alzamora Gràfiques renova el seu compromís amb l’ACG i aposta per la impressió de mapes amb paper reciclat

Alzamora Gràfiques renova el seu compromís amb els Càmpings de Girona per 7è any consecutiu i comença l’any, apostant per la impressió de mapes dels càmpings de Girona en paper reciclat. Aquest format té per objectiu substituïr els fulletons i els catàlegs, buscant un format més sostenible i respectuós amb el medi ambient i que al mateix temps serveixi per guiar als campistes a trobar el seu càmping ideal, ja que poden trobar una relació dels càmpings del territori amb el seu segell d’experiència.

En el següent vídeo podreu veure una mostra d’aquestes impressions.

El sector càmping català dona suport a la Direcció General de Turisme

El passat 14 de febrer es va emetre un manifest conjunt amb tot el sector turístic i el Govern de la Generalitat contra la sentència del tribunal suprem de la sala contenciós-administratiu del 7 de gener 2022, que anul·la l’ordre de la Direcció General de turisme. Aquesta sentència eximeix la culpabilitat d’un tercer per comercialitzar allotjaments turístics no regulats i va en contra de l’oferta turística reglada.

La Federació Catalana de Càmpings també s’ha subscrit al manifest en concret, ja que des del sector càmping gironí, també es pateix de competència il·legal, com és la comercialitzada per tercers com homecamper.com

Adjuntem l’enllaç al manifest.

La FCC es reuneix amb el nou director de l’Agència Catalana de Turisme

El sector càmping català s’ha reunit amb el Sr. Narcís Ferrer, el recentment anomenat director de l’Agència Catalana de Turisme. La trobada va tenir per objectiu donar la benvinguda al nou director i traslladar les principals inquietuds del sector camping català. Al mateix temps, la reunió va servir per buscar noves sinergies i futures col·laboracions pel que fa en termes de promoció dels càmpings de Catalunya.

2n Webinar de la Federació Català de Càmpings: Instrucció tècnica Protecció Civil

El passat 10 de febrer, es va celebrar un webinar informatiu intern per tots els càmpings catalans afectats per la problemàtica instrucció tècnica de la Direcció General de Protecció Civil. De forma general, aquesta dificulta la tramitació de plans d’autoprotecció d’alguns càmpings a Catalunya fet que preocupa a l’empresariat del sector. Durant aquesta sessió, tècnics especialistes en la matèria, van poder aclarir els dubtes d’una setantena de càmpings afectats per aquesta nova instrucció.

3r Webinar de la Federació Catalana de Càmpings: Estudi econòmic del sector càmping català

Seguint amb el cicle informatiu de la Federació Catalana de Càmpings 2022, el tercer webinar es va centrar en el pes econòmic del sector càmping a Catalunya. En concret, CaixaBank, va aportar un seguit de dades mostrant que el sector ha crescut un 10% respecte a l’últim any. Això no obstant, la FCC alerta de les dificultats de mantenir aquest lideratge si l’administració pública segueix posant impediments als càmpings, que solen ser empreses familiars i no multinacionals. En concret, es denuncia les traves administratives que impedeixen als empresaris a avançar i dur a terme les reformes necessàries perquè els seus establiments puguin continuar sent competitius en el mercat internacional.

Des de la Federació Catalana de Càmpings es lamenta la persecució a què està sotmès el sector per part de l’administració pública, que ha instaurat una gran quantitat de normatives i instruccions tècniques que són inaccessibles a causa de la burocràcia dels tràmits i d’inassolible aplicació.

Comença la campanya Estalviatge.cat

A finals d’aquest mes de febrer, ha arrancat la campanya L’Estalviatge de l’Agència Catalana de Turisme, que té per objectiu incentivar el turisme català durant els mesos previs a l’inici de la temporada mitja-alta. En concret, s’inverteixen 1,5 M d’euros per incentivar reserves amb descomptes entre el públic català. Es preveu arribar a un mínim de 10.000 reserves que comptaran amb una bonificació del 50% de la factura amb un màxim de 150 € per contractació. A partir del 28 de febrer es podran començar a fer les reserves per començar a gaudir a partir de l’1 de març i durant el mes d’abril, excepte del 9 al 18 d’abril.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona, s’ha treballat perquè les agències puguin crear els seus paquets amb l’oferta campista del territori.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!