Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de gener de 2023

Nou càmpings gironins guardonats com els millors d’Europa per l’ANWB i l’ADAC

Els càmpings de les comarques gironines refermen el seu lideratge internacional després de les noves distincions rebudes enguany a Utrecht i Stuttgart per dues de les principals organitzacions europees del sector, l’ANWB -l’associació automobilística de referència als Països Baixos- i l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya -l’associació automobilística més gran d’Europa-. Nou càmpings gironins han estat premiats com els millors d’Europa, sis dels quals han obtingut reconeixements d’ambdues organitzacions.

Els càmpings gironins guardonats amb el Top Camping 2023 cinc estrelles de l’ANWB són: Laguna, de Castelló d’Empúries; Les Medes, de l’Estartit; Sandaya Cypsela, de Pals;  Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas, i La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador; i l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge, que obté per  primera vegada aquest reconeixement. A tot l’Estat espanyol s’han distingit 17 càmpings.

A més, el càmping La Ballena Alegre ha quedat nominat per l’ANWB en la categoria de “Càmping familiar més agradable prop del mar”; mentre que el càmping Yelloh! Village Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols, també ha estat nominat en la categoria d’ “Allotjament més singular”.

Per altra banda, sis càmpings gironins  han estat guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’ADAC. Els establiments premiats són: Les Medes de l’Estartit; El Delfin Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí; i L’Àmfora, La Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius de Sant Pere Pescador.

Més informació.

Els càmpings daurats, els càmpings gironins amb més de cinquanta anys de trajectòria

El càmping gironí és un dels models turístics més consolidats al territori, ja que més del 50% dels càmpings tenen més de cinquanta anys de trajectòria professional. Per aquest motiu, l’Associació de Càmpings de Girona vol reconèixer l’esforç de tots aquells càmpings que, gràcies a l’esforç i la perseverança, han portat la Costa Brava i el Pirineu de Girona a ser una de les destinacions campistes per excel·lència del continent europeu.

A l’Associació ja hi ha 38 càmpings amb una trajectòria de més de 50 anys, un fet que demostra la consolidació d’aquest sector i el gran recorregut que ha fet fins a convertir les instal·lacions en modèliques i amb un gran nombre de serveis. Aquest 2023 celebren 50 anys o més: el Càmping Costa Brava de Sant Antoni de Calonge (70 anys); el Càmping Valldaro de Platja d’Aro i el Yelloh Village! Sant Miquel de Colera (60 anys); el Càmping Mas Nou de Castelló d’Empúries i el Càmping Castell Montgrí de L’Estartit (50 anys);

De part de la Junta Directiva i de tota l’Associació de Càmpings de Girona, moltes felicitats a tots!

Un any més a la Vakantiebeurs d’Utrecht

Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, es comença la temporada de fires per la Vakantiebeurs a Utrecht (Països Baixos). Aquesta és la fira genèrica de turisme internacional de públic final més gran dels Països Baixos, amb un gran vessant de càmping i on totes les destinacions turístiques presenten el seu ventall d’ofertes. Serveix com a termòmetre del sector i es corona amb la tradicional gal·la de l’automòbil club holandès ANWB.

Es va celebrar de l’11 al 15 de gener i vam participar com a co-expositors del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, juntament amb quatre càmpings associats i quatre oficines de turisme d’alguns municipis de la província.

Va haver-hi més de 65.000 visitants i la valoració final ha estat molt positiva!

Tornem a participar a la CMT de Stuttgart

La segona fira del circuit europeu és la CMT a la ciutat alemanya de Stuttgart que presumeix de ser la fira turística de públic final més gran del món i compta amb més de 265.000 visitants. Dins el marc de la CMT també es celebra la gala de l’automòbil club alemany ADAC.

Es va celebrar del 14 al 22 de gener i els càmpings de Girona van tenir presència en l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb cinc càmpings de la província, una empresa privada, els companys de l’Associació de Càmpings de Barcelona i dues entitats públiques de promoció turística del territori català.

En general la fira ha estat molt positiva, ja que tot i ser una fira genèrica de turisme, un 60% dels assistents asseguren que el seu interès està centrat en l’oferta turística i de càmping i, realment se’ls veu molt interessats en la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

L’ACG assisteix a FITUR 2023

El passat dimecres dia 18 de gener, l’Associació de Càmpings de Girona va assistir a la 43a edició de FITUR a Madrid.

Enguany, es va aprofitar aquesta nova edició per concertar reunions amb diferents interlocutors del sector, amb la finalitat de promocionar els càmpings gironins arreu d’Europa.

A més, es va aprofitar per conèixer les últimes tendències i els avenços tecnològics del sector turístic que es van aplegar a la capital espanyola.

També es va acudir a la recepció que amb motiu de participació de Catalunya a FITUR 2023, va tenir lloc a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid. En aquesta trobada, el conseller Sr. Rogert Torrent, va fer balanç de l’activitat del sector durant l’any 2022 i va informar de properes mesures polítiques vinculades a l’objectiu d’avançar cap a un model turístic responsable i sostenible.

Qntrolplaga renova el conveni de col·laboració amb l’ACG per cinquè any consecutiu

L’Associació de Càmpings de Girona els informa que, un any més, i per cinquè any consecutiu l’empresa gironina Qntrolplaga renova el seu compromís amb l’ACG a través d’un conveni de col·laboració. Qntrolplaga és una empresa de referència, amb més de 15 anys d’experiència, en l’àmbit de la sanitat ambiental i estan autoritzats per donar qualsevol tipus de servei (control de plagues, legionel·la, tractament de fusta o fitosanitaris).

Però, quines són les tasques específiques que desenvolupa Qntrolplaga i que ajuda que els càmpings de Girona estiguin lliures de plagues i no menys important, que els clients se sentin més còmodes?

Els serveis que ofereixen són:

– Control Integrat de Plagues a tota mena d’establiments (ROESP sanitat ambiental 0050CAT-SGi)

– Tractaments de la fusta (Certificats de formació en biocides TP8)

-Tractaments de Prevenció i Control de la Legionel·losi segons protocol RD 487/2022 (ROESP legionel·la 5131CAT-LgGi)

– Gestió en Controls Analítics

– Tractaments Fitosanitaris (Registre ROPCAT ST170130)

– Solucions personalitzades per a cada client

Com podeu comprovar, la col·laboració amb Qntrolplaga és una molt bona notícia pels càmpings gironins, els qui necessiten en tot moment les tasques que de forma excel·lent du a terme aquesta empresa gironina.

Per més informació visiteu www.qntrolplaga.com, on podeu veure els seus serveis de manera més detallada.

Per contactar-los:

T. 972 104 349 info@controlplagagirona.com

Us presentem a la Laura Daban, nova incorporació a l’equip tècnic de l’ACG

Aquest mes de gener s’ha incorporat la Laura Daban a l’Associació de Càmpings de Girona com a nova tècnica de promoció. Amb un llarg rodatge en diferents àmbits del món del turisme i un màster en relacions públiques, ja ha començat el seu recorregut a l’entitat assistint a les fires d’Utrecht i Stuttgart.
La Laura, veïna de Porqueres, està molt il·lusionada per començar aquesta nova etapa i està preparada per créixer tant personal com professionalment amb l’ACG.


Podeu posar-vos en contacte amb ella a: ldaban@campingsingirona.com

L’ACG formarà part de la Taula de Sostenibilitat Turística del PTCBG

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona enguany ha iniciat un projecte especial, amb la contractació d’una Secretaria Tècnica exclusivament dedicada a conceptualitzar, implementar i desenvolupar una estratègia de sostenibilitat turística a la destinació Costa Brava Pirineu de Girona.

L’objectiu últim és treballar per tenir un territori realment sostenible i posicionar-lo en el mercat turístic una de les primeres actuacions que es vol implantar és la creació del què s’ha anomenat com la Taula Territorial de Sostenibilitat Turística, de la que l’Associació de Càmpings de Girona en formarà part.

Els principals propòsits d’aquesta taula seran cooperar per tal que la nostra destinació sigui referent en sostenibilitat i sumar a les iniciatives ja existents en matèria de sostenibilitat turística; fomentar la integració gradual dels factors ambientals, socials i econòmics de la sostenibilitat en l’àmbit de sector turístic; fomentar les relacions entre actors públics, privats i societat civil; i, en definitiva, esdevenir el fòrum de la sostenibilitat, de compartició d’iniciatives i de bones pràctiques pel que fa al turisme responsable de la destinació.

II Jornada de Turisme de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

El 30 de gener es va celebrar al Teatre El Jardí de Figueres la IIa Jornada de Turisme organitzada per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que va tractar sobre la sostenibilitat en l’àmbit turístic i va culminar amb l’entrega dels Premis de la Nit del Turisme Empordanès.

Van haver-hi diverses conferències sobre la sostenibilitat aplicades a empreses a càrrec de diferents professionals, entre ells el Sr. Toni Castellar director de La Ballena Alegre.

Més informació.

Excel·lents resultats dels usos de les Vies Verdes de Girona al 2022!

961.294 usos i 505.929 usuaris! Aquestes són les principals dades sobre els usos de les vies verdes de Girona durant l’any 2022!
Pel que fa als ciclistes, s’han registrat 415.703 usos en bicicleta a les vies verdes durant l’any 2022. La ruta que ha registrat un ús en bicicleta més alt ha estat el tram nord del Carrilet II, coincidint amb la part de la sortida de Girona en direcció a Cassà de la Selva, un dels trams més utilitzats i amb un nucli de població més elevat.

La temporada amb més usuaris en bicicleta va d’abril a octubre, que és una temporada força extensa. Els mesos amb un nombre més elevat de ciclistes són juny, juliol i agost.
I pel que fa al nombre d’usuaris a peu, és més estable al llarg dels mesos que el d’usuaris en bicicleta a la majoria de trams, cosa que demostra que aquest ús de la via verda està més directament relacionat amb la població local i amb un ús amb finalitats relacionades amb la salut i la mobilitat entre poblacions. Per això no es percep una estacionalitat tan marcada com en el cas dels ciclistes.
Convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme és l’objectiu del conveni de col·laboració que té l’ACG i el Consorci de les Vies Verdes de Girona. Actualment, un total de 22 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i tenen el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional validat per la Diputació de Girona per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment que l’aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells.

Llegir article complet.

També et pot interessar