Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de juliol 2020

Els càmpings gironins pendents de l’evolució de la pandèmia

Després d’un mes de juliol amb les mirades posades en l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures sanitàries aplicades a cada punt del país, l’ocupació dels càmpings gironins s’ha mantingut entre un 30 i un 40%, una diferència molt notable en comparació a altres anys. Altrament, cal destacar que les recomanacions dels principals mercats emissors de turistes a la destinació, han frenat el ritme de les reserves i s’han produït cancel·lacions a causa de la incertesa, la premsa sensacionalista i les quarantenes imposades als viatgers per part d’alguns països d’origen. Malgrat aquesta davallada, s’espera una petita remuntada a partir del mes d’agost coincidint amb les vacances del turista de proximitat i la millora de la situació a les províncies més afectades.

Adaptació dels càmpings a les noves mesures d’higiene i seguretat

Gràcies a la preparació prèvia a l’inici de la temporada, els càmpings gironins s’han pogut adaptar fàcilment a les noves mesures de protecció aplicades pel govern de la Generalitat. Per tal de donar resposta a l’obligatorietat d’ús de mascareta tant en espais oberts com tancats, des de l’ACG, es va repartir entre tots els càmpings associats un total de 7.015 mascaretes tant per ús intern del personal dels càmpings, com per als turistes que no tinguessin la seva mascareta.

L’ACG centra esforços a mantenir la confiança dels principals mercats emissors de campistes a les comarques gironines

Tot i que normalment ja se sol treballar amb intensitat als principals mercats dels càmpings gironins – Holanda, França i Bèlgica – aquest any, la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a l’ACG a estar molt pendents de la percepció de seguretat que els campistes estrangers tenen sobre la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Per aquesta raó, al llarg del juliol s’han intensificat les campanyes a través de mitjans digitals i tradicionals amb l’objectiu d’incrementar la confiança d’aquest perfil de turista.

D’aquestes campanyes destaquem algunes accions com el llançament de diversos anuncis per xarxes socials, l’organització d’un viatge de premsa conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava per una televisió holandesa pensant en la temporada 2021, entre moltes altres. A la vegada s’ha estat atent a les fake news que han aparegut en diversos mitjans de diferents països i s’han contrarestat a través d’informacions reals, demanant als turistes que s’informin de fonts oficials.

Repsol presenta els nous generadors de gas portàtils perfectes per generar energia a qualsevol lloc

A finals del mes de juliol, l’empresa Repsol va presentar a l’ACG els nous generadors de gas portàtils ideals per a generar energia en els punts més inaccessibles. La proposta de Respol, és vendre el producte als càmpings perquè aquests l’ofereixin com a rènting als clients que ho necessitin.

Els càmpings gironins es promocionen a Holanda

A mitjans del mes de juliol, el canal de televisió RTL4 va estar gravant en càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per donar a conèixer als campistes holandesos l’oferta de càmpings de les comarques gironines i els encants del territori. Aquesta producció que s’emetrà al gener de l’any que ve al programa RTL Kampeert, ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’ACG. Cal esmentar, que aquesta acció forma part de la campanya de promoció al Benelux per reforçar la imatge de la destinació com un territori segur, amb moltes activitats per fer i molts racons per descobrir.

Accions Càmpings Solidaris

Al llarg del mes de juliol, diversos càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona col·laboren en les accions de Càmping Solidari per recaptar fons per diferents iniciatives solidàries. Concretament, el Càmping Bassegoda Park, Càmping Les Medes, Camping La Ballena Alegre, Eurocamping i Càmping Aquarius participen als tallers de “Pulseres Candela” organitzats pel GAP Serveis Turístics amb l’objectiu de recaptar fons per la investigació contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Per altra banda, de l’1 al 18 d’agost, Càmping Les Medes, Càmping Cala Montjoi, Càmping Vidrà, Càmping Mas Patoxas, Càmping Bassegoda Park i Eurocamping; participaran en la campanya #etsIMPRESCINDIBLE del Banc de Sang i Teixits per fer front al descens de donacions que sol ser habitual en els mesos d’estiu. Per últim, els càmpings La Ballena Alegre, Càmping Vidrà, Càmping Mas Patoxas, Càmping Bassegoda Park, Càmping Esponellà i Càmping Interpals; col·laboraran en les jornades Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple venent marxandatge de la fundació i organitzant la remullada conjunta a les piscines dels càmpings.

Els guanyadors de la campanya “Dales un aplauso” gaudeixen de les estades en càmpings gironins

Un cop finalitzat el sorteig “Dales un aplauso” impulsat per la Confederació de Càmpings del Mediterrani que va repartir 1.000 estades als càmpings associats per agrair la implicació del personal sanitari al llarg de la crisi de la Covid-19. Durant el mes de juliol, alguns dels sanitaris premiats ja han pogut gaudir d’aquest premi més que merescut, en diversos càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Els càmpings gironins ressonen als mitjans de comunicació

Al llarg del mes de juliol, l’ACG i els càmpings gironins han augmentat substancialment les aparicions als mitjans de comunicació per tal d’informar sobre l’estat actual del sector a la població i per altra banda, desmentir informacions falses aparegudes en mitjans internacionals que parlaven d’un suposat tancament de les fronteres amb l’Estat Espanyol. Podeu trobar el recull de premsa del mes de juliol, fent clic al següent enllaç.

Participació en la taula rodona “Cap a un model turístic sostenible a comarques gironines” organitzada per les CCOO

Ward Wijngaert, gerent de l’ACG va participar en la taula rodona “Cap a un model turístic sostenible a comarques gironines” celebrada a Lloret de Mar i organitzada per les CCOO Catalunya. La finalitat va ser debatre la sostenibilitat del model actual a les comarques de Girona, a més d’aspectes més específics com l’allargament dels ERTO fins a finals d’any i els subsidis per complementar la pèrdua de poder adquisitiu.

La FOEG premia l’ACG pel seu paper davant la pandèmia

La Patronal Gironina FOEG, ha premiat a L’ACG conjuntament amb altres entitats del sector turístic gironí com Turisme Rural Girona, Associació Turística d’Apartaments (ATA), la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines; i entitats del sector de la salut com l’Associació d’Entitats de Salut de les comarques gironines i l’Associació Gironina de Farmàcies (AGFE) pel servei i el caràcter proactiu mostrat durant els moments més complicats de la pandèmia. Malgrat que l’acte d’entrega dels guardons s’havia de celebrar el dia 23 de juliol, aquest ha quedat ajornat pel mes de setembre. Així i tot, des de la FOEG s’ha fet palès de la importància de comptar amb un sector sanitari amb bona salut i una economia també saludable.

Càmpings de Girona col·labora amb un estudi de la UdG per conèixer el perfil d’autocaravanistes que viatgen a la província de Girona

L’ACG i la Universitat de Girona, col·laboren per tirar endavant un estudi que té per objectiu conèixer amb detall el perfil dels usuaris que viatgen a la Costa Brava en autocaravana o furgoneta camperitzada. Per aquest motiu, fins a finals d’agost, un equip de recerca de la UdG realitzarà més de 400 enquestes en diferents punts de la comarca i diversos càmpings, per conèixer les motivacions i els gustos d’un perfil de turista que aposta per la llibertat.

També et pot interessar