Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de juliol 2021

Programa Girocamping PRO 2021

Més de 200 mil persones van veure el documental “Camping life” a Tv3

El passat 6 de juliol es va emetre el documental “Camping Life : La Ciutat Efímera” al programa Sense Ficció de TV3, que va portar a la televisió l’estil de vacances que proposen els càmpings. Aquest programa que s’emet en prime-time, va obtenir una quota d’audiència mitjana de 203.000 i pics de 228.000 espectadors. Amb aquestes dades, es va posicionar com el programa més vist a Catalunya, per darrere de la semifinal de l’Eurocopa on jugava la selecció espanyola.

Després d’aquesta emissió, el documental segueix sumant visualitzacions a Tv3 a la carta. Per altra banda, el documental es va presentar al Festival Món Filmat d’Amposta, un festival cinèfil dedicat al paisatge. Per altra banda, també es prepara per a la distribució en castellà a la plataforma Filmin.es.

Mira el documental a Tv3 a la carta.

Últimes places per exposar al Girocamping PRO 2021

Després de la bona acollida de l’anunci de la pròxima edició del Girocamping PRO, les places disponibles per exposar al hall de l’Auditori de Girona, s’estan exhaurint. Si sou una empresa proveïdora de productes o serveis relacionats amb el sector turístic, en aquest espai podreu donar a conèixer la vostra oferta a tots els assistents al congrés. Voleu ser expositors? Per a més informació podeu accedir al web del Congrés o contactar directament amb info@girocamping.com.

Camps Motor facilitarà la mobilitat sostenible als càmpings gironins

L’empresa gironina d’automoció, Camps Motor, ha signat un conveni de col·laboració amb l’ACG per facilitar la mobilitat elèctrica als càmpings gironins associats. L’objectiu d’aquest conveni, és seguir apostant per la mobilitat sostenible a les instal·lacions dels càmpings de la mà del principal concessionari oficial de Nissan a Girona. Aquest oferirà als membres de l’ACG, la possibilitat de crear sinergies empresarials a través dels seus vehicles no contaminants: les motocicletes elèctriques Ecomobility Green World i les furgonetes i cotxes elèctrics Nissan, així com els camions Isuzu per a tasques de manteniment.

Incendis forestals a les comarques de Girona

El mes de juliol ha estat un mes fatídic per culpa de dos incendis forestals que han afectat en primer lloc, al Parc Natural del Cap de Creus entre les poblacions de Llançà i Port de la Selva; i un segon al massís del Montgrí. Per tal d’ajudar els càmpings de la zona, des de l’Associació de Càmpings de Girona, es va crear una alerta per estar al cas i informar sobre el desenvolupament dels focs.

Per altra banda, el president de l’Associació, Miquel Gotanegra, va visitar les zones afectades per l’incendi, conjuntament amb la directora General de Turisme, Marta Domènech, per conèixer l’abast del desastre i visitar els càmpings afectats per donar-los suport i ajuda.

Aquest any, s’han celebrat dues accions. En primer lloc, al Càmping Bungalow Resort & Spa la Ballena Alegra Costa Brava, es va celebrar un workshop entre vuit càmpings i vuit cellers per establir sinergies comercials. Per altra banda, en una altra jornada on van participar 20 càmpings i 4 cellers de l’Empordà, es van realitzar dos famtrips a cellers locals, enfocats a recepcionistes dels càmpings gironins perquè coneguin de primera mà, l’oferta enoturística del territori i així poder assessorar millor els campistes que cerquen activitats al territori.

La nova delegada del Govern de la Generalitat a Girona, es reuneix amb l’ACG

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra Portell, es va reunir amb la nova delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral i Olivé per parlar sobre turisme, temes relacionats amb el sector i per conèixer les instal·lacions de l’ACG. El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí, va acompanyar la delegada durant la visita.

Els càmpings Wheelchair Friendly segueixen fent camí

El segell Wheelchair Friendly va néixer fruit de l’estreta col·laboració entre l’ACG i el Grup Mifas, per incentivar l’accessibilitat als càmpings gironins. La creació d’aquest segell ha causat un impacte positiu al sector turístic, i per aquesta raó, des de l’Agència Catalana de Turisme es començarà a promocionar. En concret, des de l’ACT de França, s’ha començat a difondre informació entre la comunitat francesa de periodistes i professionals del sector turístic, perquè coneguin aquest segell i en puguin començar a parlar.

El PTCBG, llença una campanya per contrarestar els missatges alarmistes dels mitjans estrangers

Amb la campanya de testimonials estrangers “La Costa Brava i els Pirineus t’esperen com sempre”, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es vol contrarestar els missatges alarmistes d’alguns mitjans europeus, que han creat una imatge d’inseguretat sobre la Costa Brava i els Pirineus.

A través de vídeos testimonials d’estrangers que estan de vacances al territori, provinents dels principals mercats emissors – França Regne Unit, Bèlgica, Holanda i Alemanya – s’han començat a difondre a través de les xarxes socials, vídeos curts on els turistes en primera persona, llancen un missatge de tranquil·litat i serenor, explicant com estan vivint les seves vacances.

Des de l’ACG en fem difusió als perfils socials i tothom qui ho desitgi en pot fer ús. Trobareu els vídeos al canal de YouTube del Patronat de Turisme.

La nova directora general de Turisme visita els càmpings gironins

La recent nomenada directora general de Turisme, Sra. Marta Domènech i Tomàs, va visitar 2 càmpings gironins per conèixer de primera mà, el sector i observar en primera persona, com està avançant la temporada. 

S’inicia doncs, complint amb les primeres declaracions: “La meva trajectòria professional està vinculada al sector turístic i al món de l’emprenedoria. Entomo el repte de dirigir la Direcció General de Turisme amb moltes voluntats, però una d’elles, per a mi cabdal, és apropar l’Administració al nostre sector i facilitar una interlocució directa amb cadascun dels seus agents”.  

Tornen els Càmpings Solidaris

Aquest any, des de l’Associació de Càmpings de Girona s’ha tornat a engegar l’acció Càmping Solidari, juntament amb el GAP, la Fundació Esclerosi Múltiple i el Banc de Sang i Teixits. Enguany, una vintena de càmpings han participat en els diversos esdeveniments solidaris:  donacions de sang al llarg del mes de juliol i se’n faran més a l’agost; el Mulla’t per l’Esclerosi múltiple que es va celebrar el diumenge 11 de juliol i altres activitats com les polseres solidàries Candela, les curses solidàries, samarretes solidàries, entre altres.

Bloguers repartits pels càmpings gironins

En una acció conjunta amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aquest mes de juliol s’han acollit diversos influencers nacionals i internacionals, per tal de promocionar l’oferta campista de la destinació entre mitjans digitals influents com: Germen Viajeros, que van parlar de les bondats de la tarifa Camp&Go i que són referents en turisme itinerant per al mercat espanyol. Per altra banda, també es va acollir als bloguers With Kids on the Road, una família holandesa referent en turisme familiar del mercat holandès. 

Guanyem Girona presenta el projecte “Camping Escola” a l’ACG

A finals del mes de juliol, la formació de Guanyem Girona, va presentar a l’ACG la proposta per construir un càmping a la ciutat de Girona, que a banda d’acollir turistes i promocionar la ciutat, també pugui servir com a escola formativa per algunes titulacions o com a àrea inclusiva de la ciutat. 

El projecte vol impulsar i millorar el model turístic de la ciutat, des d’un vessant social i sostenible que alhora inclogui tots els perfils de campista. Per un cantó, es proposa que el càmping disposi de serveis i instal·lacions accessibles, que s’ofereixin serveis per a ciclistes que passin per la ciutat i alhora, es demana la construcció d’una àrea d’autocaravanes que contempli tots els serveis. 

Des de l’ACG seguirem atents a l’evolució d’aquest projecte que pot aportar un nou turisme a la ciutat de Girona i un nou perfil de campista més urbanita.

DIBOSCH renova el compromís i col·laboració amb els Càmpings Gironins

L’empresa de solucions d’higiene professional, renova un any més el seu compromís com a col·laborador de l’Associació de Càmpings de Girona.  Sempre ha estat important comptar amb un bon assessorament, servei tècnic i logístic per a facilitar la gestió de la higiene als Càmpings, ara, en mig d’una pandèmia esdevé imprescindible per a poder oferir instal·lacions netes i saludables, sense incrementar costos ni fer grans inversions.

DIBOSCH renova la col·laboració i confiança amb un sector punter a Girona i referent a Europa, que tot i les restriccions treballa per oferir el millor servei. Com a col·laboradors us volen seguir ajudant en els vostres projectes i posen a disposició un servei de consultes de proximitat amb el seu Expert en Food Service i Allotjaments Turístics; Andreu Cullell per a poder abordar consultes i problemàtiques relacionades amb la higiene i problemàtiques durant la temporada.

És un servei obert a tots els associats. Podeu contactar per a les vostres consultes a andreucullell@dibosch.com tota l’estructura DIBOSCH (Professional tècnic, Experts en Bugaderia i/o químics us podran respondre tots els vostres dubtes.)  Des de DIBOSCH us volen desitjar una bona temporada i molta salut.

També et pot interessar