Tornar enrere

30 de juny de 2020

Les notícies del mes de juny 2020

Els càmpings gironins han obert

Entre el passat 19 de juny i fins a finals d’aquest mes, finalment els càmpings gironins han pogut obrir les seves instal·lacions. Per altra banda, alguns càmpings han decidit posposar l’estrena de la temporada fins a la primera setmana de juliol. Tot i l’ajornament de l’inici de la temporada, la reobertura dels càmpings serà primordial per recuperar una mínima normalitat econòmica davant el context de crisi que ha sembrat la pandèmia de la Covid-19 en molts sectors del país.

La represa de la normalitat catalana

Tal com es va avançar des del govern central, un cop superada la fase més crítica de la pandèmia, les comunitats autònomes han pogut recuperar les competències i per tant, ara és la Generalitat de Catalunya l’encarregada de gestionar la normativa respecte a la “nova normalitat”. Per ara, s’han establert diverses mesures, entre les quals destaquen: Per ara no es marca cap percentatge d’aforament, sinó que s’ha marcat com a distància física de seguretat tant en espais tancats com a l’aire lliure 1,5 m, l’equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m² per persona.

A més, es fa obligatori l’ús de la mascareta en espais tancats i en cas de no poder garantir la distància mínima de seguretat. També s’informa de la necessitat d’incentivar la higiene, tant de les mans com dels espais públics. Per a més informació feu clic al següent enllaç.

L’ACG culmina el juny amb la campanya WeCare

La darrera acció per a la campanya WeCare ha estat una col·laboració amb l’Automòbil Club Holandès per realitzar vídeos informatius sobre les mesures sanitàries en 6 idiomes. Al mateix temps, a finals del mes de Juny també s’ha fet entrega de 7.000 mascaretes de microfibra homologada FFP2 i s’ha visitat a cadascun dels càmpings associats interessats a resoldre dubtes i preguntes relacionades amb la nova normativa, decrets i resolucions de l’estat d’alarma. Amb aquesta campanya, l’ACG ha volgut oferir un assessorament a mida a tots els càmpings associats amb informació personalitzada, senyalització homogènia, EPI’s i una potent campanya digital que en dues setmanes ha registrat més de 6.000 noves reserves.

L’ACG celebra l’Assemblea Extraordinària

A finals del mes de juny, l’ACG va celebrar l’Assemblea Extraordinària de Càmpings Gironins per tal d’escenificar l’inici de la temporada. Després de diverses reunions digitals durant els tres mesos de confinament, es va poder celebrar un acte formal i presencial, amb tots els membres de l’Associació per fer un retrobament amb els companys del sector i donar el tret de sortida a la temporada de càmpings més atípica dels últims anys. En el transcurs de l’acte es va garantir en tot moment l’acompliment de les mesures de seguretat necessàries.

Les autoritats catalanes acompanyen els càmpings gironins en la seva reobertura

El Secretari d’Empresa i Coneixement Joaquim Ferrer i el Director General de Turisme Octavi Bono, van assistir a l’acte de cloenda de l’Assemblea Extraordinària 2020 de l’ACG. D’aquesta manera es va posar de manifest la voluntat de les institucions públiques de treballar al costat del sector turístic. A l’acte també van assistir els patrocinadors i col·laboradors de l’entitat per poder reprendre els contactes comercials de cara a la propera temporada.

60è aniversari al càmping Interpals

Des de l’ACG felicitem el Càmping Interpals pel seu 60è aniversari i desitgem que tot i el context actual, puguin gaudir d’aquesta i moltes més temporades de Càmpings. Val a dir, que a causa de la crisi sanitària, s’han cancel·lat la majoria d’actes festius que s’havien programat al llarg de la temporada. Malgrat això, des de l’ACG es va decidir celebrar l’Assemblea Extraordinària al càmping baix empordanès i així poder celebrar amb el sector dels càmpings gironins i la família Mestres, l’aniversari del càmping. Salut i per molts anys Càmping Interpals!

l’ACG participa al webinar “Turisme Fase 3”

Ward Wijngaert, gerent de l’ACG va participar al webinar “Turisme Fase 3. Com s’estan adaptant les nostres empreses d’allotjament”, una trobada digital organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i amb col·laboració de l’assessoria DCB Turisme i Desenvolupament. L’objectiu de la trobada va ser fer un balanç de les cancel·lacions que s’havien efectuat fins al moment, de les previsions de noves reserves. Al mateix temps, es va parlar de com el sector turístic gironí està encarant la que segurament serà una de les temporades d’estiu més complicades dels últims anys.

El Conseller Calvet presenta l’Agència de Patrimoni Natural

A mitjans de juny, la FOEG va convocar una reunió amb assistents de la Federació Catalana de Càmpings per donar a conèixer la funció de l’Agencia de Patrimoni Natural, impulsada des de la Generalitat de Catalunya. El Conseller Damià Calvet, va explicar a tots els assistents que l’objectiu d’aquest nou organisme és el de substituir l’actual Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natura, per a poder gestionar de forma més eficaç tot el patrimoni natural català. Al llarg de la reunió, el Conseller va assegurar que l’Agencia de Patrimoni Natural no ha de suposar un cost extra en relació amb les taxes mediambientals, ni tampoc ha d’augmentar els tràmits burocràtics dels actors que realitzen la seva activitat en el medi natural.

Càmping Solidari 2020

Aquest any més que mai, s’ha engegat una nova edició per demostrar amb la nova campanya “Càmping Solidari 2020” la solidaritat de tots els càmpings en el context social i econòmic que està vivint el país. Enguany, s’han repetit les 3 accions principals de l’edició 2019, com les donacions de sang amb el suport del Banc de Sang i Teixits, la campanya Mulla’t amb la Fundació d’Esclerosi Múltiple i la recaptació de fons amb tallers de polseres Candela per a la Fundació Sant Joan de Déu.

Al mateix temps, aquest any s’ha fet una donació de 30 tauletes als hospitals gironins per a facilitar la comunicació entre els pacients ingressats i aïllats per culpa de la Covid-19 amb els seus familiars, i també es va engegar la campanya #Dalesunaplauso amb l’objectiu de regalar estades als sanitaris de l’estat espanyol per agrair el seu esforç i dedicació a la societat durant la crisi sanitària. Algunes de les activitats s’han vist afectades per l’estat d’alarma, així i tot s’ha intentat mantenir per l’impacte positiu que suposen.

Catalunya és casa teva, nova campanya de l’ACT

“Catalunya és casa teva” és la nova campanya de promoció turística que l’Agència Catalana de Turisme ha presentat per donar el tret de sortida a la nova temporada d’estiu.

Bojos per tornar-vos a veure, nova campanya del Patronat de Turisme

L’entitat de promoció turística de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona també estrena campanya de promoció turística amb el lema “Bojos per tornar-vos a veure” i fa una crida a tothom per tornar a visitar el territori gironí, una destinació que potser ja han visitat però que mai és tard per tornar a descobrir-la.

L’ANWB segella els càmpings amb més mesures sanitàries

L’automòbil club holandès atorga un segell a les fitxes digitals de càmpings de la seva guia per destacar els càmpings que compleixen i s’han preparat millor per fer front a les mesures sanitàries. Cal dir, que el segell és molt important per al turista holandès, ja que està essent molt sensible pel que fa al compliment de les mesures sanitàries a les instal·lacions dels càmpings. Així doncs, cada càmping pot anunciar-les directament a ANWB a través del correu electrònic tal com s’explica aquí.

6 consells d’higiene de la mà de Dibosch

L’empresa de neteja dels Càpings Gironins, ens explica a través del següent vídeo 6 consells per gestionar la reputació i la higiene de les nostres instal·lacions, després de la crisi sanitària que s’ha viscut aquests últims mesos.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!