Tornar enrere

1 de juliol de 2022

Les notícies del mes de juny de 2022

Donem la benvinguda a la temporada d’estiu 2022

El passat 20 de juny vam donar la benvinguda a l’estiu celebrant l’Assemblea General Extraordinària al càmping Delfín Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí que, enguany, celebra el seu 60è aniversari. L’acte va comptar amb l’assistència del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; i el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon; entre altres autoritats.

El 80% dels associats van participar en una jornada plena d’activitats relacionades amb la sostenibilitat. També es van entregar reconeixements especials als càmpings amb més de 50 anys d’activitat a la destinació – els Càmpings Daurats – i als Càmpings Sostenibles que compten amb certificats d’alta qualitat mediambiental.

Per a més informació, fes clic aquí.

Reconeixements als càmpings daurats, els càmpings gironins amb més de cinquanta anys de trajectòria

El càmping gironí és un dels models turístics més consolidats al territori, ja que el 50% dels càmpings tenen més de cinquanta anys de trajectòria professional. Per aquest motiu, l’Associació de Càmpings de Girona va voler reconèixer l’esforç de tots aquells càmpings que, gràcies a l’esforç i la perseverança, han portat la Costa Brava i el Pirineu de Girona a ser una de les destinacions campistes per excel·lència del continent europeu.

A l’Associació ja hi ha 36 càmpings amb una trajectòria de més de 50 anys, un fet que demostra la consolidació d’aquest sector i el gran recorregut que ha fet fins a convertir les instal·lacions en modèliques i amb un gran nombre de serveis. Aquest 2022 celebren 50 anys o més: l’Aquarius de Sant Pere Pescador (50 anys); i Càmping Bella Terra; Càmping Internacional de Palamós; Delfín Verde Costa Brava Resort; càmping Rifort; i càmping Tres Estrelles Costa Brava, que celebren aquest any els 60 anys.

Els càmpings gironins reconeguts per la màxima excel·lència en sostenibilitat

Divuit càmpings de les comarques gironines – el 25% del conjunt – han estat reconeguts per la màxima excel·lència en sostenibilitat i l’Associació de Càmpings de Girona els ha entregat un diploma, durant l’assemblea extraordinària anual.

Els diplomes s’han lliurat a tots aquells càmpings que compten amb segells d’alta qualitat mediambiental. Aquests càmpings disposen de nombrosos certificats atorgats per entitats externes que deixen constància de la seva trajectòria en qualitat ambiental, en inversions constants i en un treball a favor de la sostenibilitat i el medi ambient. Es tracta de certificats com l’ISO14001, Biosphere, IDA Dark Sky, ISO9001, EMAS, Distintiu de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya i CETS Carta Europea del Turisme Sostenible.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca que “aquests reconeixements demostren un cop més l’excel·lència dels establiments gironins i la seva aposta per la sostenibilitat i per ser referents en el sector”.

Final de la campanya WeCare 2022

Aquest any, després de l’èxit en les anteriors campanyes, s’ha tornat a activar la campanya WeCare enfocada en termes de sostenibilitat. En aquesta línia s’han organitzat formacions i jornades workshop, s’ha digitalitzat el material gràfic de l’ACG i s’ha imprès en paper reciclat i s’ha editat una senyalització homogènia sobre sostenibilitat. Aquestes accions tenen per objectiu incentivar el comportament respectuós amb el medi ambient entre la clientela dels càmpings gironins.

El dilluns 20 de juny, per culminar la campanya WeCare 2022, van tenir lloc dues activitats relacionades amb la preservació del medi ambient. En primer lloc, vam poder gaudir d’una interessant ponència a càrrec d’Oriol Dalmau, biòleg expert en la creació d’ecosistemes en establiments turístics a l’aire lliure, i també, d’un workshop d’activitats d’animació turística sostenibles a càrrec del GAP Serveis Turístics, l’Institut Illa de Rodes de Roses i Raquel Martínez cap d’Animació del Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa.

Gràcies al patrocinador Camps Motor, l’ACG ha comptat amb un vehicle retolat amb el lema WeCare, que ha permès fer visites als càmpings gironins.

L’ACG s’acomiada d’en Ward

Des de l’any 2010 fins a aquest mes de juny, Ward Wijngaert ha fet tota la seva carrera professional a l’ACG, on ha desenvolupat diferents funcions, des de la promoció, la formació acadèmica a les universitats i la gerència des dels últims cinc anys. Durant els últims 3 anys també s’ha ocupat de la gestió de la Federació Catalana de Càmpings amb la coordinació del president Miquel Gotanegra. Ara comença un nou camí, però amb la intenció de continuar creixent en el sector del càmping que tant estima.

Els càmpings gironins celebren el Dia Mundial del Medi Ambient

El passat 5 de juny, els càmpings de les comarques gironines es van sumar a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb diferents activitats per refermar la preocupació del sector per la protecció i millora de l’entorn i per conscienciar als participants de la importància de tenir cura del planeta.

En concret, setze càmpings adherits a l’Associació de Càmpings de Girona van organitzar la celebració, tallers i jocs de sensibilització ambiental i de reciclatge, passejades de descoberta de l’entorn, plantada d’arbres, i recollida de brossa, entre d’altres.

Per a més informació, fes clic aquí.

L’ACG participa en la roda de premsa de presentació: Perspectives i Previsions de l’Estiu 2022 a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

A inicis del mes de juny, l’Associació de Càmpings de Girona va participar en la roda de premsa de presentació de les perspectives i previsions de l’estiu 2022 a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Durant la presentació es van destacar les bones perspectives de recuperació del sector arribant a nivells d’activitat turística de l’any 2019, l’increment notable del turisme internacional i el manteniment de la demanda del turisme de proximitat.

Pel que fa al sector càmping gironí, Miquel Gotanegra, president de l’ACG, augura una bona temporada d’estiu i un increment del turista sènior fora de temporada alta.

Reunió final de Campmaster a Croàcia

Aquesta mes de juny, tècnics de l’ACG han viatjat fins a Croàcia per reunir-se amb les sis entitats i universitats coorganitzadores del CampMaster, el primer Màster Europeu en Gestió Sostenible d’Hostaleria a l’Aire lliure. Conjuntament amb l’ACG, la University of Rijeka, Breda University of Applied Sciences, Universitat de Girona, Leading Campings of Europe i Croatian Campings Association; han col·laborat en la creació d’aquest projecte.

El programa ja està a la recta final de la fase de preparació i obrirà les inscripcions l’1 de novembre de 2022, després de la seva presentació oficial al congrés Girocamping Pro del pròxim 29 de setembre.

Jornada de turisme de qualitat i reptes de futur a S’Agaró

El Diari de Girona amb el patrocini de CaixaBank i la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, van organitzar una jornada de turisme de qualitat.  Aquesta, va tenir lloc a S’Agaró Hotel Wellness & Spa de la platja de Sant Pol, el dijous 16 de juny.

El president Miquel Gotangra va participar en la taula rodona, que també va comptar amb el president d’Empordà Turisme i propietari de càmping, Esteve Guerra, i el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana.

Entre les qüestions que es van plantejar en destaquen l’important creixement que ha experimentat el turisme de proximitat durant els últims anys i les opcions per mantenir-lo, les dificultats que està trobant el món de l’hostaleria i el paper que juga l’administració en el futur del turisme i totes les qüestions relacionades amb la sostenibilitat.

I Comissió de seguiment del PDUAC

El passat dilluns 20 de juny, l’ACG va assistir a la I Comissió de seguiment del PDU de càmpings. Aquesta comissió vetlla pel compliment ambiental i per l’aplicació de les mesures establertes en el pla, per tal de fer un seguiment dels impactes generats i per proposar noves mesures si escau. Aquesta comissió té una composició transversal i està integrada per la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori, la Secretaria de Medi Ambient, la Direcció General de Turisme, el Conselh Generau d’Aran i representants del territori i del sector.

Durant aquesta reunió es va fer una presentació dels membres designats per a la comissió de seguiment i una valoració de l’aplicació del PDU durant aquest any i mig de vigència. També es va fer un repàs dels tràmits de càmpings a les Comissions Territorials d’Urbanisme des de l’any passat fins a l’actualitat.

Viatge de premsa amb prescriptors del Caravan Salon

Girona ha estat la destinació escollida per la indústria de les autocaravanes per fer la seva presentació anual.

Disset nous models d’autocaravanes han recorregut la Costa Brava i el Pirineu de Girona en un viatge de premsa de descoberta de la destinació i els càmpings gironins, en què participen una trentena de periodistes i prescriptors alemanys. L’acció ha estat impulsada per l’ACT dins del Grand Tour de Catalunya i amb col·laboració del PTCBG de la Diputació de Girona i l’ACG. Aquest és un dels productes estratègics en la reactivació del sector i encaixa a la perfecció amb el públic caravanista, ja que es tracta d’una ruta per conèixer, descobrir i gaudir del territori en vehicle, tant al medi rural com urbà, i en qualsevol època de l’any.

A més, Catalunya serà la destinació convidada al Caravan Salon 2022 de la Fira de Düsseldorf que tindrà lloc del 26 d’agost al 4 de setembre.

Proveïdors sostenibles per uns càmpings sostenibles

Des de l’ACG comptem amb proveïdors que aposten per la sostenibilitat tal com nosaltres mateixos ho fem. Productes de neteja ecològics, solucions energètiques sostenibles, vehicles elèctrics, certificacions de qualitat, arquitectura responsable, instal·lacions adaptades, impressions en material reciclat, entre d’altres.

Per altra banda, els càmpings gironins han invertit 30 milions d’euros de cara a aquesta temporada per ser encara més sostenibles.

La majoria d’aquests diners s’han destinat a millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions: plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques per subministrar energia a les instal·lacions; instal·lacions d’energia geotèrmica, carregadors de vehicles elèctrics i adquisició de vehicle elèctrics.

El compromís dels càmpings gironins s’emmarca en l’aposta per un turisme responsable, i per seguir implementant mesures que contribueixin a reduir l’efecte del canvi climàtic i fer-ho en consonància amb la consciència de molts dels visitants de respecte per l’entorn.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!