Tornar enrere

31 de maig de 2022

Les notícies del mes de maig de 2022

Nova edició del congrés GirocampingPRO 2022

El pròxim dijous 29 de setembre al Teatre Municipal el Jardí de Figueres se celebrarà la quarta edició del congrés GirocampingPRO 2022, el punt de trobada entre professionals del sector càmping.

Enguany, se celebrarà en un nou escenari amb l’objectiu d’apropar el congrés a tot el territori gironí. El sopar de gala “Nit dels Càmpings Gironins” amb l’entrega del “Premi Jaume Genover i Roig” tindrà lloc a l’emblemàtic Castell de Peralada la mateixa nit.

Com cada any, l’assistència al congrés serà gratuïta, però exclusivament per agents turístics com allotjaments turístics, empreses turístiques, acadèmics turístics, administració pública turística, etc. La participació d’empreses proveïdores al sector turístic estarà limitada, tant al congrés com a la gala “Nit dels Càmpings Gironins”.

Per a més informació, fes clic aquí.

El Càmping Aquarius i l’Internacional de Calonge reben els primers premis ACSI

Dos càmpings gironins han estat premiats amb els prestigiosos ACSI Awards 2022 per la guia de càmpings Auto Camper Service Internacional,  referent del sector càmping europeu. És la primera vegada que es concedeixen aquests premis que contribueixen, conjuntament amb els que atorguen altres i entitats internacionals, a situar els càmpings gironins entre els millors d’Europa.

Càmping Aquarius ha estat premiat en la categoria de “Millor càmping per al seu gos“ i Càmping Internacional de Calonge ha rebut el premi en la categoria “Millor restaurant de càmping”. Els càmpings guanyadors s’han escollit a partir de 50 mil vots rebuts d’usuaris de tota Europa i els premis s’han dividit en vuit categories.

Per a més informació, clica aquí.

El Càmping La Ballena Alegre – Bungalow Resort & Spa, guanya el Premi Alimara

El passat 12 de maig es va celebrar la 37a edició dels Premis Alimara, organitzats pel CETT i B-Travel, que reconeixen els projectes més innovadors i transformadors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia.

En aquest acte es va premiar amb el premi Through Sustainability al Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre que reconeix la gran tasca duta a terme amb la campanya vacances responsables.

Es distingeix aquest projecte perquè evidencia el compromís del càmping amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

Per a més informació, fes clic aquí.

L’ACG guanya el Premi Cercle Empresarial Girona 2022

El passat 20 de maig es va celebrar el primer sopar solidari a favor de la Fundació Esclerosi Múltiple organitzat pel Cercle Empresarial de Girona al Castell de Sant Gregori. En aquest acte, l’Associació de Càmpings de Girona va ser premiada amb el premi a l’excel·lència: a la innovació, adaptació al medi i a la sostenibilitat. Estem molt agraïts per aquest reconeixement al treball i l’esforç de tots els càmpings gironins. Com a colofó final, es va entregar un xec de 5.000 € aconseguits en aquest projecte solidari a la FEM.

Formació: “Com organitzar esdeveniments esportius en càmpings”

El passat dimarts 3 de maig es va celebrar una formació enfocada en donar eines pràctiques per a l’organització d’esdeveniments a càrrec d’Oriol Sallent, professional vinculat a l’organització d’esdeveniments com la Sea Otter Europe o la Transpyr Coast to Coast. Aquesta jornada es va celebrar al Càmping Internacional de Calonge i es va dur a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Workshop amb cellers de la DO Empordà al celler Terra Remota

Els càmpings de Girona van participar en un workshop amb cellers de la DO Empordà i membres de la Ruta del Vi DO Empordà, per tal de conèixer l’oferta enoturística de la destinació i crear sinergies amb cellers de la zona.

A més, es tornen a engegar un cop més els tastos de vins als càmpings, una iniciativa que funciona des de l’any 2017 i que es basa en una col·laboració entre cellers i càmpings propers per oferir tastos de vins als càmpings i d’aquesta manera oferir activitats d’animació de qualitat i sostenibles,  alhora, donar a conèixer el producte local i l’oferta gastronòmica del territori.

Mostra d’emprenedoria universitària en el marc de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària el dia 5 de maig a la FCEE

Aquest mes es va celebrar la primera mostra d’emprenedoria universitària on dos estudiants de cadascuna de les dotze universitats catalanes van participar amb projectes innovadors.

Des de l’ACG volem felicitar a la Tamara Garcia Moreno per gran treball final de grau on va fer palès de la necessitat de millorar l’accessibilitat al sector càmping i que ha ajudat a la nostra entitat i al Grup MIFAS a crear el segell Wheelchair Friendly que identifica als càmpings de Girona més accessibles.

Jornada final del projecte europeu BICITRANSCAT

El dijous 19 de maig l’equip tècnic de l’ACG va assistir a la presentació del projecte BICITRANSCAT on el Consorci de Vies Verdes i els seus socis van presentar el treball realitzat amb el Pirinexuslitat Litoral, una ruta d’intermodalitat– tren, autobús i bicicleta – entre Catalunya i França que promouen el desenvolupament de nous itineraris per anar en bicicleta i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat i el turisme sostenible.

A més, s’hi han incorporat nous serveis de mobilitat sostenible com aparcaments per a bicicletes i porta bicis, s’instal·laran punts de càrrega i autoreparació per a bicis i comptadors, i s’han desenvolupat aplicacions que permeten organitzar els viatges transfronterers i consultar les opcions de transport.

Els alumnes de Gestió de Càmpings acaben el curs

Aquest mes ha finalitzat la novena edició de l’assignatura universitària “Gestió de Càmpings” a la Facultat de Turisme de la UdG. 35 alumnes d’11 països europeus han optat per aquest aprenentatge que imparteix l’ACG.

Al llarg de l’assignatura s’han impartit classes teòriques, ponències externes de l’empresa Suïssa CampingVision i una presentació detallada sobre l’avenç del futur Màster Internacional de Gestió Sostenible d’Allotjaments d’Aire Lliure que s’impartirà a Girona, Opatija (Croàcia) i Breda (Països Baixos). La creació d’aquest projecte acadèmica s’ha subvencionat via el programa Erasmus+ de la UE.

DropCampers col·laboraamb el nou contingut de l’ACG

L’empresa catalana de caravanes sostenibles, DropCampers, ha col·laborat amb la creació del nou contingut audiovisual de l’ACG per les xarxes socials i promocions digitals 2023. DropCampers han cedit un vehicle que va participar en el rodatge que es va realitzar el passat 21-22 de maig.
Com a empresa de mentalitat sostenible, busquen constantment noves maneres de cuidar el medi ambient i minimitzar la nostra pròpia petjada global. El vehicle DropLand CrossOver amb tenda al sostre disposa de tots els conforts imaginables, en un format minicaravana.

Clica aquí, per a més informació de la Mini caravana overland DROPLAND de Drop Campers · BCN

Trobada entre el sector turístic i el departament d’interior per la campanya d’estiu

L’Associació de Càmpings de Girona es va reunir amb els diferents cossos operatius del departament d’interior (Bombers, Mossos, Agents Rurals i Protecció Civil), per tractar de la prevenció de riscos i d’emergències durant la campanya d’estiu. A les nostres comarques, els espais més sensibles al risc d’incendi coincideixen en les zones que acullen més turistes. Per aquest motiu, des del sector cal millorar la difusió de la informació de prevenció que reben els nostres visitants.

Per aquest motiu, s’ha fet arribar als càmpings un recull de consells preventius i material divulgatiu per sensibilitzar al visitant. També s’ha considerat la idea de poder fer unes reunions per zones (segons comissaria) entre el sector i els caps de comissaria o l’interlocutor amb la comunitat, per tal que s’informin els càmpings detalladament de totes les possibilitats dels seus programes d’atenció i seguretat al ciutadà. També serviran per traslladar-los les problemàtiques o inquietuds del sector.

Biotecnal impulsa la certificació Ecolabel

L’ACG treballa estretament amb l’empresa Biotecnal per la certificació dels processos interns en forma de certificacions de qualitat. La relació es va iniciar durant la pandèmia per poder certificar els plans de contingència de cada càmping, però ara aquesta certificació s’encamina cap a la gestió mediambiental.

Biotecnal certifica tota mena de segells de qualitat mediambiental com ISO 14001 o el nou EcoLabel impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, podeu contactar amb David Suñé via davidsune@biotecnal.com o trucant al 93 721 12 55 / 655 297 741.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!