Tornar enrere

31 de maig de 2023

Les notícies del mes de maig de 2023

ACSI Awards 2023

Els càmpings gironins  L’Àmfora i El Delfín Verde han estat premiats per la qualitat de les seves instal·lacions i pels serveis que ofereixen amb els prestigiosos ACSI Awards per la guia de càmpings Auto Camper Service Internacional. Els dos establiments han estat escollits en la segona edició d’aquests premis i les votacions es van produir a través dels diferents webs d’ACSI que acumulen anualment 60 milions de visites i inclouen informació sobre més de 9.500 càmpings.  

L’Àmfora és un càmping de quatre estrelles que ha estat premiat perquè disposa d’uns sanitaris de qualitat, moderns, nets i adaptats per a persones amb discapacitat. A més, han estat dissenyats amb criteris  de sostenibilitat: compten amb polsadors d’aigua per fer-ne un ús eficient, funcionen amb energia produïda per plaques solars i disposen d’un pati interior amb plantes autòctones per aprofitar la llum solar. 

I El Delfín Verde ha rebut el guardó perquè compta amb una innovadora instal·lació aquàtica adaptada a l’actual context climàtic que inclou diversos tobogans, piscines , coves i fins i tot un vaixell  per garantir la diversió de tota la família. 

A més, han obtingut una menció d’honor els càmpings Rodas, Salatà, Nautic Almatà, Laguna, Mas Nou, Les Medes, Empordà, Aquarius, La Ballena Alegre, Las Palmeras, Las Dunas, Illa Mateua, Eurocamping, Bella Terra i El Pinar.

L’ACG torna a engegar la campanya WeCare un any més!

Aquest mes de maig hem iniciat, un cop més, la campanya WeCare d’enguany.  

Aquesta iniciativa es basa en visites personalitzades a tots els càmpings associats per donar assessorament i informació i seguiment de les accions promogudes per l’ACG al llarg de l’any. En concret, es dona informació de les accions engegades, les línies d’assessorament obertes i totes les accions de promoció en marxa promogudes per l’entitat.  

Gràcies a Garatge Sala de Figueres, l’ACG compta amb un vehicle retolat amb el lema WeCare i green holidays, que permet desplaçar-se per la província sense emetre emissions, ja que és un cotxe 100% elèctric.  

Després de l’èxit de les anteriors campanyes promogudes des de l’ACG per donar resposta als dubtes que plantejava la situació pandèmica de les temporades 2020 i 2021, s’ha mantingut per donar resposta als associats més enllà dels dubtes sanitaris. 

Nou patrocinador a l’ACG: Viltec – Marconn

Aquest mes celebrem la incorporació de Viltec – Marconn com a nou patrocinador de l’ACG!  

Un servei intel·ligent pel subministrament d’aigua i llum per càmping que millora l’eficiència, el control i la optimització dels consums fomentant així la consciència ambiental dels seus usuaris.  

Les seves principals característiques son:  

 • Sistema d’avís a l’usuari dels consums excessius i desconnexions.
 • Recompte individualitzat d’aigua i electricitat. 
 • Fàcil manteniment amb accés tècnic 360º.  
 • Sistema de control i gestió remota.  
 • Control d’accés i connexió dels usuaris des d’oficina.
 • Serveis i prestacions d’1 a 6 usuaris. 
 • Punt de connexió Wi-Fi a cada torreta. 
 • Plataforma app i web per múltiples usuaris. 
 • Grau de protecció IP 66 IK. 
 • Facturació mensual directa o prepagament a través de la app.
 • Informació disponible en diversos idiomes.

Son torretes 100% sostenibles i ecològiques, fabricades amb materials lliures d’agents tòxics i 100% reciclats i reciclables. A més, el disseny de la torreta ofereix la possibilitat de reutilitzar tots els components en desús per ser reutilitzats en un nou producte i evitar el rebuig de materials.  

A més, tots els càmpings associats podran comptar amb un 10% de descompte el els seus productes. 

Dades de contacte: 

+ 34 628 617 733 

Info@marconn.net  

Reunió del president de l’ACG amb l’alcalde de Lloret de Mar i l’equip de Lloret Turisme

Aquest mes el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va reunir-se amb l’alcalde de Lloret de Mar i l’equip de Lloret Turisme, per posar fil a l’agulla amb els preparatius del congrés Girocamping PRO, que tindrà lloc el pròxim 28 de setembre al Teatre Municipal.  

La 5a edició del congrés especialitzat en el sector càmping arriba a La Selva, organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, i amb el suport del municipi i del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar. L’ocasió reunirà a representants de tots els sectors turístics amb un programa que inclourà ponències sobre diferents temes d’actualitat, l’entorn perfecte per conèixer nous productes y serveis pel sector i per crear sinergies.  

Més info: https://campingsingirona.com/es/girocamping-pro/  

Visita dels partners del projecte Campmaster al Càmping La Ballena Alegre

El dijous 11 de maig vam rebre la visita dels representants de les facultats de turisme de la Universitat de Rijeka, la Universitat de Girona i la Universitat de Ciències Aplicades de Breda a La Ballena Alegre Costa Brava, als qui els directors van poder oferir-los una visita per les instal·lacions i donar-los a conèixer tots els serveis que ofereixen. 

En acabar vam poder gaudir plegats d’un sopar al restaurant Oasis del mateix càmping, juntament amb el degà de la facultat de turisme de la Universitat de Girona, els directors de l’establiment i el president de la mateixa Associació de Càmpings de Girona.  

Amb ganes de rebre els primers estudiants, les preinscripcions segueixen obertes pels estudis del primer màster en gestió d’establiments a l’aire lliure.  

Més info: https://camping-master.eu/ 

Repsol renova un any més el conveni amb l’ACG!

El grup Repsol renova per cinquè any consecutiu el conveni de col·laboració l’Associació de Càmpings de Girona, que any rere any, demostra el seu compromís amb els càmping gironins, tot aportant solucions cada cop més sostenibles i adaptades a les necessitats dels campistes. Algunes d’aquestes són:  

 • Gas butà i propà 
 • Gasoil i calefacció 
 • Autoconsum  
 • Llum i gas natural 
 • Mobilitat elèctrica  
 • Comunitat Repsol HORECA sostenible  

A més dels serveis:  

 • Solify: estudi i instal·lació de plaques fotovoltaiques, més tramitació de la subvenció.  
 • Solmatch: pla perquè els càmpings en zones urbanes puguin comercialitzar el seu excés d’energia als veïns en els mesos amb més baix consum.  
 • Carregadors elèctrics: suport en la instal·lació de carregadors elèctrics i en la tramitació de la subvenció del pla MOVES III.  

Per altra banda, destaquem el suport de Repsol en la tramitació de subvencions de projectes energètics dels Fons Europeus Next Generation EU, fet que ens facilita la comprensió de les condicions de cada plec, amb més detall i consistència.  

Així doncs, des de l’Associació de Càmpings de Girona, celebrem la renovació d’aquest conveni i esperem que aquesta relació sigui igual o més fructífera que els últims anys, per ambdues parts.  

Podeu posar-vos en contacte amb el grup Repsol, dirigint-vos a Cristina Hernandez a través del seu correu electrònic: chernandezr@repsol.com

Expovacaciones 2023 a Bilbao

El primer cap de setmana de maig, l’ACG va assistir a la 43ena edició Expovacaciones 2023 de Bilbao, que va durar 3 dies, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu de Girona i juntament amb dos càmpings associats.   

La fira genèrica de turisme i destinació més important d’Euskadi va acollir més de 28.000 visitants, amb 180 expositors de diferents comunitats autònomes i 9 països estrangers com Japó, Portugal, Cuba o França. 

La valoració final ha estat positiva pels càmpings, ja que el client basc està molt interessat en el territori gironí i després de la pandèmia les ganes d’estar a l’aire lliure han augmentat exponencialment.

Què passa als càmpings gironins

Des de l’Associació de Càmpings de Girona creiem que els esdeveniments formen part d’un gran valor afegit pel visitant i destaca la seva importància dins dels càmpings. Per aquesta raó, s’ha decidit iniciar una zona web per tal de destacar els esdeveniments que realitzen els càmpings mensualment, per tal que quan el campista busqui la seva estada, també vegi diferents activitats a fer complementàries.  

Fes-li una ullada: https://campingsingirona.com/ca/2023/05/esdeveniments-2023/

Nou portal Costa Brava Pirineu de Girona

Des de l’Associació de Càmpings de Girona us volem presentar el nou web de la destinació Costa Brava Pirineu de Girona – www.costabrava.org.  

Podreu veure l’oferta dels càmpings gironins a l’apartat d’allotjaments a travel info. Us animem a conèixer-lo!

Sopar solidari del Cercle Empresarial de Girona per Astrid 21

La Fundació Síndrome de Down de Girona i Comarques ASTRID 21 treballa per millorar la qualitat de vida i les sortides professionals per persones amb discapacitat psíquica i diversitat funcional des de diferents àmbits de treball. Els fan formació, teràpia ocupacional per tal que tinguin una màxima integració social i els incorporen a la vida laboral, a més de fomentar-los la salut i potenciar-los l’autonomia.  

El passat 5 de maig, el Cercle Empresarial de Girona va organitzar el 2n sopar a favor de la fundació a l’Espai Hoteler Mas Solà. L’Associació de Càmpings de Girona, per tal de recolzar aquesta gran labor, va fer una donació a taula 0. A més aquest any se l’ha incorporat a la campanya de Càmping Solidari perquè els càmpings i els seus clients també puguin col·laborar-hi directament.  

Talking Hours: mercats emissors de turisme

El dia 11 de maig, l’ACG va assistir a les “Talking Hours” organitzada per l’Agència Catalana de Turisme. 

És important l’aprenentatge constant i el reciclatge de la informació per tal que tots els associats i associades puguin gaudir d’una informació coherent amb la realitat del turisme.  

Va ser una jornada molt enriquidora on les diverses direccions de cada sector feien un resum dels mètodes de compra i tendències en el turisme dels mercats.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!