Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de març 2021

Obertura d’alguns càmpings i relaxament de les restriccions de mobilitat

Els Càmpings de Girona valoren positivament la relaxació de les restriccions de mobilitat a dins dels municipis catalans, fet que ha animat les reserves de Setmana Santa. Malgrat tot, des del sector turístic se segueix insistint en la necessitat d’accelerar el ritme de vacunació, per tal de poder acollir clients estrangers i obrir la totalitat dels càmpings de la regió. A finals de març, es contempla que 29 càmpings gironins estiguin oberts, fet que suposa el 40% de l’oferta campista de la destinació. Per altra banda, la resta de càmpings seguiran tancats a l’espera de l’arribada de turistes internacionals. Malgrat que els accessos a Catalunya segueixen limitats, es comença a veure millores en les condicions de viatge dels turistes estrangers com l’obertura del mercat britànic a partir del 17 de maig o l’eliminació d’Espanya com a destinació perillosa per part del mercat alemany. Poden seguir l’actualitat de les restriccions de viatge a Catalunya, fent clic aquí.

Els Càmpings Solidaris recapten més de 6.000 € la temporada 2020

Els càmpings gironins han entregat 6.385 euros recollits durant la temporada passada en el marc de la campanya “càmping solidari”, una acció pionera en el sector que ha estat coordinada per l’empresa GAP Serveis Turístics. Els diners s’han entregat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a través de l’Associació Polseres Candela, perquè es destinin a la investigació del càncer infantil; a la Fundació Esclerosi Múltiple; i a la Marató per la Covid-19 de TV3. Podeu llegir la notícia sencera fent clic aquí.

Parking Costa Brava continua com a col·laborador

L’empresa Parking Costa Brava dedicada a l’emmagatzematge i estucatge de caravanes de campistes que s’allotgen a la zona de l’Empordà, ha decidit renovar un any més el seu contracte de col·laboració amb l’ACG. Valorem molt positivament la continuïtat d’aquesta empresa dedicada al sector càmping, per poder promocionar junts el nostre sector, sobretot en temps complicats com els actuals. Parking Costa Brava és una empresa referent d’emmagatzematge de caravanes de campistes de l’Alt Empordà i des de l’Associació es preveu generar contingut promocional pels càmpings, per tal que es pugui fer promoció dels seus serveis a través de les xarxes socials i butlletins comercials. Per més informació podeu consultar la seva pàgina web.

Els Càmpings de Girona podran vendre activitats amb Tiqets

Es planteja la possibilitat que els 73 càmpings associats a l’ACG puguin beneficiar-se de la plataforma de Tiqets per incrementar els seus ingressos a través de la venda d’entrades d’activitats d’oci i culturals a Catalunya. A la Costa Brava tenen productes molt interessants com l’exclusivitat de la comercialització dels 3 museus Dalí entre altres. El seu equip de producte segueix ampliant inventari a la zona de la mà del Patronat de Turisme i estan oberts a valorar la incorporació de nou producte al territori segons la demanda que obtinguin els càmpings.

Els campistes alemanys volen opcions de viatge flexibles

Dos estudis recents de l’ADAC, el reconegut automòbil club alemany, clarifiquen les intencions i el comportament del viatger alemany de cara al 2021, on es destaquen les ganes de viatjar, però amb una clara preferència per aquelles opcions que ofereixin flexibilitat en les reserves i bones condicions de cancel·lació. Podeu llegir el resum d’aquest estudi a Servicios-Turisticos Heinze Latzke

L’ACG col·labora amb l’IES Montgrí

Des de l’Institut Montgrí s’ofereix el cicle formatiu d’Activitats Comercials pel turisme, on els alumnes es formen per entrar al sector. Els estudis, se centren principalment en el comerç orientat al turisme, un sector de vital importància a la província.

És per això, que l’IES Montgrí col·labora amb diferents empreses adaptant l’aprenentatge de l’alumne a l’entorn empresarial i orientant-los durant les seves pràctiques. La modalitat de pràctiques pot ser tant en el marc de la Formació en Centres del Treball, o en la formació DUAL. La Formació en centres del treball és no retribuïda i consta de 416 hores de pràctiques. La formació DUAL és retribuïda en format beca o contracte i consta de 1000 hores de formació, aquesta si es pot portar a terme en període estival tant el Juliol com l’Agost. Els alumnes es formen per ocupar llocs de treball en l’àmbit del comerç com a venedors, orientadors comercials, teleoperadors de centre d’atenció telefònica, informació i atenció al client, caixers reposadors o tècnics en gestió d’estocs i magatzem.

L’Ajuntament de Begur engega una campanya informativa per als autocaravanistes de la zona

A causa de l’increment d’autocaravanes el passat estiu, l’ajuntament de Begur ha iniciat una campanya informativa per comunicar als usuaris d’autocaravanes sobre la d’inferència entre estacionar i acampar a la via publica a través d’un fulletó il·lustratiu i senyalització especial per tot el municipi. L’objectiu és recordar als usuaris que per poder acampar disposen de 2 càmpings al municipi que ofereixen tarifes de pernocta especials, per a aquells usuaris que només vulguin passar-hi la nit.

Energy Tools segueix sent l’assessor energètic de referència dels Càmpings de Girona

L’empresa olotina especialitzada en assessorament energètic, Energy Tools; aposta un any més pels càmpings gironins. Els canvis constants de tarifes elèctriques, l’aposta per les energies renovables o informació sobre les novetats legals als mercats energètics, són motiu per comptar amb un assessorament especialitzat per optimitzar al màxim els consums i la seva despesa derivada de l’electricitat. Des de fa tres anys, els càmpings gironins poden comptar amb l’acompanyament de Joan Castro (jcastro@energy-tools.net) i fer qualsevol pregunta en cas de dubte.

S.E.P Esport renova el seu compromís amb l’ACG

Ja estem més a prop d’iniciar aquesta temporada, S.E.P Esports Socorristas, vol estar al costat dels càmpings gironins, oferint la prestació professional dels serveis de socorrisme. A més, des del S.E.P s’ofereixen avantatges per ser associat de l’ACG, i d’aquesta manera gaudir de l’experiència en la gestió dels serveis de socorrisme amb l’única empresa especialitzada en socorrisme en piscines i parcs aquàtics. El S.E.P Esports, vol estar al costat de tots els associats i presentar els seus protocols, l’estructura organitzativa i obsequiar els càmpings amb un servei per la zona d’aigües a tots aquells que vulgui garantir la seguretat de les seves instal·lacions.

S.E.P Esports és Garantia de Qualitat Professional, per a qualsevol cosa podeu posar-vos en contacte amb: j.isern@sepesports.com – 620978271

L’ACG participa en la taula de recuperació econòmica Baix Empordà

A finals del mes de març, l’ACG va participar en una taula de debat organitzada pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb les diferents entitats i actors implicats al territori, que han estat afectats econòmicament per la pandèmia. El sector càmping té una presència significativa a la comarca del Baix Empordà i va traslladar la necessitat de més ajuts directes i la manca d’iniciatives municipals pel que fa a exoneració o ajornament de les taxes municipals.

L’ACG participa en la taula de recuperació econòmica Baix Empordà

Des de mitjans de 2018 s’han anat establint un seguit de Reglaments i Directives europees, que han entrat en vigor i s’han convertit en obligatòries sense que l’administració pública hagi explicat res al respecte, i això que planteja greus penalitzacions. A l’ACG hem estat esperant fins a l’últim moment per veure si el legislador espanyol actuava. Actualment, tenim sentències del Tribunal de Justícia de la Unió condemnant a Espanya pel retard en donar informació al respecte; això no obstant, cal ser responsables amb els drets digitals.

Per tal de superar aquesta situació s’ha creat una sèrie de petites càpsules de vídeo, d’uns deu minuts cada una, perquè còmodament puguin actualitzar coneixements i entendre sancions o conflictes posteriors. Tots ells els poden trobar al canal de YouTube “Sintoniza Europa” del nostre col·laborador Josep Jover.

També et pot interessar