Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de novembre 2020

Es presenta el primer estudi acadèmic del món autocaravanista

L’equip del Laboratori Multidisciplinari de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona, format pels investigadors Dr. Marc Grijalvo, Dr. Lluís Mundet, i el Sr. Jaume Marín; van presentar a començament del mes de novembre, les conclusions de l’estudi “Van Tourism in Covid Time”, el primer estudi acadèmic sobre el turisme d’autocaravanes en l’àmbit europeu. Mitjançant més de 400 entrevistes a la Costa Brava durant els mesos d’estiu, l’estudi presenta el perfil sociocultural i econòmic dels campistes que viatgen en allotjaments motoritzats. Segons l’estudi, el perfil predominant són famílies amb estudis universitaris i amb un poder adquisitiu alt que deixen una elevada despesa al territori. L’estudi també confirma, entre altres, que l’increment d’usuaris és una tendència a l’alça, i per aquesta raó celebrem que finalment s’ha donat seguretat jurídica a les àrees d’autocaravanes a través del Nou Reglament de Turisme publicat el passat agost. Podeu consultar l’estudi fent clic aquí.

Afectacions del confinament perimetral al sector càmping

A principis del mes de novembre, a causa de les males dades epidemiològiques i de l’elevat ritme de contagis de la Covid-19, des del Govern de la Generalitat es van adoptar mesures per frenar el ritme de contagis. Després d’una primera fase amb dures restriccions per al sector de l’hostaleria i la restauració; des del 23 de novembre es van aplicar noves mesures menys rígides gràcies a una lleugera baixada del ritme de contagis.

Malgrat l’alleugeriment de les restriccions, el sector càmping ha pogut seguir fent la seva activitat de forma molt limitada a causa del confinament municipal i la prohibició de desplaçaments establerta pels caps de setmana (s’inicia els divendres a les sis del matí i acaba dilluns a les 6 del matí) i el toc de queda a les deu de la nit, fet que desmotiva als campistes allotjar-se als càmpings durant els caps de setmana. Per altra banda, se segueix amb les restriccions establertes anteriorment. Segons fonts de la Generalitat, la data límit d’aquestes restriccions està establerta fins al sis de desembre. Podeu conèixer totes les restriccions aquí.

El Càmping el Llac se suma a l’Associació de Càmpings de Girona

A mitjans del mes de novembre, el Càmping el Llac es va sumar al projecte de l’Associació de Càmpings de Girona. Es tracta d’un càmping familiar fundat l’any 1973 que gaudeix d’un entorn privilegiat davant de l’Estany de Banyoles. Amb aquesta última incorporació, l’ACG compta amb un total de 73 càmpings. Benvinguts!

S’inicia l’assessorament en comunicació i màrqueting digital als càmpings de Girona

Aquest mes de novembre s’ha donat el tret de sortida, a l’acció d’assessorament en comunicació i màrqueting digital en col·laboració amb la consultora digital La Magnètica. L’objectiu d’aquesta acció és donar suport a tots aquells càmpings que estiguin interessats a millorar en algun aspecte del món digital i descobrir nous punts de millora en la seva comunicació i relació amb l’entorn digital.

L’ús de les Vies Verdes incrementa a causa de les restriccions de mobilitat

El consorci de les Vies Verdes de Girona, ha pogut detectar mitjançant l’ús de comptadors electrònics, un augment de l’ús de les Vies Verdes de les comarques gironines en els últims mesos de l’any. Aquest fet s’atorga a l’accessibilitat d’aquest tipus de vies tant a senderistes com ciclistes i a una necessitat de desplaçar-se en entorns més propers a causa de les restriccions de mobilitat.

El GAP Serveis Turístics torna amb noves propostes

El GAP Serveis Turístics, patrocinador i partner de l’Associació de Càmpings de Girona, amplia la seva cartera de serveis oferint nous productes a la seva secció Safe&Clean que van estrenar l’any passat. Dins aquesta secció, podreu trobar tallers de manualitats de pintar i decorar mascaretes. Al mateix temps, podreu comprar mascaretes personalitzades, dosificadors de gel hidroalcohòlic o túnels de desinfecció de nebulosa. En adjunt trobareu la imatge d’aquesta promoció i si voleu més informació, podeu posar-vos en contacte directament amb el GAP o amb nosaltres.

Primeres propostes de projectes per reactivar l’economia

En les darreres reunions de PIMEC Turisme i la Comissió de Turisme i Serveis de Foment del Treball s’han debatut els primers esborranys de projectes catalans per presentar al Govern Central i posteriorment, poder-los finançar amb els ajuts europeus que s’atorguin per fer front a la crisi de la COVID-19. En primer lloc, s’han repassat les propostes incloses al pla de xoc per a la reactivació del sector turístic i s’ha analitzat el contingut del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social on s’han identificat com a punts imprescindibles abordar la reactivació del sector turístic pel seu impacte en l’economia i la creació de llocs de treball.

Es reprenen les classes sobre sector càmping al CETT

Aquest mes, s’han reprès les classes sobre el sector càmping al CETT amb dues sessions dobles, una en castellà i una altra en anglès, dirigida a una trentena d’alumnes internacionals del 2n Grau en Turisme de l’Escola Universitària CETT. Al llarg de les sessions, els alumnes han pogut conèixer telemàticament, les tendències i les novetats més destacades del sector càmping català. A la vegada que han pogut veure quin ha estat l’impacte de la Covid-19 en el sector.

Promoció especial del S.E.P Esports Socorristes

El S.E.P, proveïdor oficial dels serveis de socorrisme aquàtic de l’Associació de Càmpings de Girona, ha preparat una cartera de serveis amb ofertes exclusives per a tots aquells associats de l’ACG amb l’objectiu de fer costat als càmpings gironins després de les dificultades que el sector ha patit en els últims mesos a causa de la Covid-19. A més, aprofitat que l’any 2021 el S.E.P Esport Socorristes celebrar el seu desè aniversari de trajectòria. El S.E.P ja ha començat a preparar un projecte de serveis exclusius per als associats de l’ACG amb l’objectiu de fer costat i aportar el seu gra de sorra a la remuntada del sector càmping gironí. Per a conèixer més detalls, podeu demanar-nos informació o posar-vos en contacte directament amb el S.E.P aquí.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona es reinventa per incentivar l’activitat del sector turístic gironí

El passat dimarts 24 de Novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va celebrar la primera jornada Interclubs en format virtual. Al llarg de la jornada el centenar d’empreses turístiques membres dels clubs de producte del Patronat, van tenir l’oportunitat de conèixer el nou director de l’entitat, el Sr. Norbert Bes; i es va habilitar un espai virtual amb reunions ràpides de 10 minuts que van incentivar la realització de 500 reunions en una hora i mitja. Des de l’ACG celebrem aquest tipus d’iniciatives innovadores que ajuden a dinamitzar l’activitat del sector turístic gironí.

Defunció Marc Francesch

El passat dimarts 24 de Novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va celebrar la primera jornada Interclubs en format virtual. Al llarg de la jornada el centenar d’empreses turístiques membres dels clubs de producte del Patronat, van tenir l’oportunitat de conèixer el nou director de l’entitat, el Sr. Norbert Bes; i es va habilitar un espai virtual amb reunions ràpides de 10 minuts que van incentivar la realització de 500 reunions en una hora i mitja. Des de l’ACG celebrem aquest tipus d’iniciatives innovadores que ajuden a dinamitzar l’activitat del sector turístic gironí.

Defunció Josep Grau Font

Lamentem la pèrdua del Sr. Josep Grau Font a l’edat dels vuitanta-sis anys. El Sr. Grau va ser el fundador del càmping Mas Nou de Castelló d’Empúries i pare de l’actual tresorer de la nostra entitat, Narcís Grau. En nom de l’ACG volem donar les nostres més sinceres condolences a la família per aquesta trista pèrdua.

També et pot interessar