Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de novembre de 2021

Els Càmpings de Girona participen al CETT Montpeller

Els Càmpings de Girona participen al CETT Montpeller

Com cada any, a excepció del 2020; a principis del mes de novembre des l’ACG es va organitzar un autocar per poder visitar la fira professional del sector càmping més important del sud d’Europa: el Saló Professional dels equipaments de l’Hostaleria de Plein Air (SETT) de Montpeller, a França.

Així doncs, una quarantena de professionals dels càmpings gironins es van desplaçar fins al sud de França per conèixer les novetats del sector i atendre les activitats institucionals. Durant la jornada es va participar en l’esmorzar anual amb col·loqui a l’estand de Residences Trigano, patrocinador oficial de l’ACG. I posteriorment, es va assistir a un còctel institucional per als càmpings de la península Ibèrica a càrrec de la Federació de Càmpings de Llenguadoc Roussillon, l’amfitrió de l’esdeveniment.

Tota l’expedició va ser patrocinada pel partner de l’Associació, Staff Piscines; els quals van facilitar el servei d’autobús i un espai de networking al seu estand.

Els càmpings 4 estrelles no entren a la nova categoria de la taxa turística

Finalment es confirma la negativa al canvi de categoria a l’Impost a l’Estada en Establiments Turístics (taxa turística) per als càmpings de 4 estrelles, tal com havia comunicat el dia 2 d’octubre la Direcció General de Tributs i Joc a través de correu postal.

Després de demostrar a la Direcció General de Tributs que hotels i càmpings no són equiparables, i després d’aquesta haver traslladat la darrera potestat a la Direcció General de Turisme; finalment s’ha rebut la resolució definitiva sobre l’aplicació d’aquesta taxa per als càmpings de 4 estrelles. Així doncs, l’Impost a l’Estada en Establiments Turístics per a la categoria dels càmpings de 4 estrelles es mantindrà a 0,60 €+IVA, com a la resta de categories de càmpings.

S’avança un avantprojecte de la nova llei de turisme

Aquest mes de novembre, la directora general de turisme ha anunciat la memòria preliminar de l’avantprojecte per a una nova llei de turisme i ha cridat a la participació pública per fer-la realitat.

Aquest nou projecte de llei, substituiria la Llei 13/2002, de 21 de juny, de turisme de Catalunya i té per objectiu els punts següents:

  • Revisar el rang normatiu i incloure-hi més criteris per a la planificació turística.
  • Garantir el desenvolupament sostenible de l’activitat turística.
  • Recuperar el sector de la crisi de la Covid-19 i revisar el model de governança de l’activitat

L’ACG participa a la valoració de la temporada turística 2021 de la Taula gironina de Turisme

A mitjans del mes de novembre, des de l’Associació de Càmpings de Girona, vam participar en la roda de premsa de la Taula gironina de Turisme, conjuntament a altres membres i entitats, on vam tenir l’oportunitat de fer una valoració conjunta de la temporada i de debatre les perspectives de futur del sector turístic gironí. Temes com la fidelització del turista de proximitat, la recuperació dels mercats estrangers i la normalització del turisme després de la crisi de la Covid-19, van ser temes clau al llarg de tota la jornada.

Podeu reviure tota la roda de premsa al següent vídeo:

L’ACG assisteix al congrés dels Càmpings d’Espanya

A la passada edició del Girocamping PRO 2021, es va comptar amb la presència d’una delegació de representants de la Federació Espanyola de Càmpings i aquest mes, s’ha tornat el gest de cordialitat, fent acte de presència al seu congrés professional a Màlaga. Un congrés de dos dies a la capital, que incloïa una visita al Càmping Cabopino de Marbella i un sopar de gala amb entrega de premis, on es van atorgar 9 guardons de diferents categories. De la participació en aquest congrés, es destaca sobretot, el bon ambient professional nacionalment i el bon nivell de professionalització del sector càmping espanyol.

El Grupo 3 Estrellas rep el premi d’allotjament més original a la Gala dels Càmpings d’Espanya

En el marc de la Gala dels Càmpings d’Espanya es van atorgar 9 guardons de diverses categories, entre les quals hi havia: El Millor càmping de platja, Millor càmping de muntanya, Allotjament més original, Millor càmping obert tot l’any, Càmping amb encant , càmping més familiar, millor entorn natural, millor càmping interior i millor restaurant. Des de l’Associació de Càmpings de Girona, felicitem tots els càmpings premiats, però en exclusiva el grup català 3 Estrellas, que compta amb un càmping a la Costa Brava, i que va rebre el guardó d’Allotjament més original.

El Caravan Salon Düsseldorf escull Girona

L’Esdeveniment de venda de vehicles de càmping més gran del món, Caravan Salon Düsseldor, ha escollit la província de Girona per presentar-se davant la premsa. Cada any trien una destinació campista a tot Europa per presentar el seu esdeveniment i després d’un primer intent el 2020 s’ha pogut recuperar la candidatura per al 2022.

Així, L’acció mediàtica consistirà en un viatge de premsa amb 26 periodistes alemanys que viatjaran pels càmpings de Girona amb 18 autocaravanes i finalment s’oferirà una roda de premsa per presentar la fira als mitjans alemanys.

Durant el viatge els periodistes participaran en tota mena d’activitats turístiques i s’allotjaran a càmpings gironins perquè puguin conèixer l’oferta de primera mà. L’acció serà coorganitzada entre l’Associació de Càmpings de Girona, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

La FCC i ABM Consulting col·laboren per determinar riscos als càmpings

Amb l’exposició pública del tercer cicle de planificació del Pla de Gestió del districte de la conca fluvial de Catalunya i la recentment publicada instrucció de la Direcció General de Protecció Civil sobre l’elaboració d’informes d’avaluació tècnica a Càmpings en zones inundables, tornem a tenir el risc d’inundabilitat sobre la taula.

Per una avaluació correcta de l’impacte d’aquestes 2 normatives, s’ha establert una col·laboració entre la Federació Catalana de Càmpings i la consultoria ABM Consulting. Des del sector càmping, som els principals interessats a gestionar el risc d’inundabilitat i, per tant, hem volgut estudiar cas per cas, com afecten aquestes noves reglamentacions imposades per l’administració pública catalana.

L’enginyeria experta en gestió d’aigües, ABM Consulting, ha elaborat un mapa interactiu per visualitzar cada càmping en detall i determinar el grau d’afectació. A més, s’ha redactat un informe global amb les estadístiques dels afectats per les normatives per poder mesurar l’abast de l’afectació a escala de tot el territori català i a nivell comarcal.

Reunió entre la Federació Catalana de Càmpings i l’Agència Catalana de l’Aigua

El passat 19 de novembre es van reunir la gerent de l’ACA, Sra. Mar Leon i el director de l’àrea de gestió territorial, Sr. Diego Moxò; amb representants de la Federació Catalana de Càmpings per traslladar-los les principals problemàtiques relacionades amb aquesta empresa.

La duplicació de competències en la gestió de risc d’inundabilitat entre l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Protecció Civil i la Direcció General d’Urbanisme; comporta una confusió als empresaris i alenteix els tràmits administratius. Durant la trobada, els responsables de l’ACA van reconèixer la confusió que pot comportar la cruïlla d’administracions i la lentitud en l’execució d’alguns tràmits. Des de l’entitat, prometen bona voluntat per superar aquests problemes i treballaran per agilitzar tots els tràmits.

Costa Brava millor destinació nacional

Des de l’Associació de Càmpings de Girona, conjuntament a la resta d’agents del sector turístic gironí, estem d’enhorabona. La prestigiosa revista turística Conde Nast Traveler, va atorgar el guardó de “Millor destinació nacional” a la Costa Brava, durant la gala de lliurament dels Premis Conde Nast Traveler 2021.

Un gran reconeixement per a tot el sector i a l’entorn privilegiat on tenim la sort de poder treballar. Felicitats a tothom!

Trobada col·loqui amb el conseller Giró

A finals del mes de novembre, va tenir lloc una trobada entre empresaris gironins i el conseller d’Economia i Hisenda, Sr. Jaume Giró. La trobada va ser organitzada per la patronal gironina, i els empresaris van poder manifestar les seves preocupacions i inquietuds respecte als nous pressupostos i la llei d’acompanyament d’aquests pressupostos.

Webinar de l’Oficina per la Transició Energètica

Des de la Diputació de Girona i de diferents consells comarcals, s’han impulsat múltiples oficines per a la Transició Energètica, per assessorar i guiar empreses en la transició energètica.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona es va sondejar l’interès entre els seus associats per aquest servei i ràpidament es va acordar un seminari en línia, per poder contactar els càmpings interessats en l’oficina de transició energètica.

Així, el 10 de novembre passat, una quinzena de càmpings es van connectar per conèixer els serveis d’assessorament d’aquesta nova oficina, liderada per Pep Pujol. Des de l’entitat, es treballa per reclamar projectes avançats i d’inversions respecte a eficiència energètica, per poder incloure’ls i presentar múltiples convocatòries d’ajudes i subvencions que es van obrint escalonadament per a aquesta finalitat.

També et pot interessar