Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de novembre de 2022

Miquel Gotanegra, reelegit president de la Federació Catalana de Càmpings

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha estat reelegit per tercera vegada consecutiva com a president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC) en les eleccions celebrades durant l’assemblea general de l’entitat, que es va celebrar al càmping Prades Park a Prades, Tarragona.  

L’acte va comptar amb l’assistència de la Directora General de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, i l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas.  

La FCC ja representa a més de 300 establiments. Els càmpings federats sumen 226.858 places (el 83,5% del total), amb 11.164 llocs de feina (el 82,6% de tot el sector). Miquel Gotanegra està al davant de l’entitat des d’octubre de 2014. La nova junta directiva està integrada per: Mireia Sans (presidenta de l’Associació de Càmpings de Tarragona) en el càrrec de vicepresidenta primera; Albert Casas (president de l’Associació de Càmpings de Barcelona), com a vicepresident segon i tresorer; Cel Feliu (presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida), com a vicepresidenta tercera i secretaria; i Josep Sans (president de l’Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català), com a vicepresident quart.

Bon temps i ocupacions del 75% pel pont de Tots Sants 2022

Encara que molts càmpings gironins ja han finalitzat la temporada i han tancat les portes fins al 2023, pel pont de Tots Sants, un 35% dels càmpings de l’ACG encara estaven en funcionament i van registrar una ocupació del 75% amb perfils de clients molt variats. 

Els càmpings gironins, fora de temporada alta, tenen una base àmplia de clients sèniors estrangers procedents d’Alemanya, Regne Unit, Holanda i Bèlgica; que durant aquests dies, van complementar l’ocupació amb els clients de proximitat. Així doncs, durant el mes de novembre s’ha pogut constatar que s’avança en la desestacionalització, amb molts clients de caps de setmana que han aprofitat per escapar de la ciutat i fer activitats al territori i l’aire lliure.

Top 100 PINCAMP

10 càmpings de l’ACG estan al rànquing “TOP 100 dels càmpings més populars d’Alemanya i Europa” segons els usuaris de PINCAMP d’ADAC, i ocupant gairebé la meitat del “TOP 25 dels càmpings més buscats d’Espanya”. Els càmpings que hi apareixen són: 

  • Camping Las Dunas 
  • Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava 
  • Camping Àmfora 
  • Camping Sea Green Cala Llevadó  
  • El Delfín Verde Costa Brava Resort 
  • Camping Treumal 
  • Nautic Almatà Camping & Caravaning 
  • Camping Tres Estrellas Costa Brava  
  • Camping Playa Brava  

La selecció dels càmpings que ocupen aquests rànquings s’ha fet tenint en compte el comportament dels usuaris a la pàgina web de PINCAMP. 
 
Des de l’ACG felicitem a tots els càmpings gironins per aquest merescut reconeixement, que de nou, posiciona l’oferta campista de la Costa Brava i els Pirineus com una de les més rellevants al panorama internacional. 

Parlem del nostre patrocinador: SEP Esports

SEP Esports ja està coordinant la temporada 2023! 

A causa de la falta de professionals que ha tingut el sector aquest any, la nostra proveïdora oficial de socorrisme està fent una tasca intensiva per recuperar el personal que, a causa de la COVID, ha sortit del sector i que torni a confiar en el fet que, els nostres càmpings ja estan funcionant a ple rendiment i tornem a ser un referent, on els necessitem a tots novament amb nosaltres. 

SEP Esports ha iniciat conveni amb moltes escoles de formació de socorrisme aquàtic per poder donar un servei professional i poder arribar a tots als associats i garantir que la formació és de qualitat i ajustada a les necessitats dels càmpings de Catalunya. 

Us esperen aquesta temporada amb més força que mai i amb uns professionals amb experiència i amb una formació de la màxima qualitat i exigència.

Visita i còctel institucional al SETT de Montpellier 2022

Un any més els càmpings de Girona han visitat el SETT, el saló líder europeu d’equipaments per càmpings i resorts, celebrat del 8 al 10 de novembre a Montpellier. Des de l’Associació de Càmpings de Girona es va organitzar un autobús per a traslladar els professionals de càmpings gironins a visitar a el congrés i a participar, com és habitual, al còctel-degustació de productes gastronòmics francesos organitzat per la Fédération de l’Hôtellerie de Plein Air Languedoc-Roussillon. L’autobús va ser patrocinat per Staff Piscines, patrocinador de l’ACG, juntament amb Dubois

Staff Piscines és una empresa familiar amb més de 30 anys d’experiència dedicats a la construcció de tota mena de piscines, zones wellness i vestuaris d’alta qualitat. Ofereixen serveis personalitzats i un equip de professionals qualificats per executar projectes a escala nacional i internacional. 

Podeu posar-vos en contacte amb ells escrivint a: staff@staff.es  

Entrega solidària del Càmping Illa Mateua Resort a Caritas

El 28 de novembre ha tingut lloc l’acte d’entrega solidària de l’Illa Mateua Càmping Resort a Càritas Diocesana de l’Escala, a qui un any més van fer una donació de 20.000€. 

A l’esdeveniment hi va assistir el president de l’ACG, Miquel Gotanegra, que va dedicar unes paraules d’agraïment i felicitació al càmping per aquesta gran iniciativa solidària que tant serveix per ajudar a les persones que més ho necessiten amb assistència, desenvolupament i servei social. També va aprofitar per agrair la gran tasca i compromís de l’equip de l’Illa Mateua, qui s’encarrega que el càmping continuï oferint un servei excel·lent als campistes que arriben cada any a la nostra destinació i fan possible que continuem treballant com ho fem.

Assistència al Congrés de Campings España a Gijón

El 15 i 16 de novembre, vam assistir al Congreso Nacional de Campings organitzat per la Federación Española de Campings (FEEC), que es va celebrar a la ciutat asturiana de Gijón.  

L’ocasió va reunir centenars d’empresaris i directors de càmping de tot el país per conèixer les últimes tendències del món del càmping a través de debats i ponències molt interessants.  

També es va habilitar un espai d’exposició per proveïdors, amb qui vam poder fer networking tant com amb altres professionals del sector.

Intervenció a la classe “les 7 ecologies de l’arquitectura” al Grau d’Arquitectura de la UdG

L’Associació de Càmpings de Girona i Tematic Arquitectura, van impartir conjuntament una sessió formativa a l’assignatura optativa “les 7 ecologies de l’arquitectura” a estudiants del Grau d’Arquitectura de la Universitat de Girona.  

Durant la sessió els estudiants van poder conèixer els diferents arquetips d’habitatges i van aproximar-se al model dels càmpings gironins, una arquitectura que gràcies a la innovació i els avenços tecnològics, és cada vegada més responsable amb el medi ambient, el seu entorn i que procura per la integració al paisatge. 

Tematic Arquitectura és patrocinador i partner de l’ACG en projectes d’arquitectura, i ofereix assessorament personalitzat a tots els càmpings associats que ho necessitin. 

Podeu posar-vos en contacte amb ells escrivint a: info@tematicarquitectura.com 

Visita dels càmpings de Galicia als càmpings gironins 

Aquest mes de novembre, alguns companys de Campings de Galicia van estar fent un viatge de benchmark visitant els càmpings de Girona i la destinació.  

Des de l’ACG els vam ajudar a organitzar la seva estada i acompanyar durant el viatge. Aquests dies van poder visitar el Camping & Bungalow Salatà, el Càmping Les Medes i el Bassegoda Park. També van estar al celler La Vinyeta, tastant els seus vins DO Empordà i els productes de la mateixa finca.  

És un plaer que els nostres col·legues i amics d’arreu vinguin a visitar-nos! Esperem poder tornar-vos la visita ben aviat! 

Llagosnet i Promocions Turístiques Meybru (Camping & Bungalows Valldaro i Interpals) reben el reconeixement com a “Empresa Socialment Responsable del Baix Empordà”

El passat 10 de novembre, el nostre patrocinador oficial Llagosnet i el nostres associats Camping & Bungalows Valldaro i Interpals, van recollir el diploma que reconeix la seva empresa com “Empresa Socialment Responsable del Baix Empordà”, formant part de les 26 empreses que, en aquesta edició, han estat reconegudes públicament pel seu compromís amb l’ocupació de qualitat. 
 
Els aspectes valorats són: el foment de bones pràctiques relacionades amb la contractació de persones vulnerables, el benestar de les persones treballadores a les empreses, la col·laboració amb entitats socials i la contribució a la sostenibilitat entre altres criteris. 

Des de l’ACG volem felicitar-los als dos per aquest reconeixement i agrair al Consell Comarcal del Baix Empordà aquesta iniciativa.  

Més info: https://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2022/11/11/premi-empreses-socialment-responsables-baix-78410670.html  

6 càmpings gironins a la ADAC Superplätze 2023

Aquest mes hem rebut un nou reconeixement internacional per als àmpings de Girona, on 6 d’ells han estat reconeguts amb la màxima classificació de l’ADAC, les 5 estrelles per aparèixer a la prestigiosa Superplätze der Campingsaison 2023. 

Els càmpings guardonats han estat:  

  • Camping Les Medes 
  • El Delfín Verde Costa Brava Resort 
  • Camping Aquarius  
  • Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava  
  • Camping Las Dunas  
  • Camping Àmfora  

Des de l’Associació de Càmpings de Girona felicitem a tots els càmpings reconeguts i a tot el sector que amb treball i esforç, posiciona la Costa Brava i el Pirineu com una destinació campista de referència a escala europea. Molt contents, un any més!

També et pot interessar