Tornar enrere

2 d'octubre de 2020

Les notícies del mes de setembre 2020

Una temporada sense precedents, molt curta i complicada

A l’espera d’obtenir les dades finals del mes de setembre, des de l’ACG se celebra l’escassa presència de casos greus relacionats amb la pandèmia de la COVID-19 a les instal·lacions dels càmpings gironins, i s’agraeix l’esforç als càmpings, col·laboradors i clients en la correcta aplicació dels protocols sanitaris.

Malgrat tot, la pandèmia ha fet d’aquesta una temporada sense precedents, curta i complicada. La pitjor part se l’han endut els càmpings de la zona costanera, que han vist caure els nivells d’ocupació per culpa de la poca arribada de campistes estrangers. Per altra banda, els càmpings situats al Pirineu i a les comarques d’interior, tot i notar els efectes de la pandèmia, han pogut mantenir una ocupació més estable gràcies a l’afluència del turisme nacional que ha buscat destinacions amb menys densitat de població.

Així doncs, tenint en compte que en una situació de normalitat el turista estranger representa el 80% de l’ocupació dels càmpings de la Costa Brava, que aquest any el confinament va obligar els càmpings a obrir tres mesos després de l’habitual i que un 20 per cent dels establiments han avançat el seu tancament per falta de reserves; l’estiu 2020 no ha estat fàcil pels càmpings gironins, tot i això, han tirat endavant una temporada atípica i plena de reptes. Llegir notícia sencera.

L’ACG col·labora amb Mifas per impulsar el turisme accessible

L’ACG ha signat un conveni amb el Grup Mifas per desenvolupar iniciatives de col·laboració en l’àmbit de l’accessibilitat turística. Aquesta, és una nova aliança per seguir impulsant el turisme accessible als càmpings gironins, seguint les directrius que marca la política turística inclusiva que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta col·laboració és la creació d’un segell que acrediti als càmpings gironins com a allotjaments aptes per al segment de turisme accessible.

Al mateix temps, amb aquest segell es vol donar visibilitat a algunes iniciatives ja empreses pel sector càmping gironí com la disponibilitat de cadires amfíbies, grues per accedir a les piscines, entre d’altres. Els requisits per obtenir el segell seran validats per usuaris de MIFAS. Amb aquesta iniciativa l’Associació vol arribar directament al col·lectiu mitjançant línies de promoció específiques de turisme accessible i inclusiu marcades pel Patronat i de l’Agència Catalana de Turisme.

Presentació del llibre “Arquitecturas del Turismo Informal” 

El passat, dimecres 9 de setembre, es va presentar el llibre «Arquitecturas del turismo informal. El camping como modelo de ocupación temporal en el paisaje litoral de Catalunya » amb els doctors Xavier Martin Tost i Anna Martínez Duran. Aquest llibre és fruit de la tesi doctoral dels dos autors, i planteja una reflexió sobre els elements que conformen els càmpings: paisatge, arquitectura i turisme. A més d’explicar la naturalesa dels càmpings, argumenta l’impacte positiu d’aquest tipus d’allotjament sobre el litoral català, en la preservació d’espais naturals i el model de turisme sostenible que proposa el turisme de càmpings.

L’edició del llibre ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de La Salle -Universitat Ramon Llull i la Federació Catalana de Càmpings que hi va col·laborar amb l’objectiu de donar suport a estudis que projectin llum a les aportacions positives dels càmpings al territori.

5 càmpings gironins entre els 10 millors d’Espanya

Com cada any, la prestigiosa revista Caravaning ha publicat la llista dels deu millors càmpings de l’Estat Espanyol, agafant com a referència les opinions de les principals guies i portals com Eurocampings (ACSI), Zoover, Camping.info, Google i Facebook. Aquest any, els càmpings gironins hi tenen una forta presència i s’hi troben presents el Càmping Aquarius (1a posició), Càmping Les Medes (2a posició), Càmping L’Àmfora (3a posició), Càmping La Ballena Alegre (4a posició) i el Càmping Las Dunas (8a posició).

Gràfiques Alzamora referma el seu suport al sector càmping

L’impremta Gràfiques Alzamora, segueix un any més com a proveïdor de confiança del sector càmping gironí. Ara més que mai, volem agraïm el suport dels nostres col·laboradors i celebrem poder comptar amb el seu suport una altra temporada.

L’ACG imparteix la primera classe universitària del curs

Aquest mes de setembre, l’Associació de Càmpings de Girona ha reprès les classes impartides al 4t curs del Grau de Turisme de la Universitat de Girona, amb l’optativa de “Direcció d’allotjaments turístics”, on el gerent de l’ACG hi col·labora per 7è any consecutiu explicant als estudiants, la promoció turística del sector càmping. Pel que fa a l’assignatura, aquesta està formada per diversos empresaris del sector turístic, que expliquen les modalitats existents en la direcció d’allotjaments, des del punt de vista de cada sector turístic.

Primeres propostes de projectes per reactivar l’economia

En les darreres reunions de PIMEC Turisme i la Comissió de Turisme i Serveis de Foment del Treball s’han debatut els primers esborranys de projectes catalans per presentar al Govern Central i posteriorment, poder-los finançar amb els ajuts europeus que s’atorguin per fer front a la crisi de la COVID-19. En primer lloc, s’han repassat les propostes incloses al pla de xoc per a la reactivació del sector turístic i s’ha analitzat el contingut del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social on s’han identificat com a punts imprescindibles abordar la reactivació del sector turístic pel seu impacte en l’economia i la creació de llocs de treball.

L’ACG participa en un webinar per debatre els reptes i oportunitats del turisme accessible

El passat 18 de setembre, l’Associació de Càmpings de Girona va participar com entitat convidada en un webinar de la Diputació de Tarragona per reflexionar i debatre entorn dels reptes i oportunitats que planteja el turisme inclusiu, tant pels agents públics com privats de les destinacions turístiques. L’ACG va assistir com a convidada al cicle de presentacions per ser una referència en el sector, per les iniciatives impulsades en l’àmbit del turisme inclusiu i pel reconeixement que li atorga el Premi de Turisme Responsable 2019 de la Generalitat de Catalunya.

Anar de càmping és positiu per la salut familiar

Diversos estudis demostren que estar envoltats de natura és positiu per a la salut de tots els membres de la família. I és que els càmpings són un lloc ideal perquè petits i grans puguin gaudir d’entorns naturals excepcionals, on poder passar els dies sense preocupar-se pel transit de les ciutats i on els més petits poden créixer i gaudir amb tranquil·litat. Com explica la Societat de Psiquiatria Infantil de l’Associació Espanyola de Pediatria, l’autoestima és molt important pel bon desenvolupament dels infants i els càmpings proporcionen un entorn idíl·lic per ajudar en aquest aprenentatge. Es poden trobar altres estudis com el que va dur a terme Camping and Caravanning Club britànic l’any 2006, on demostren que el 33% dels infants són més feliços quan van de càmping i un 64% dels adults deien que portar els seus fills de càmping millorava les seves capacitats cognitives i socials. Altres aportacions dels càmpings a la salut familiar, és la desconnexió tecnològica, el contacte diari amb la natura i el sol, la socialització en un entorn multicultural i el fet de guanyar temps de qualitat per passar en família.

L’ACT llança una ruta circular per donar a conèixer els atractius de Catalunya

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, ha creat un itinerari per descobrir i gaudir de Catalunya de nord a sud i d’oest a est en dies alterns. Aquesta proposta anunciada aquest mes de setembre, inclourà diversos punts de vista des de l’àmbit cultural, natural i enogastronòmic. Al mateix temps, s’aprofitarà per donar a conèixer noves experiències menys conegudes. En total, el ‘Grand Tour de Catalunya’ oferirà més de 400 propostes d’activitats repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú podrà fer al seu ritme.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona repara els estralls causats pel temporal Glòria

S’informa que el Consorci de les Vies Verdes de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona, estan duent a terme les obres de reparació dels estralls causats pel temporal Glòria que va deixar molts trams malmesos i perillosos per la circulació de persones. És per això que s’ha invertit un total d’1.150.000 euros per dur a terme les obres i actuacions de millora necessàries del ferm, neteges de vorals, reconstruccions de camins i la construcció d’una nova passera.

Dibosch segueix innovant amb productes de neteja pel sector turístic

L’empresa distribuïdora de productes de neteja Dibosch, segueix innovant en el seu catàleg de productes destinats a mantenir la higiene d’espais turístics, oferint nous productes com la pistola polvoritzadora ideal per a la desinfecció d’espais concorreguts.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!