Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de setembre de 2022

4ª edició del Girocamping PRO

La 4ª edició del Girocamping PRO, el congrés de referència del turisme a les comarques gironines i del càmping a Catalunya, es va celebrar al Teatre Municipal el Jardí de Figueres, i va constatar la necessitat de potenciar la sostenibilitat en el sector com a via per a fer front a la crisi energètica. La trobada, organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona, va reunir experts de primer nivell per analitzar els reptes de present i futur del sector en aquest context i per oferir eines i estratègies perquè els càmpings puguin ser cada vegada més sostenibles. Hi van assistir més de 300 professionals del sector turístic i una vintena d’empreses amb espais per dur a terme activitats de networking.

La 8a Nit dels Càmpings Gironins: premi Jaume Genover i Roig i premi Girocamping

La 8a Nit dels Càmpings Gironins, va posar punt final al Girocamping PRO 2022. Al sopar de gala, van participar-hi prop de 130 professionals del sector càmping, que van poder gaudir de la gastronomia del Castell de Peralada.

El 8è premi Jaume Genover i Roig de l’Associació de Càmpings de Girona es va atorgar a Josep Maria Cabeza, que va morir recentment i que durant molts anys ha estat propietari del càmping Treumal de Calonge. El premi se li va atorgar per reconèixer la seva trajectòria professional, la seva implicació per posicionar els càmpings al món i per la seva implicació constant amb l’ACG. Mitjançant els viatges a les fires internacionals, Josep Maria Cabeza va mantenir des dels inicis, molts vincles amb l’associació i sempre participava en les juntes i col·laborava amb l’entitat. La junta directiva i tots els membres de l’Associació de Càmpings de Girona volem expressar, el condol i el més sincer escalf a la família Cabeza i recordar el seu paper important al sector.

Per altra banda, la periodista Imma Bosch va ser guardonada amb el 1r premi Girocamping, que reconeix la seva trajectòria professional de suport al sector.

Balanç de temporada: els càmpings gironins tanquen un bon estiu amb ocupacions de fins al 90%

L’ACG valora aquest estiu de “bona temporada turística”, després de dos anys molt difícils degut a la pandèmia. “Les ocupacions van arribar de mitjana a percentatges semblants als anys 2018 i 2019, i s’han situat entre el 70 i 75% en juliol, i entre un 85% i un 95% a l’agost. “La temporada baixa també té un pes molt important per al sector i es preveu que aquest any sigui bona, sempre i quan la climatologia sigui favorable”, destaca el president Miquel Gotanegra. Quan acabi l’any, l’entitat farà una valoració global. L’ACG destaca que a banda de la bona ocupació, i de la mateixa manera que passa a la resta de sectors econòmics, els càmpings estan afectats pel context global de puja dels costos energètics i d’escalada de preus generals, fet que pot condicionar els resultats.

Fòrum internacional: reptes de futur del sector càmping

Al congrés Girocamping PRO 2022, es va celebrar el Fòrum Internacional amb representants de les principals organitzacions europees del sector: Uwe Frers, director general de l’ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club); Erik Spliet, representant de l’ANWB (Royal Dutch Touring Club); i Frank Jakobs, directiu d’ACSI (Auto Camper Service International) van reflexionar sobre els reptes de present i futur dels càmpings. Amb un debat moderat pel Dr. Jaume Marín, professor i consultor turístic i la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech.

Els ponents van assenyalar que la sostenibilitat en el sector del càmping és essencial per al planeta i per reduir els costos de l’energia. També van assegurar que la demanda d’oferta d’allotjament sostenible cada vegada va a més, sobretot per part dels joves. A més, de considerar que el turista també ha de ser responsable de la sostenibilitat i que els governs han d’aplicar polítiques per promoure-la i van recomanar que el sector apliqui estratègies per motivar als clients a ser més responsables des del punt de vista ambiental i que cal potenciar la digitalització.

Presentació oficial del primer Màster Europeu en Gestió Sostenible de Càmpings i Resorts

Al congrés Girocamping PRO 2022, es va celebrar la presentació oficial del Campmaster, el primer Màster Europeu en Gestió Sostenible de Càmpings i Resorts, en el qual va participar l’Associació de Càmpings de Girona i que referma el lideratge dels càmpings gironins en la promoció i les accions relacionades amb la sostenibilitat del sector.

Campmaster és un projecte impulsat conjuntament amb la Universitat de Rijeka, la Universitat de Girona i la Universitat de Ciències Aplicades de Breda (Països Baixos), figurant com a partners també The Leading Camping & Caravaning Parks of Europe, la Unió Nacional de Càmpings de Croàcia i l’Associació de Càmpings de Girona.

5 càmpings gironins entre el Top 10 de millors càmpings d’Espanya

L’editorial Motorpresse Stuttgart, revista i portal CARAVANING, cada any elabora un ranking amb els 10 millors càmpings de cada país. Enguany, al top 10 càmpings d’Espanya hi trobem:

Nº1 Càmping Les Medes
Nº2 Camping Aquarius
Nº3 Camping Las Dunas
Nº4 Càmping L’Àmfora
Nº6 Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava

Des de l’Associació de Càmpings de Girona felicitem a tots els càmpings seleccionats i a tots els de la demarcació pel treball i l’esforç que posiciona Girona, com la destinació campista per excel·lència a Europa.

Press trip de la revista Camping Life als càmpings gironins

La revista holandesa Camping Life, va viatjar a la Costa Brava per conèixer els càmpings i l’oferta de natura i turisme actiu de la destinació. Aquest press trip va ser fruit de la col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i l’Associació de Càmpings de Girona per promocionar el territori al mercat del Benelux.

Durant l’estada van visitar el Baix i l’Alt Empordà, es van allotjar a tres càmpings associats i van practicar activitats com cicloturisme pels Aiguamolls de l’Empordà, senderisme pel Camí de Ronda o snorkel a les Illes Medes.

Col·laboració entre el CETT, la DGT i la FCC pel pla de formació a mida del sector càmping

Amb la voluntat d’enfortir el teixit empresarial del sector càmping, format majoritàriament per empreses de caràcter familiars, el Pla de Formació vol motivar a les generacions més jove perquè continuïn treballant als establiments catalans. Aquest és l’objectiu que la Federació Catalana de Càmpings (FCC) s’ha proposat per a la propera temporada. L’entitat ha començat a treballar en un ambiciós pla de formació per al sector amb la complicitat de la Generalitat i en col·laboració amb el CETT, el centre universitari de referència de turisme, hostaleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

Parlem del nostre patrocinador: Llagosnet

Llagosnet us anima a treballar junts cap a les zero emissions d’aquí a 2050!

Essity i la seva marca Tork s’han compromès a aconseguir les zero emissions com a màxim el 2050. Des de Llagosnet, reforcen aquesta iniciativa convidant al sector del càmping a participar al primer esdeveniment virtual NetZero de Tork.

Els productes i serveis Tork poden ajudar a millorar els resultats medi ambientals del teu negoci, tot millorant el benestar del teu personal i visitants, reduir els residus i les emissions de carboni mitjançant l’oferta de productes i solucions que s’adapten a una societat circular i permeten un consum eficient dels recursos.

Què heu de saber de Tork?

És una de les empreses considerades de les més sostenibles del món.
Realitza projectes de cara al futur per tenir productes de consum que dona alternatives per ser sostenibles en el temps. L’esdeveniment NetZero que treballa en un objectiu per el 2050, n’és un exemple.
Llagosnet és representant de la marca i és un dels patrocinadors oficials de l’Associació de Càmpings de Girona!

Podeu posar-vos en contacte escrivint a info@llagosnet.com
Inscriu-te a la jornada

Parlem del nostre patrocinador: Tematic arquitectura

La reforma integral de 2 càmpings a la Costa Brava ha arribat a la seva fi i aquest estiu, els establiments han obert les portes a milers d’usuaris.

En una preciosa cala del Massís de Cadiretes acaba el projecte de totes les edificacions de nova planta i la redistribució integral de parcel·les i bungalous del Pola Giverola La Troupe Camp.

A pocs quilòmetres, el projecte integral del WeCamp Santa Cristina, recentment incorporat a l’Associació de Càmpings de Girona, amb la reforma dels edificis existents i també distribució i optimització de totes les zones d’acampada i nous glampings. A Sa Riera, el projecte del Talaia Plaza – EcoResort Begur, on s’han reformat els edificis i s’ha aportat la nova distribució de bungalous, mobile homes i parcel·les.

Cada projecte té la seva pròpia personalitat i estil, ocupen espais especials dins del nostre paisatge i s’han integrat a ell per romandre en el temps i millorar la qualitat de l’oferta turística.

Podeu posar-vos en contacte amb Tematic arquitectura escrivint a info@tematicarquitectura.com

Èxit d’assistència en la 3a edició del festival Diverland

El Càmping Internacional de Calonge i Sant Antoni van acollir el cap de setmana del 16,17 i 18 de setembre, la 3a edició del Diverland. Enguany el festival, ha comptat amb quatre concerts i multitud d’activitats i espectacles a l’aire lliure per a tots els públics. El director de la discogràfica U98 Music, Jordi Puig, va celebrar l’èxit d’assistència al festival: «S’han exhaurit les entrades els tres dies. Per tant, hem arribat als 4.500 assistents i és tot un èxit».

Foro Piscinas Madrid: 1 i 2 de desembre 2022

De l’1 al 2 de desembre de 2022, se celebra a Madrid l’esdeveniment de referència a Espanya del sector de les piscines, unes jornades imprescindibles per als professionals del sector que volen conèixer, fer negocis i networking.

Foro Piscinas Madrid, serà una trobada que combina congrés i zona expositiva, al mateix temps que inclourà sessions plenàries, conferències i espais on conèixer les últimes innovacions i solucions del món de les piscines.

Us podeu acreditar com a visitants amb un 50% de descompte a Foro Piscina Wellness
Codi: OBYEQ97Y

També et pot interessar