Novetats de l'Associació

Les notícies del mes de setembre del 2021

Prop de 500 professionals passen pel Girocamping PRO 2021

Dijous 30 de setembre es va celebrar la tercera edició del Girocamping PRO, el congrés turístic enfocat al sector càmping. Un congrés, que té els seus orígens a les jornades professionals de la fira Girocamping, que es feien anteriorment a Fira de Girona, i que finalment, es van convertir en un congrés propi l’any 2018. 

A causa de la pandèmia, l’any passat no es va poder celebrar el congrés, però enguany, s’ha recuperat el congrés amb ponències, espais networking, zona d’expositors, i molts altres espais; tot garantint les mesures sanitàries.

Prop de 500 persones van passar pel Girocamping PRO, que van poder participar a 7 ponències i una taula rodona per avaluar la temporada turística. Entre els assistents, s’hi va poder trobar part del sector turístic públic, privat i acadèmic; mitjans de comunicació, empreses proveïdores de serveis entre d’altres. A més, hi va haver participants de totes les regions de l’estat espanyol, cosa que ha portat el congrés, al panorama nacional del sector càmping.
Llegeix la notícia completa.

La 7a Nit dels Càmpings Gironins

La 7a Nit dels Càmpings Gironins, va posar punt final al Girocamping Pro, el primer congrés turístic després de l’inici de la pandèmia. A la Nit de gala, van participar-hi 115 professionals del sector càmping, que van poder gaudir del sabor de la gastronomia dels Germans Roca.

L’acte va servir, perquè els professionals del sector, poguessin compartir les impressions del congrés i crear sinergies positives. Empreses del sector, autoritats locals i càmpings d’arreu de l’estat, van compartir un sopar formal per brindar pel final de la temporada 2021, i una millor 2022.

Siegfried Heinze, guardonat amb el Premi Jaume Genover

Al llarg del tradicional sopar de gala, “La Nit dels Càmpings de Girona”, al Restaurant Mas Marroch; es va fer entrega del 7è premi Jaume Genover i Roig. Enguany, el guardonat va ser el Sr. Siegfried Heinze, per la seva destacada trajectòria professional i la seva aportació al sector càmping, promocionant-lo arreu del món. El premi va ser entregat als fills del Sr. Heinze per la directora general de Turisme, Marta Domènec i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Des de l’ACG, Sr. Heinze i a tota la família de Servicios Turísticos Heinze-Latzke.

Repsol proposa la instal·lació de plaques solars

Des del nostre patrocinador Repsol es poden demanar estudis energètics, a cost zero per als càmpings associats, per valorar la utilitat de la instal·lació i l’estalvi econòmic. A més, està previst que a partir d’octubre, apareguin subvencions per la instal·lació de plaques solars. Per facilitar la gestió dels tràmits, Repsol s’ocupa de la tramitació d’aquesta sol·licitud.

En adjunt trobareu els 3 models de col·laboració que ofereixen Repsol/Solify.

Cimera dels càmpings espanyols a Girona

Aprofitant l’assistència al Girocamping PRO, dels càmpings d’arreu de l’estat, es va organitzar una cimera de càmpings, per poder visitar càmpings gironins amb els companys de la Federació Espanyola d’Empresaris de Càmpings, la Federació Catalana de Càmpings, membres de l’ADAC-PinCamp i una delegació de la cadena francesa de càmpings Sandaya. Durant la cimera, es va visitar Càmping Aquarius i el Càmping Ballena Alegre. Per acabar, es va finalitzar la cimera amb un dinar informal a la platja de Sant Pere Pescador.

Kris Ubach, crea un e-book per a Càmpings

Seguint amb les noves tendències de promoció turística, des de l’ACG s’ha apostat per la redacció d’un e-book de turisme actiu i càmping a la província de Girona. La redactora, Kris Ubach, ha redactat quatre e-books sobre diverses temàtiques d’activitats a la natura, un per cada estació de l’any. Per l’e-book d’estiu, s’ha considerat incloure l’allotjament de càmping com un allotjament idoni per fer activitats a la naturalesa. Per culpa del mal temps, la conceptualització d’aquest e-book, s’ha hagut d’ajornar 2 vegades l’estada de la periodista; que finalment va poder realitzar-lo aquest mes de setembre i estem a l’espera de veure el resultat final.

Participem en una Learning Week a la universitat de Breda

En el marc del projecte CampMaster, s’han començat a desenvolupar els detalls formatius per al futur màster europeu, en gestió sostenible de càmpings i resorts.

Així doncs, les tres universitats implicades en la conceptualització del màster, es van reunir a la Universitat de Breda, per resoldre alguns dels interrogants que havien aparegut al llarg de les sessions online. Així doncs, durant 3 dies les universitats es van reunir per perfilar els models de tesis, les practiques i altres aspectes acadèmics del màster.

El turisme d’autocaravanes segueix creixent

Segons Comunicatur, el turisme d’autocaravanes és una tendència que està clarament en augment. Les reserves d’autocaravanes per a aquest estiu han crescut un 120% a Espanya respecte a 2020 i un 53% respecte a l’últim estiu prepandèmia de 2019.

El transport individual i la flexibilitat de poder viatjar a punts connectats amb la naturalesa i l’aire lliure, han fet de les autocaravanes, un dels millors mitjans de transport. Consulteu la notícia sencera.

S’estudien els hàbits de viatge dels suecs i danesos que viatgen en autocaravana

Des de l’Agència Catalana de Turisme, s’ha elaborat una enquesta per conèixer els hàbits de viatge dels suecs i danesos quan viatgen en caravana o autocaravana. L’objectiu d’aquest estudi ha estat facilitar una eina que ajudi als professionals del sector turístic, a definir l’estratègia empresarial.

Entre altres dades de l’estudi, destaquem el nombre de països que visita aquest tipus de perfil de turista, la mitjana de nits que hi passa i quines fonts d’informació consulta per informar-se sobre les destinacions on té previst viatjar.
A més, podreu consultar detalls com l’edat, el sexe, la situació laboral i el seu nivell d’estudis així com una petita pinzellada del seu coneixement de la destinació Catalunya.

Consulteu l’estudi.

Proposta de carregadors de vehicles elèctrics públics i subvencionats

Gràcies a les diverses reunions i el feedback positiu, rebut per part d’un càmping associat, hem decidit compartir-vos aquesta informació d’interès general:

La instal·lació de carregadors de vehicles elèctrics per abast públic i amb una contribució pel càmping. L’empresa comercialitzadora proposa 3 modalitats de col·laboració i tots 3 contemplen ingressos pel càmping col·laborador, depenent de qui fa la inversió inicial. (més ingressos si el càmping paga la instal·lació, menys ingressos si Endesa paga la instal·lació.) Preferiblement, l’empresa de carregadors, busquen càmpings que obren molts mesos a l’any i que el carregador pugui tenir accés des del carrer (no dins del càmping/darrere les barreres). Amb la convocatòria de la subvenció MOVESIII per la instal·lació de carregadors, es pot gestionar la petició en cas d’escollir el model d’inversió pròpia a canvi de major % de captació. Per més informació, contactin amb l’ACG

Bed&Bike: Nous tòtems per a reparació de bici

El Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa posa a disposició dels usuaris de les Vies Verdes, un nou aparell per donar servei als ciclistes. Es tracta d’una estació d’autoreparació de bicicletes i un carregador de bicicletes elèctriques.

L’aparell s’ha instal·lat a l’estació d’Amer, punt intermedi del recorregut de la ruta del Carrilet Olot – Sant Feliu de Guíxols. Segons el Consorci de les Vies Verdes de Girona, aquesta instal·lació, a més de facilitar l’ús de les vies als usuaris, també incentivarà a nous usuaris a fer-ne ús.

També et pot interessar