Novetats de l'Associació

Les notícies del mes d’octubre 2020

Els càmpings catalans destinen 3 milions d’euros per complir els protocols sanitaris 

Al llarg de l’any, els càmpings catalans han destinat 3 milions d’euros per poder complir els protocols sanitaris i de seguretat de l’Estat espanyol i la Unió Europea, als quals cal sumar un reforç de mesures extres i d’iniciativa pròpia per part del sector càmping. La Federació Catalana de Càmpings destaca que la majoria dels càmpings han obtingut certificats com el “Safe Tourism” o d’altres similars, i que la bona preparació del sector en la prevenció i l’aplicació de les mesures sanitàries, ha afavorit la satisfacció dels clients. Al mateix temps, les mesures han ajudat als càmpings a adaptar-se al nou escenari i a mantenir-se oberts la major part de la temporada. Això no obstant, el sector es queixa de la manca d’ajuts per part de l’administració pública i de la mala gestió comunicativa que va causar confusió i gran quantitat de cancel·lacions. Amplieu informació aquí.

Se celebra la Primera Assemblea Ordinària 2020 en format virtual

El passat dimarts 27 d’octubre, l’Associació de Càmpings de Girona, conjuntament amb els càmpings associats i els patrocinadors oficials de l’entitat; va celebrar com cada any, la primera Assemblea Ordinària 2020 en format digital, a causa de l’estat actual de la pandèmia. La trobada va servir per fer un balanç de la temporada i per repassar les accions dutes a terme fins al moment. Altrament, es va aprovar el nou full de ruta per l’any 2021, amb un nou pla d’accions, un pla de formació i uns pressupostos adequats a les noves necessitats. Previament, Serveis Turisticos Heinze – Latzke i Résidences Trigano, van fer la seva presentació anual com feien durant la celebració del congrés Girocamping PRO.

El sector càmping molest amb les noves restriccions i amb el tancament de la restauració

Malgrat que la majoria de càmpings ja han tancat la temporada, el sector s’ha adherit al recurs interposat per PIMEC Turisme que apel·la a les restriccions aplicades per part de la Generalitat de Catalunya el passat 14 d’octubre, que no compten amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al llarg de la temporada, el sector dels allotjaments turístics i l’hostaleria s’ha reinventat i s’han adaptat a les mesures sanitàries imposades pel mateix govern. Per aquesta raó, no es considera una solució òptima, la clausura de la restauració com a mesura per minvar el risc de rebrot al país. Podeu ampliar informació aquí.

L’ACG fa un pas més en la digitalització del sector

En la darrera assemblea ordinària celebrada el dimarts 27 d’octubre, es va aprovar una nova proposta de promoció digital per als càmpings associats. Això es deu al fet que el nou pla d’accions 2021 aposta per l’anul·lació de totes les fires i la guia impresa, a causa de la impossibilitat de realitzar accions presencials en el context de pandèmia que viu el planeta. Per a poder pal·liar la mancança en la promoció internacional de manera presencial, l’ACG ha aprovat unes accions de formació i assessorament personalitzat per a cadascun dels càmpings associats per tal de donar-los suport en la promoció en línia i donar a conèixer les eines i les possibilitats que ofereix la promoció en línia als càmpings que ho necessitin. Per aquest mateix motiu, des de l’ACG s’engegarà una línia d’assessorament digital amb col·laboració amb la consultora digital LaMagnètica, al llarg d’aquest hivern. D’aquesta manera, l’ACG en lloc de l’assistència habitual a fires, oferirà un suport personalitzat en la digitalització dels càmpings, que pretén ser una ajuda en l’adaptació als temps digitals i de pandèmia que vivim.

S’inicia el projecte CampMaster – Erasmus +

Un cop atorgat l’ajut europeu per la creació del màster acadèmic en gestió sostenible de càmpings i ressorts, s’ha iniciat un nou període que durarà 2 anys per la creació d’aquesta formació. La reunió inicial es va dur a terme telemàticament des de la Facultat de Turisme de la Universitat d’Optajia a Croàcia, essent la coordinadora principal del projecte europeu. Aquest projecte compta amb 3 col·laboradors acadèmics i 3 col·laboradors privats de 3 països diferents, a més de partners estrangers. Des de la coordinació del projecte, es preveu poder presentar oficialment la formació en el proper congrés Girocamping PRO 2022.

Es presenta el projecte WaterTur del Catalan Water Partnership

Al llarg del mes d’octubre, s’ha presentat el projecte europeu WaterTur del Catalan Water Partnership i el Campus Aigua de la Universitat de Girona. L’ACG fa uns quants anys que col·labora amb el Campus Aigua i el CWP, és per això que ha participat a l’inici del projecte WaterTur, com un dels agents implicats en l’evolució del projecte. Aquest projecte de recerca i proves pilots, té per objectiu trobar noves tècniques per fer un ús més sostenible de l’aigua en el sector turístic. En aquest sentit, es busca noves maneres de poder utilitzar l’aigua en aplicacions turístiques com poden ser els jardins verticals, sistemes de depuració ecològics, consums responsables o el recull de dades sobre els consums d’aigua per poder-los monitorar i optimitzar.

Es presenta el projecte WaterTur del Catalan Water Partnership

Al llarg del mes d’octubre, s’ha presentat el projecte europeu WaterTur del Catalan Water Partnership i el Campus Aigua de la Universitat de Girona. L’ACG fa uns quants anys que col·labora amb el Campus Aigua i el CWP, és per això que ha participat a l’inici del projecte WaterTur, com un dels agents implicats en l’evolució del projecte. Aquest projecte de recerca i proves pilots, té per objectiu trobar noves tècniques per fer un ús més sostenible de l’aigua en el sector turístic. En aquest sentit, es busca noves maneres de poder utilitzar l’aigua en aplicacions turístiques com poden ser els jardins verticals, sistemes de depuració ecològics, consums responsables o el recull de dades sobre els consums d’aigua per poder-los monitorar i optimitzar.

L’ACG participa en la represa del Debat 2020

Aquest mes d’octubre, s’ha reprès el debat iniciat a principis d’any que tenia per objectiu construir un relat real i un futur pel turisme gironí. A la primera sessió, es va comptar amb la participació del nou Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, que va confirmar el càrrec d’interès a un segon ajornament de la tributació de l’impost sobre les estades turístiques. Seguidament, es van dur a terme dues taules rodones virtuals, una taula que agrupava el sector d’activitats i una altra d’allotjaments on va participar Ward Wijngaert com a representant dels càmpings gironins. Al llarg del debat es va fer palès de la realitat viscuda durant la temporada 2020 a cada sector turístic gironí i es va consensuar una crítica conjunta a les administracions per no haver estat a l’altura durant la crisi.

L’ACG aposta per la creació d’una nova pàgina web més competitiva i adaptada a les necessitats actuals

Aprofitant l’escassetat d’accions promocionals presencials, des de l’ACG s’ha decidit renovar la plataforma digital que promociona els càmpings de les comarques gironines. Després de 3 anys d’antiguitat, la pàgina web l’Associació, ha d’evolucionar i adaptar-se a les necessitats actuals per esdevenir una de les principals eines de promoció de l’entitat.  Aquest any, la pàgina web ha sobrepassat els registres d’anys anteriors i ha arribat a les 400.000 visites, tot i la mala temporada. Així doncs, l’estratègia digital de l’ACG té com a objectiu principal redirigir el màxim de visites a les webs dels càmpings associats i així convertir-se en un proveïdor de visites qualitatives. Per aquesta raó i altres més tècniques es necessita una web d’última generació que respongui a les necessitats actuals dels internautes. Es preveu poder estrenar la nova pàgina web durant la primavera del 2021.

Energy Tools ofereix webinars gratuïts per als seus clients i no clients

Els dies 3 i 7 de novembre, un dels patrocinadors oficials de l’ACG, Energy Tools; oferirà  diversos webinars gratuïts tant per a clients com no clients. Durant les jornades es tractaran els següents temes: En primer lloc es parlarà dels Mercats Energètics en temps de Covid-19. En segon lloc, de com estalviar en època de crisi i per últim, de com treure-li més partit a la plataforma EBO – Energy Business One. A més, Energy Tools oferirà a tots els participants dels webinars, un estudi energètic gratuït. Per a poder participar és necessari contactar amb Joan Castro (jcastro@energy-tools.net).

El departament de Cultura busca col·laboració amb els càmpings de Girona

A mitjans d’octubre, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb l’Associació de Càmpings de Girona per presentar la cartera de productes culturals que s’ofereix des del departament i alhora, buscar sinergies que es transformin en futures col·laboracions. En aquest sentit, l’objectiu d’ambdues parts és impulsar la cultura i els museus a través dels càmpings, aprofitant que ara més que mai, es compta amb un perfil de campista majoritàriament local.

El nou govern municipal de Calonge i St. Antoni es presenta als càmpings

Després de la moció de censura a l’anterior govern de Calonge i St. Antoni, el nou equip de govern, encapçalat per l’alcalde Jordi Soler, s’ha presentat al sector càmping de la zona. En concret, el regidor Joan Castanyer va mantenir una reunió amb els càmpings del municipi i la responsable de l’oficina de turisme per poder escoltar de primera mà, les inquietuds i les valoracions de la temporada. El regidor es va mostrar amb bona predisposició i es va acordar una trobada mensual amb el sector càmping per a poder fer el seguiment de tots els temes comentats anteriorment i altres de pendents.

El càmping Bassegoda Park guardonat als Premis Emprenedors Alt Empordà

>Esteve Guerra, director del Càmping Bassegoda Park ha estat guardonat amb el premi Jove Empresari 2020, en el marc de la 12a edició dels Premis Emprenedors Alt Empordà. Aquest és un reconeixement a tot el càmping pel caràcter innovador del projecte, les polítiques de responsabilitat social aplicades i per la diversificació de l’oferta turística amb la creació de l’Observatori Astronòmica d’Albanyà. Des de l’ACG felicitem a tot l’equip del Càmping Bassegoda Park pel premi i us animem a seguir treballant amb la il·lusió i l’esperit innovador que tant us caracteritza. Llegir la notícia completa aquí.

“Palau del vent” un film de National
Geographic sobre l’Empordà

“Palau del vent” és el nom del nou film de National Geographic en col·laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona que realça el caràcter i les particularitats de l’Empordà, un territori tocat per la Tramuntana.

També et pot interessar