Novetats de l'Associació

Les notícies del mes d’octubre de 2021

Miquel Gotanegra, reelegit president de l’Associació de Càmpings de Girona

L’empresari Miquel Gotanegra va ser reelegit, per unanimitat de l’assemblea de lACG i tornarà a presidir l’Associació de Càmpings de Girona, donant continuïtat a un projecte iniciat ja fa vuit anys per posicionar els càmpings com a grans referents d’Europa i del sector turístic català. El Sr. Miquel Gotanegra, presideix l’Associació des de setembre de 2013 i ja ha seguit la gran tasca feta per l’anterior president i ara vicepresident, el Sr. Josep Maria Pla, es proposa per aquest tercer mandat al capdavant de l’entitat, aconseguir que el projecte del Càmping Escola es converteixi en una realitat, que com diu Miquel Gotanegra “És un projecte apassionant i seríem líders a Europa”.

Podeu llegir la notícia completa, aquí.

Els proveïdors dels càmpings gironins aproven amb bona nota

Aquest any l’ACG ha fet un sondeig entre els càmpings associats sobre la relació que tenen amb les empreses patrocinadores de l’entitat. Un 96% dels càmpings associats assegura treballar amb alguna empresa patrocinadora, tot i que només un 33,3% considera que els avantatges pels associats són interessants. El canal de comunicació que arriba amb més eficàcia als associats, és el mail directe que envia l’Associació cada vegada que se signa un conveni i el 83,4% dels associats es decanten per comprar amb empreses patrocinadores de l’ACG. Finalment, cal comentar que el 77,3% està satisfet del tracte rebut per part dels proveïdors.

L’ACG assisteix a l’Innocamping 2021

Aquest mes s’ha celebrat la segona trobada professional del sector càmping a Catalunya, la fira Innocamping de Lleida. Aquesta fira s’enfoca als directors de càmpings i es vinculada amb la fira Municipalia, una fira professional per a ajuntaments. En el marc de la fira, es van celebrar unes jornades professionals dinamitzades per la revista del sector, Campingreport i també va celebrar un workshop entre professionals del sector i empreses proveïdores.

Des de l’ACG es va assistir a les jornades i es va participar en el workshop on es van poder crear sinergies amb els actors del sector. Celebrem que enguany, s’hagi pogut recuperar una normalitat presencial en el sector després de dos anys de pandèmia. Felicitacions des de Girona per a tots els ponents i organitzadors.

L’ACG presents al Saló Caravaning 2021

A finals del mes d’octubre, l’ACG va participar amb un estand al Saló Caravaning que se celebrava a Fira Barcelona. La fira, enfocada al públic final i en concret al perfil autocaravanista, va acollir un total de 60.401 visitants, un 18,4% més respecte al 2019. Des de l’ACG, vam participar-hi conjuntament a la resta d’associacions englobades dins de Càmpings de Catalunya per sumar esforços. Així doncs, valorem positivament aquesta acció on es va detectar un elevat interès per la destinació i en especial per les estades a càmpings.

l’ACG participa en la Gala de l’Innocamping 2021

Com sol ser habitual, en el marc de l’Innocamping, cada any se celebra una gala especifica del sector càmping amb presència d’autoritats i professionals del sector. Enguany, l’esdeveniment va tenir lloc al Parador de Lleida i va comptar amb més de 60 professionals del sector càmping d’arreu del territori nacional. Durant la gala es va lliurar el premi Innocamping 2021 al difunt José María Ordeix Gestí, fundador de la firma Sun Roller. Va ser el seu fill, Albert Ordeix, actual director general del turoperador Vanceselect Group España & Portugal, qui va recollir el premi. També es va fer un recordatori especial per al difunt company Marc Francesch Estévez, exvicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona i el difunt Sr. Antoni Guiu, fundador del càmping Serra de Prades.

Comissió de treball per a la nova Llei de Turisme

Des de Foment, a través de la FOEG, s’ha participat en la primera subcomissió que s’engloba a la comissió de turisme, per a la redacció de la nova llei de turisme. En aquest sentit, el Conseller Roger Torrent va anunciar que l’objectiu és renovar la llei que data del 2002. Actualment estan col·laborant amb el sector privat perquè facin aportacions que serveixin a posterior per iniciar les tasques per renovar la llei.

Reunió de treball amb el Conseller d’Interior

Aquest mes, ens varem reunir amb el conseller d’interior, el sr. Joan Ignasi Elena, per tractar diferents inquietuds i peticions del sector càmping, per traslladar-les a la conselleria d’interior. Després d’una profitosa reunió, des de l’ACG en fem un balanç positiu i quedem a l’espera de les gestions promeses per part del conseller Joan Ignasi.

“Open 365” Campanya per als càmpings oberts tot l’any

A finals del mes de setembre i principi d’octubre, es va iniciar la campanya “Open 365” pels càmpings oberts tot l’any. Per tal de donar-los a conèixer, es van preparar múltiples sortejos al Saló Caravanning de Barcelona i a les xarxes socials en col·laboració amb el perfil de Campings España.; amb l’objectiu de promocionar els càmpings oberts tot l’any entre el campista de proximitat.


Per altra banda, també es va crear una pàgina d’aterratge dins la web dels Càmpings de Girona, per poder visualitzar millor aquests càmpings i realitzar campanyes de pagament, enfocades directament a aquest públic que busca càmpings en temporada baixa.


Finalment també es va redactar contingut específic al blog Inspira’t per seduir el campista a venir fora de temporada, als càmpings gironins.

Podeu llegir l’article aquí.

L’ACG presenta nous projectes a la Diputació de Girona

Aquest mes des de l’ACG hem tingut l’oportunitat de presentar 2 projectes innovadors del sector càmping, al president de la Diputació de Girona, el Sr. Miquel Noguer. Es tracta del projecte estrella “Càmping Escola” que s’estudiarà les possibilitats de convertir-lo en realitat mitjançant les convocatòries dels fons europeus Next Generation. Un altre projecte és l’elaboració d’un “storytelling” digital dels càmpings gironins, per poder promocionar contingut relacionat amb els càmpings gironins a les xarxes socials. El president els ha vist amb molt bons ulls i ja s’està estudiant com la mateixa diputació podrà col·laborar en aquests 2 projectes.

La Direcció General de Turisme tradueix conceptes tècnics del sector

La Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Treball i el Centre de Terminologia TERMCAT, adscrit al Departament de Cultura, va presentar a mitjans d’octubre, un conjunt de tres infografies interactives que il·lustren de forma clara i en català, alguns dels termes bàsics del sector que sovint es fan servir en anglès. En concret, trobem traduccions al català de termes relacionats amb els allotjaments i els àpats, l’aeroport o nous sistemes de treball, com ara treball en xarxa (networking), trastorn horari (jet lag), llançadora, (shuttle), entre d’altres. Aquestes infografies inicien el projecte de revisió i d’actualització del Diccionari d’hoteleria i turisme, impulsat per la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Treball i el TERMCAT.

Les tres infografies desenvolupades per la direcció general de Turisme i el TERMCAT

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta la Memòria 2020

Aquest mes hem pogut veure la memòria interna 2020 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ens deixa el registre d’un any amb canvis interns a l’entitat i molts reptes professionals a afrontar per part del sector turístic. Sense cap mena de dubte, un any complicat i molt probablement, uns dels més difícils per una entitat de promoció turística que s’ha hagut de reinventar de cap a peus.

Podeu consultar la memòria aquí.

També et pot interessar