Tornar enrere

1 de novembre de 2022

Les notícies del mes d’octubre de 2022

Els Càmpings de Girona celebren la castanyada i el Halloween amb els seus clients

Els Càmpings de Girona han celebrat la castanyada i el Halloween amb tots els seus clients. Per aquest motiu, molts d’ells, van preparar activitats temàtiques i ambients adequats a la data assenyalada.

Per exemple, el Càmping Bassegoda Park va celebrar la castanyada, fent desfilada de disfresses i va organitzar una nit d’observatori astronòmic terrorífic. Al Salatà Camping & Bungalows, van fer un concurs de decoració de caravanes, una nit de “trick or treat” i un taller de panellets. Al Càmping Resort & Bungalow Park Mas Patoxas també han pintat cares, han pogut gaudir d’un passatge del terror i d’una cursa d’orientació nocturna. Al Càmping Tres Estrellas Costa Brava han fet una activitat de pinta cares, cinema i l’arribada de les castanyes. I al Càmping Sant Pol hi celebren activitats com decoració de Halloween, manualitats o jocs terrorífics.

Aquests són només alguns dels exemples dels càmpings gironins.

L’ACG participa en la Taula Gironina de Turisme per valorar la temporada turística

El 25 d’octubre, l’Associació de Càmpings de Girona va participar en la Taula Gironina de Turisme. En aquesta jornada es va valorar la temporada turística 2022 conjuntament amb altres agents del sector com la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, l’Associació Turística d’Apartaments, l’Associació Catalana d’Agències de viatge especialitzades i el director de l’Aeroport Girona – Costa Brava.

Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona, va destacar l’esforç en sostenibilitat del sector, i també les dificultats a les quals els empresaris han hagut de fer front aquesta temporada. També va demanar a les administracions més implicació i complicitat i la unitat de tots.

El Club de Natura i Turisme Actiu del PTCBG celebra la Taula de Treball i Networking amb els membres associats

A principis d’octubre, el Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va celebrar les Taules de Treball i Networking, on l’ACG va participar com a membre del club.

Durant les jornades es va treballar per concretar el Pla d’Accions de la temporada vinent i es va participar en un workshop on es van poder generar sinergies entre empreses d’activitats, agències receptives i allotjaments turístics d’aquest segment de mercat.

L’ACG participa en la Jornada Interpirineus 2022 a la Vall de Núria

Un any més, l’ACG va assistir a la Jornada Interpirineus, adreçada a les empreses i entitats del sector turístic de la marca Pirineus de Catalunya, de la qual l’ACG també en forma part.


Una jornada molt interessant on es van donar a conèixer novetats en referència a tendències de mercats internacionals, dades estadístiques i estudis d’interès. Aquest any, com a novetat, es va organitzar un workshop B2B amb agències de viatge i una activitat dinamitzada per tractar distesament les principals problemàtiques de la destinació. Un dia clau per fer networking, debatre sobre temes d’actualitat i conèixer l’oferta de la destinació.

L’ACG fa un viatge de prospecció als càmpings d’Alacant i València

A finals d’octubre, l’ACG va organitzar un viatge de prospecció a la província d’Alacant i València, amb l’objectiu de compartir experiències i crear sinergies entre professionals del sector.

Al llarg de l’estada es van visitar diversos càmpings de la zona – Alannia Costa Blanca, Alannia Guardamar, La Marina Resort i Kiko Park – als quals l’ACG agraeix el bon acolliment i el temps dedicat.
Per altra banda, es va participar en una visita guiada a la ciutat d’Elx, amb una demostració de l’ofici dels palmers i una degustació de productes típics de la ciutat, de la mà de l’Associació de Càmpings d’Alacant, el Patronat de Turisme de Costa Blanca i de l’Oficina de Turisme d’Elx.

Des de l’ACG agraïm la col·laboració a tothom que ha col·laborat i participat en aquest viatge de prospecció.

L’ACG patrocinador del Fòrum Debat Energètic de la FOEG

El passat 3 d’octubre es va celebrar la trobada anual de la FOEG a l’auditori CaixaBank dels jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell. Aquest va ser l’acte de cloenda del cercle de jornades del Fòrum Debat Energètic organitzat per la Patronal Gironina durant el mes de setembre, on l’ACG va ser un dels seus patrocinadors i també dels participants a les taules rodones. En aquestes trobades es va parlar de: Transició energètica, consums i la seva repercussió empresarials en els diferents sectors econòmics.

Durant l’acte, es van entregar els reconeixements empresarials de l’entitat, on es va reconèixer al Delfin Verde Costa Brava Resort com a empresa d’èxit. Antonio Bros, director del càmping, va agrair el reconeixement i va compartir el mèrit amb tot el sector càmping gironí.

L’ACG llança un sorteig per promocionar l’oferta campista de la destinació entre el públic de proximitat

A finals del mes d’octubre, l’ACG va llançar un sorteig en col·laboració al perfil d’Instagram de Càmpings España (@campingsespana) amb l’objectiu de promocionar l’oferta campista fora de temporada alta, entre el campista de proximitat. Les dues persones premiades es van emportar un cap de setmana en bungalou per a quatre persones a dos càmpings de la destinació, que obren tot l’any.

Des de l’Associació de Càmpings de Girona organitzem accions d’aquestes característiques per a incentivar l’oferta campista del territori i generar notorietat a les xarxes socials per crear record de marca entre els consumidors.

Per participar en futures accions d’aquesta tipologia, podeu posar-vos en contacte amb xana@campingsingirona.com

53a inauguració del curs acadèmic del CETT-UB

El dijous 20 d’octubre l’Associació va assistir a la 53a inauguració del curs acadèmic del CETT-UB i la celebració del 25è aniversari de l’aliança entre el grup CETT i la Universitat de Barcelona. Des de l’Associació de Càmpings de Girona, destaquem la vinculació i el suport mutu del sector càmping amb l’escola universitària, i també; la cooperació amb la Federació Catalana de Càmpings i el CETT-UB per la creació del “Pla de Formació a Mida del Sector Càmping Català”, que té per objectiu motivar a les generacions més joves perquè continuïn treballant als establiments catalans i enfortir el teixit empresarial del sector.

Parlem del nostre patrocinador: Energy Tools

El nostre patrocinador, Energy Tools, va inaugurar les noves oficines centrals al paratge de La Moixina d’Olot per encetar així, una nova etapa que s’obre fidel als valors que han fet créixer l’empresa: la confiança, la perseverança i la innovació.

Les noves oficines centrals ocupen una superfície de 600 m² i estan integrades en un edifici Net Zero, fet que els ha portat a rebre el certificat energètic A, la major distinció en eficiència energètica per a edificis concedida per l’Institut Català d’Energia (ICAEN). L’espai ha estat dissenyat arquitectònicament per adaptar-se als nous temps, amb un sistema domòtic intel·ligent i doble sistema de climatització de terra tèrmic, caldera de biomassa per l’hivern i d’aerotèrmica amb màquines de volum de refrigerant variable per l’estiu. L’extensió disposa, a més, d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic de 47,88kWp i 42kWn a la coberta i quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics semi ràpids a l’exterior, la qual cosa fa que esdevingui un dels edificis més sostenibles del territori.

Ara més que mai la gestió de la despesa elèctrica és essencial pel tractament de la crisi. Els Càmpings de Girona compten amb l’assessorament especialitzat de la consultora Energy Tools Consulting, SL, qui, un any més, manté el seu compromís amb l’ACG.

Podeu seguir totes les seves novetats al seu portal de notícies.

Se celebra la taula d’impuls per la formació professional a Girona

El divendres 21 d’octubre es va celebrar a la Taula d’Impuls per la Formació Professional a la seu de la Generalitat de Catalunya de Girona. Un acte on van participar diversos gremis professionals i les direccions dels centres de Formació Professional de la demarcació de Girona, per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l’oferta de formació existent al territori.

L’ACG va assistir a la trobada amb l’objectiu de conèixer els diversos agents partícips i iniciar així un camí de col·laboració entre les direccions dels centres i els agents socioeconòmics.

L’ACG participa en la comissió de seguiment del PDUAC i jornada per a tècnics municipals sobre la seva aplicació

El passat 27 d’octubre, a les instal·lacions del càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador i amb streaming, es va celebrar la 2a comissió de seguiment del PDUAC i, posteriorment, la jornada per a tècnics municipals sobre l’aplicació del Pla Director Urbanístic de les Activitats de Càmping.

Un acte que va ser coorganitzat entre el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Càmpings; que va comptar amb la participació de més de 150 tècnics municipals d’arreu de Catalunya.

Jornades professionals de mercats emissors de l’ACT

El 17 i 18 d’octubre, l’ACG va assistir en les jornades professionals de mercats emissors de l’Agència Catalana de Turisme, un espai obert a les empreses i entitats del sector turístic català que va permetre compartir visions de la mà dels experts en l’àmbit del turisme internacional.

Es va parlar de l’evolució del turisme internacional al territori i es va treballar en diferents sessions en l’àmbit de la sostenibilitat i la digitalització en el sector turístic, i també la identificació de mercats i els segments on hi ha el potencial més gran de creixement o les oportunitats de negoci que ens presenten grans esdeveniments internacionals. Va comptar amb la participació d’empreses i experts en la matèria, com el Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre Costa Brava, i també les directores i directors de la majoria d’oficines a l’exterior de l’ACT.

Un espai de reflexió i debat ideal per compartir una mirada al futur davant dels reptes actuals i identificar tendències i oportunitats de negoci en els mercats emissors.

Altres notícies relacionades

Arxiu

Segueix-nos!